10. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – SVÁBHEGY FC 2:3 (2:2)

  • 2018-10-20

2018.10.19. péntek 19:15, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Haraldseid 4 –

Sztranyovszky M. 5, Demeter 4, Kóródi 4, Kavalecz 5 –

Pethő 5 (Sikorszki 85p 0), Szabó M. 4 (Sztranyovszky G. 68p 5), Pásztor 5, Szabó Zs. 6 (Gerhardt 68p 4), Balazsin 6 –

Vécsi 5

Gól: Vécsi (19p), Balazsin (35p)

Gólpassz: -, Szabó Zs.

Sárga: Haraldseid (24p), Sztranyovszky M. (54p)

Dr. Hevesi Tamás:“Az első félidőben némileg meglepő volt számomra a kifejezetten jó, fordulás után pedig kifejezetten rossz játékunk. Nem tudom mi történhetett a pár perces szünetben. Mindenesetre először magunkat kellene legyőznünk, hogy végre valaki mást is legyőzhessünk.”

IMG_7292Ki gondolta volna a bajnokság kezdetén, hogy kiemelten fontossá válik majd a Hegyvidék Svábhegy elleni meccs. A mieink nem igazán szerzik a pontokat az utóbbi időben és bizony egyre veszélyesebb zónába kerülnek. Ellenben a vendégekkel, akik igen nehéz meccseken is bizonyították, hogy idén bizony nem szeretnének a kiesés ellen harcolni (Ika 2:0, Gáz 3:2, Újpest 0:0, Unione 0:0).

IMG_7293Biztató volt mindenesetre, hogy az első fordulók után ez volt az első olyan mérkőzés, amikor is a kulcsembereinkre zömében lehetett végre számítani. A héten játékra jelentkezett Balazsin és Szabó Zs. is. Viszont Cséka betegség, Kovács sérülés, Gergely és Maczinkó egyéb elfoglaltság miatt nem tarthatott a csapattal.

IMG_7303Mindentől függetlenül nem számíthattunk könnyű mérkőzésre. Az előző években még dobogóért küzdő csapatunk is sokszor értékes pontokat veszített a kellemetlen stílusban futballozó Hegyvidék ellen.

IMG_7307A mérkőzés gyors és veszélyes Balazsin megugrással indult, de a következő pillanatban már hátrányba is kerültünk. Egy vendég térfélről előrevágott labda megpattant Kóródi lábán, ami a védelmünk mögé hullott, pont az egyedül helyezkedő Zách elé, aki ügyel-bajjal megszelídítette a labdát és a térfél közepéről a büntető területen belülre vezette azt, ahol Pásztor beérte, ezért a vendég játékos csinált egy visszacselt, majd 13 méterről kapura lőtt, a labda pedig ismét, most Pásztor lábán megpattanva a léc alá hullott 0:1.

Hidegzuhany a javából, de a csapaton nagyon nem látszott meg igazán. Mentünk előre és meglepően kreatívan futballoztunk. Folyamatosan nyomás alatt volt a vendég csapat, érett is az egyenlítő gól. Balazsin szögletét Kóródi néhány lépésről milliméterekkel fejelte a rövid mellé! Pethő jobbról a 16-osn belülre lépve a rövid alsót célozta meg, de a labdát Nándori gyors vetődéssel szögletre ütötte. De a gól is megérkezett, nem is akármilyen. Szabó Zs. jobb oldali szögletét kifejelték a védők, Vécsi a kaputól 20 méterre összeszedte a labdát és egy pattanás után, védhetetlenül zúdította a bal felső sarokba 1:1.

