1. forduló: Főv. Vízművek SK – 43. sz. Építők SK 3:1 (0:0)

  • 2019-08-17

2019.08.17. 14-óra, Váci út, Vízművek pálya:

Kires 5 –

Pintér 5 (Mizsei 82p 0), Kóródi 5, Demeter 5-2=3, Orosz 6 (Kozma 82p 0) –

Szabados 4 (csk), Szabó Zs. 5, Kovács D. 5 (Varga D. 62p 5), Jencsik 6, Balazsin 5 –

Gerhardt 5 (Kocsis 82p 0)

Gól: Szabó Zs. (70p)

Gólpassz: Szabados

Sárga: Balazsin (46p), Szabados (59p)

Piros: Demeter (2. sárga lappal, 71p)

Dr. Hevesi Tamás:“Ameddig erőben bírtuk, addig nem volt különösebb gondunk. A második félidő felénél már érezhetőek voltak a fáradás és ezáltal a koncentráció jelei, jöttek is az egyéni megingások. És ezek ma eldöntötték, hátrányunkra a meccset.”

IMG_1760Ha bajnoki rajt, akkor Vízművek pálya! Legalábbis tavaly óta így van. Akkor sikerült visszavágni a kupa vereségért, most ugyanez a feladat várt ránk. Csapatunk keretéből Maczinkó eltiltás, Horváth N. futsal válogatott keret összetartás, Szabó M. egyéb elfoglaltság és Pethő hát sérülés miatt hiányzott.

IMG_1768A Vízművek pálya – mint mindig – most is kifogástalan volt. Talán csak a délutánra felmelegedő időjárásra lehetett egy kis panaszunk. A mieink az idei évtől hazai pályán kék és fehér szerelésben, idegenben pirosban és az ezen a mérkőzésen avatott sötétkék együttesben szerepel majd.

IMG_1771Végül két újonccal kezdtünk. A kapuban, az Ausztriából visszatérő Kires Attila, a védelem bal oldalán pedig az Ikarustól érkezett Orosz Botond. Valamint a csapatunk először futott ki a pályára a héten megválasztott új csapatkapitányunk, Szabados Krisztián vezetésével.

IMG_1775Az első perctől kezdve zömében a mi térfelünkön pattogott a labda, de ez csak a labda elhelyezkedésében látszódott, helyzetekben és labdabirtoklásban nem volt számottevő különbség a két csapat között. Az 5. percben egy a 16-os bal sarka közeléből elvégzett szabadrúgásra érkeztek a hazaiak közül többen is, de a 11 méteres középre tartó nem túl erős fejest Kires másodszorra fogni tudta.

IMG_1955A 8. percben pedig akár vezethettünk volna! A saját térfelünk közepének magasságából, a jobb szélen Jencsik játszotta fel a labdát, Gerhárdt megharcolt a védőjével az oldalvonal mellett, majd tovább, befelé vitte a labdát, a hazai 16-oshoz érve a jobbra kifelé mozgó Balazsinhoz játszott, aki egyből élesen középre tekert, pont a hosszún egyedül felfutó Orosz elé, aki 11 méterről laposan hosszú sarkot vette célba, ami az alsó kapufáról pattant vissza a mezőnybe!

IMG_1800A 12. percben Balazsin balról elvégzett szögletét, Demeter a hosszú ötös közeléből, estében az égbe vágta! A helyzet után Demeter sárga lapot érően reklamált a játékvezetőnél (sajnos ennek később még jelentősége lett). A 20. percben viszont a hazaiak kerülhettek volna előnybe. Középen egy ügyes rövid passzos adogatás után végül Cserjés léphetett be a büntető területen belülre és vezethette a labdát az elé kifutó Kiresre, aki jól zárta a szöget és oldalra terelte a játékost, aki így végül csak éles szögből be tudta adni a labdát, amire viszont nem érkezett senki!

IMG_182440. percben ismét egyformás jobb oldali támadás érkezett a kapunkhoz, a be (vissza) játszott labda a 16-osn kívül találta Véghet, akinek második kísérlete a 16 méterről alig ment a jobb alsó mellé.

