10. forduló: ÚJPEST FC II – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 2:0 (0:0)

  • 2019-10-19

2019.10.18. 10-óra, Újpest Labdarúgó sportcenter:

Berencsi 7 –

Mizsei 5 (Varga 64p 4), Demeter 6, Pintér 5, Orosz 6 (Kozma 84p 0) –

Szabó M. 5 (Gellérfi 58p 5), Maczinkó 5, Gerhardt 6, Szabados 6 –

Jencsik 5 (Csete 84p 0), Kocsis 5 (Pethő 56p 5)

Sárga: Demeter (63p)

Dr. Hevesi Tamás:“A léthatóan jobb erőben lévő, dinamikusabb Újpest, a végén csak bedarált bennünket.”

Rendhagyó, amolyan klasszikus utánpótlás meccs időpontban látogattunk ezen a hétvégén Újpestre. Az elmúlt 2 évben nem sok babér  termett számunkra a lila-fehérek ellen. Volt itt súlyos és szoros vereség is, de pontot még nem sikerült szereznünk ellenük. A hazaiak minden évben megfiatalodnak. Idén is az U19-ből kiöregedett játékosok adják a csapatuk gerincét. Bár nem vitathatóan a hazaiak voltak a mérkőzés esélyesei, ez a tabellán mutatkozott meg a legkevésbé. Mindkét csapat (egy meccsel kevesebbet játszva) azonos, 11 ponttal állt a tabella 10-11. helyén.Az elmúlt hetekben a keretünk jelentős változáson esett át. Az utóbbi fordulókban olyan játékosok kaptak lehetőséget a csapatban, akik korábban nem számítottak sztenderd játékosoknak. És bizony ez az új csapat bizonyított! Az elmúlt 3 bajnoki fordulóban veretlenül 7 pontot szerzett. Szóval bízhattunk abban, hogy a mieink nem feltett kézzel látogattak a IV. kerületbe sem. A legnagyobb hiányzónk Horváth Norbert volt, aki futsal válogatott kerettagként, Olaszországban szerepelt VB selejtezőn. Mellette Kires Attila kézsérülése sem gyógyult meg teljesen.

Abban nem volt meglepetés, hogy az újpesti fiatalok kezdtek jobban. Ők birtokolták a labdát, de mieink az első perctől kezdve rendkívül szervezetten védekeztek. A 8. percben jegyezhettük fel az első hazai lehetőséget. Egy bal oldali beadást, a hosszú ötös sarkáról, Szabados mellől  visszafejeltek középre, Hulicsár pedig 5 méterről ívelt fejest küldött a felső léc fölé. A 14. percben nagy hazai ziccer maradt ki. Egy jobb oldali kis szöglet után, a 16-os sarka közeléből félmagasan, élesen középre tekert labdát középen Máté két lépésről a már fekvő Berencsi kezébe emelte!A 21. percben egy hazai felívelés, átlövéssel fejeződött be. A 16 méteres lapos kísérlet nem sokkal kerülte a kapunk jobb alsó sarkát. A 25. percben a meccs – eddigi – legnagyobb helyzetét hagytuk ki! A hazai térfél közepén Kocsis fordult le az emberéről majd remek ütem passzal szöktette a leshatárról induló Szabó Marcit, aki így egy az egyben mehetett Drávucz kapujára. A 16-oson belülre érve farkasszemet nézett a hazai kapussal, aki a végsőkig kivárt, ezzel el is bizonytalanította a középpályásunkat, aki végül 13 méterről a hosszú bal alsót célozta meg, de a kapus lábát találta el! A 26. percben meleg pillanatok voltak a lila-fehér kapu előtt. Jencsik bal oldali szöglete után Szabados “eltörte” a labdát, Orosz ismételhetett, végül a 16-oson belül Kocsishoz kerül a labda, de centerünk lövését is blokkolták a védők!A 27. percben Berencsi a levegőben úszva, bravúrral védte a kapunk bal oldalába tartó félmagas, 17 méteres lövést! Néhány perc múlva Szabados cselezte fel magát a hazai 16-osig, ott azonban a lövésre már nem maradt elég ereje, ami így elkerülte a bal alsót. A 37. percben ismét meleg pillanat volt a kapunk előtt. Egy bal oldali beadás a hosszú ötösön Kenyerest találta, aki egy befelé csellel lerázta Oroszt, majd 5 méterről a rövid alsó mellé lőtt!Az első félidő Újpestiek mezőnyfölényét, a mieink masszív, fegyelmezett védekezését hozta.