IMG_7315És maradtunk támadásban. Nálunk volt a labda és megvoltak a helyzeteink is. A 35. percben pedig már az előny is nálunk volt. Szabó Marci szerzett labdát a félpályánál, Vécsihez játszott, aki Szabó Zsolthoz passzolt, aki ügyesen két védő között a balról befelé mozgó Balazsint ugratta ki, szélsőnk pedig 12 méterről a kimozduló kapus mellett higgadtan a hosszú alsóba helyezett 2:1. A mérkőzés ezen szakaszában még arra is meg volt az esély, hogy ma kinyílik a gólzsák! Balazsin egy sokadik bal oldali betörése után tekert 7 méterről a hosszúra, de a kapus bravúrral fölé “mentette” a labdát.

És aztán megint a semmiből kaptunk gólt! A 44. percben a jobb oldalról, a 16-os vonalának magasságából végezhetett el bedobást a vendég csapat, a rövid ötös közelébe behajított labda körül tumultus alakult ki, mindenesetre a kapuval háttal álló, vendég támadó valamilyen módon mégis csak befordult és középre gyömöszölte a labdát (mások szerint, a szerelni igyekvő Kóródi lábáról csorgott be a labda) ami a 11-es ponton teljesen tisztán találta (!) Csasznit, aki egyből a hosszú felsőbe lőtt 2:2.

IMG_7319Hát bizony nehéz erre mit mondani. Mert a játék képe alapján illet volna vezetnünk, azonban ahogy mostanában lenni szokott, simán tudtunk a semmiből is gólokat kapni.

Bár a szünet most nem vett igénybe többet mint néhány perc, ezalatt mégis nagyon sok minden megváltozott és messze kerültünk az első félidei játékunktól! Fordulás után már nem voltunk fölényben, nem a mi játékunk érvényesült. A 64. percben Szabó M. veszített labdát a félpályánál a visszaindított labdával megindultak a vendégek és bár a teljes védelmünk hátul volt, mégis csak pánikszerű reakciók voltak a védőinktől. Végül a 16-oson belül (12 méterre) lekészített labdát Csillag a bal alsó sarokba lőtte 2:3.

IMG_7316Ez a gól láthatóan nagyot ütött a mieinken. Ráadásul néhány perccel később további nehézségek is adódtak. A saját térfelünk közepén a labdát kihozó Szabó Zsolti achilleszére hátulról rátapostak. Sovány vigasz, hogy sárgát kapott az elkövető, mert irányítónk néhány perc szenvedés és sántikálás után cserét kért. A folytatást kínlódás, tanácstalanság és hátul meddő adogatás jellemezte. A vendég előnyt igazán semmi sem veszélyeztette. Sőt egy pontrúgás utáni közeli kapufával és egy távoli lövéssel (és Haraldseid védéssel) még ők veszélyeztettek.

IMG_7318Ha tárgyilagosak akarunk maradni, akkor ellentétes félidők után, a jobb helyzetkihasználással bíró csapat nyert. Nem mellesleg azok akik jobban akartak nyerni és ezért fejben, akarásban, elszántságban többet is tettek. Láthatóan ők csapatban, egységben gondolkodtak és a közös csapat célért mindent meg is tettek. Nekünk meg kicsit déjá vu-nk is lehet. Az első BLSZ1-es évünk, első felében fordult velünk elő az, hogy szinte mindenkitől és mindig 1 góllal kaptunk ki. Összegzés képen két költői kérdés felmerülhet bennünk. Hogy lehet, hogy a védelmünk minden előzmény nélkül a semmiből képes gólt kapni (és ez már hetek óta így van), illetve egy ilyen jó (kreatív) első félidő után mi okozhat ilyen mértékű visszaesést és tanácstalanságot a második játékrészben (ahol végül momentumunk sem volt)? Minden tisztelet mellett azt azért azt valószínűsíthetjük, hogy ez a Svábhegy ugyan nagyon lelkes és összeszedett csapat, de feltehetően ebben az évben is ők fogják jelenteni a bentmaradás alját. És ha őket sem tudjuk megverni, akkor lassan ki kell mondanunk, néhány tartalmas év után, mára nem sok keresni valónk van ebben az osztályban. A jövő héten szombaton 13-órai kezdéssel az éllovas Kelenhez látogatunk.