IMG_1804Az első félidő hazai mezőnyfölényt és kevés lehetőséget hozott. Sok dolga nem akadt egyik portásnak sem.

IMG_1877Fordulás után viszont felpörögtek az események! A 46. percben Jencsik a saját térfélről szöktette a bal szélen Balazsint, akivel nem tudtak menni a védők, szinte egyedül ért a hazai 16-oshoz, ahol lelassított, ekkor beérték, befelé cselezett, majd a 14 méterről leadott lövése egy védőről szögletre pattant! Több volt ebben is. A hazai a helyzetünkre egyből helyzettel válaszoltak! A 47. percben jobbról, balra átforgatott labdával egyedül lépett be a hazai szélső a a 16-osunkra, 12 méteres lapos hosszú sarokra tartó lövését Kires vetődve, bravúrral szögletre mentette!

IMG_1913Az 50. percben megszerezték a vezetést a hazaiak. Egy jobb oldali kis szöglet után a félmagasan, pattogósan betekert labdát középen többen is elvétették a mieink közül, nem úgy Kiss N., aki 6 méterről a tehetetlen Kires mellett a kapu közepébe vágta 0:1.

IMG_1917A 64. percben egyenlíthettünk volna. Demeter tértőlelő átadása tisztán találta Gerhardtot a hazai 16-oson, ketten is jócskán lemaradva üldözték a büntető területre belépő támadónkat, aki végül ballal a rövid bal alsót célozta meg, de a kapus spárgázva szögletre mentette a helyzetet!

IMG_1961Ami itt nem ment be, az bement a túloldalon! A 67. perceben a térfél közepén többször is labdát szerezhettünk volna, de nem tettük, a hazaiak mindannyiszor tovább “sodorták” a labdát, végül a bal belső középpályás posztról induló Peller kapott egy remek kiugratást, amivel betört a 16-oson belülre és 13 méterről ballal a kapunk jobb oldalába bombázott 0:2.

IMG_1965Most viszont a sokkból igen hamar sikerült visszajönnünk. A 70. percben Szabados ment el a jobb szélen, majd a 11-es pont magasságából remekül laposan középre játszott, az érkező Szabó Zs. pedig rendkívül higgadtan, laposan a jobb alsóba belsőzte a labdát 1:2.

IMG_1971A remény azonban nem sokáig tartott és ezért csak magunkat okolhatjuk! A 71. percben a jobb oldalon indult meg egy hazai támadás, Demeter kikeresztezett és feltartotta a hazaiak szélsőjét! Megfogyatkoztunk, mert védőnk ezután a szabálytalanság után megkapta a (2) sárga lapját (az elsőt még az első játékrészben reklamálásért szerezte).

IMG_1976Emberhátrányban is igyekeztünk támadni, de 1-2 biztató Jencsik átlövési kísérleten kívül már nem sok vizet zavartunk. A hazaiak viszont a 88. percben oda tették a pontot a meccs végére. Katona ugrott ki a jobb összekötő helyéről, a védőink lemaradtak, Kires kifutott elé, a hazai játékos azonban a 16-oson kívülről, rendkívül higgadtan a jobb alsó kapufa melletti, belső oldalhálóba gurított 1:3.

IMG_1950Nem érdemtelenül nyertek a hazaiak. Bár az eredmény ugyanaz, mint a kupában, most mégis sokkal közelebb voltunk a Vízművekhez, mint két hete. De ez még mindig elég kevésnek tűnik. Ráadásul az az egyéni fegyelmezetlenség most megint döntőnek bizonyult, de legalábbis elvette a csapattól a pontszerzés esélyét. Emellett kimagasló, többieket húzó teljesítmény sem volt a csapatban. Ennél sokkal több kell majd az elkövetkezendő hetekben, mert láthatóan sem formában, sem fizilálisan nincs még toppon a csapat.

IMG_1985Javításra azért van lehetőség, a jövő héten (szombaton 17-órai kezdéssel) a szintén vereséggel kezdő Gázgyár látogat majd a Fáy utcába.