Azzal, hogy amikor kiszabadultunk a hazai nyomás alól, akkor volt ráció a támadásainkban. Ráadásul a meccs legnagyobb helyzete is a mieinkhez volt köthető. Ennek ellenére sok helyzetet egyik csapat sem engedett a másiknak.Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a hazai csapat. A 48. percben Böndi 20 méteres szabadrúgását tenyerelte a léc alól, a felső léc fölé Berencsi!

A meccs hajrájáig, az egyre nyomasztóbb, viszont igencsak meddő hazai fölényen kívül nagyon sok minden nem történt a pályán. Mindamellett a játékvezető a mezőnybeli faultokat igen nagyvonalúan kezelte, kb. minden 6.-at fújta csak le.

Így érkeztünk el a meccs hajrájának elejéhez. A hazaiak látva hogy játszva nem nagyon tudták átjátszani a védőinket, stratégiát változtattak. A belső védőjüket is a támadósorba küldve, felívelgetésekkel próbálkoztak. Eleinte ez sem vezetett eredményre, de aztán csak megtalálták a rést a “pajzson”. A 75. percben egy félpálya közeli felívelést Csongvai Vargával szemben fejpárbajt nyerve a 16-osunkon tovább, maga mögé csúsztatott, Mucsányi pedig 7 méterről nagy ívben, a kifutó Berencsi felett a kapunk hosszú, jobb alsó sarkába emelt 0:1. Sajnos a gól nagyon megfogott bennünket. Olyannyira, hogy 3 perc múlva, hátul megint nagyot hibázva, büntetőt ajándékoztunk a hazaiaknak. Gerhardt térfelünk közepén labdát veszített, majd Maczinkó és Varga is simán tisztázhatott volna, de addig ügyetlenkedtek, amíg Hulicsár lecsapott a labdára, Varga pedig hátulról lerántotta a hazai támadót. 11-es!

Böndi állta a labda mögé, és félmagasan kissé jobbra, de inkább középre rúgta a labdát, amit Berencsi gyors vetődéssel ki tudott ütni, igaz csak középre, amire Böndi reagált a leggyorsabban és 6 méterről ismételve az üres kapuba helyezett 0:2.

Sajnos ezzel el is ment a meccs. A hátralévő időben nem sok vizet zavartunk. A hátralévő idő esemény nélkül zajlott le.

Hát ennyi. 75 percen keresztül becsülettel védekeztünk, kevés helyzete is volt a hazaiaknak. Aztán elég volt egy megingás és máris elment az esély a pontszerzésre. Sajnos a mérkőzés előrehaladtával a középpályánk egyre kevésbé tudta a támadó harmadban megtartani a labdát és így egyre több felívelés érkezett a 16-osunkra. Egy hiba meg mindig benne van a játékban és az ma végül jött is.

Összességében megérdemelten nyertek a hazaiak. Talán  ha Szabó Marci első félidei ordító helyzete gólt hozott volna, az fordulópontot jelenthetett volna a meccsben. Így viszont végül érvényesült a papírforma, a mieinknek pedig (ismét) meg meg kell elégedniük a becsülettel, nagyot küzdő, szimpatikus vesztes szerepében.

A folytatásban, a jövő héten, 3 hét után ismét hazai pályán játszunk, szombaton 17-óra kezdéssel a REAC csapatát fogadjuk.