12. forduló: PESTSZENTIMREI SK – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 0:2 (0:1)

  • 2018-11-04

2018.11.03. szombat 13:30, Táncsics Mihály utca:

Szendrei 7 –

Kavalecz 5 (Juhász 64p 6), Sztranyovszky M. 7 (Örkényi 64p 6), Pásztor 6, Maczinkó 6 (Sztranyovszky G. 59p 6) –

Demeter 6 (Balazsin 74p 6), Kóródi 6, Szabó Zs. 6, Vécsi 7 –

Pethő 7, Gerhardt 6 (Szabó M. 67p 6)

Gól: Demeter (25p), Vécsi (82p)

Gólpassz: Vécsi, –

Sárga: Demeter (64p), Pethő (70p)

Dr. Hevesi Tamás:“Ideje volt, hogy megembereljük magunkat. Láthatóan mindenki átérezte ennek a meccsnek a súlyát és így ha nem is kifogástalan, de meggyőző teljesítménnyel nyertük meg ezt a meccset. Gólt sem kaptunk, ami az utóbbi időben mutatottakhoz képest nem kis dolog. A II. félidő első negyedóráját meg felejtsük el gyorsan.”

IMG_7744A elmúlt héten megkaptuk azt a pofont, amitől (néha) magukhoz szoktak térni a csapatok. Kelenföldön mindenben alulmúlta magát együttesünk. A vereségünknek (is) köszönhetően Pestszentimrére igazi 6 pontos, kiesési rangadóra utazhattunk. A hazaiak is rossz passzban vannak és ők is általában szoros (1-2 gólos) vereségeket szenvedtek. Szóval mindkét csapat alappal reménykedett abban, hogy majd most, egymás elleni meccs során sikerül kitörni a rossz szériából.

IMG_7780A kezdő felálláson végigtekintve a csapat némileg felforgatásra került, többen kikerültek a konfortzónájukból és tőlük idegen poszton kerültek bevetésre. Sajnos Gergely továbbra sem tart a csapattal, mint ahogyan a sérült Pintér felépüléséhez is hosszabb idő szükséges.IMG_7786Meglepően jól kezdtünk, elsősorban Vécsi balról betekert labdái okoztak melegebb pillanatokat a hazai kapu előtt. Aztán fordult a kocka. Két baloldali Mészáros betöréssel veszélyeztettek a Pestszentimreiek. Előbb Pásztor nyomása mellett 6 méterről a szöget jól záró Szendreibe akadt el a labda, később pedig ugyan középre gurította a hazai center a labdát, de a visszazáró Szabó Zs. az érkezőket megelőzve, előlük az oldalvonalon túlra rúgta a labdát.

IMG_7820A 20. percben is a hazaiak álltak közel a gólhoz. Egy bal oldali beadást követően a rövid ötös közelében helyezkedő Mészáros remek mozdulattal maga mögé pörgette a labdát, a középen érkező Zsiga pedig 6 méterről fölé talpalta az előtte kellemetlenül felpattanó labdát!

IMG_7806Meleg pillanat volt, ráadásul nem sokkal később Sztranyovszky Márknak egy ütközést követően eleredt az orra vére. Csak hosszabb ápolás után tudta folytatni a játékot.

IMG_7841Bár kiegyenlített játék folyt a pályán, a gólt mégis mi szereztük a 25. percben. Vécsi a 16-os bal oldali sarka közeléből mintaszerűen tekert középre, a labdára a hosszún Demeter érkezett és 3 méterről a rövid felsőbe bólintott, a vetődő kapus csak beljebb tudta segíteni a labdát 1:0.

IMG_7874Pillanatok alatt duplázhattuk volna az előnyünk, amikor is Vécsi balról befelé húzott, majd 11 méterről megcélozta a hosszú alsó sarkot, a kapus már verve volt, de egy a kapuba beszaladó védő, a gólvonalról a mezőnybe vágta a labdát!

IMG_7894A félidő hátralévő része jobbára küzdelmes mezőnyjátékkal telt. Így végül elégedetten vonulhattunk a szünetre és nem csak a vezetés miatt. Az elmúlt hetekhez képest sokkal összeszedettebb, koncentráltabb és fegyelmezettebb játékot mutatott be a csapat.

IMG_7925Viszont fordulás után elvesztettük a ritmust. Az első negyed órában nagyon felmelegedett az a bizonyos pite! Előbb Kavalecz vétett el egy keresztpasszt, így a tisztán maradó Erdei 8 méterről Szendrei mellett laposan csak centikkel helyezett a hosszú bal sarok mellé. Majd Szendrei védett lábbal egy közeli lövést, aztán Mészáros emelt közelről a kapunk fölé és végül Zsiga 17 méteres lapos lövése pattan vissza a jobb alsó kapufáról az ismétlés pedig a vetődésből felpattanó kapusunk kezében halt el!

IMG_7966Érkeztek is a frissítő cserék. Stabilizálódott is a csapat, hovatovább előbb Szabó Zs. 19 méteres lövésével, majd Vécsi betörése utáni 9 méteres hosszú sarkot alig elkerülő lövésével már mi veszélyeztettünk. Sőt egy igazán nagy helyzet is kimaradt. Balazsin remek lekészítése után Vécsi 10 méterre a kaputól került tiszta helyzetbe, de gyengén a kapus kezébe emelt!

IMG_8082A 82. percben minden eldőlt a javunkra. Demeter jobb oldali szögletét röviden fejelték ki a védők, Vécsi a jobb kapufa vonalában, kaputól 18 méterre összeszedte, majd egy állítás után a rövid alsóba zúdította a labdát 2:0. A gól után még volt egy rövid diskurzus a játékvezető és a partjelző között, mert a lesen helyezkedő, de a labdát nem érintő Kóródi zavarólag hathatott a kapus látásában, de végül a középre mutatott és megadta a gólt a játékvezető.

IMG_8106IMG_8107IMG_8108IMG_8109A hátralévő időben akár szépíthetett volna a hazai együttes, mert egy bal oldali gyömöszölős támadás során 3-4 védőnkön is átpréselték a labdát, végül Szendreinek kellett egy (túl)közeli lövést védenie, majd a hazai ismétlés az oldalhálóba kötött ki.

IMG_8054A (3 perces) hosszabbítás utolsó pillanatában egy bal oldali hazai beadás után Szendrei lépett ki a kapujából és az ötösön belül magabiztosan lehúzta a labdát, amikor is, hátulról-mellőle a rendkívüli fizikai mutatókkal rendelkező Nagy robbant a labdára és a levegőben egyszerűen letarolta a kapusunkat, aki olyan nagy erővel vágódott a földbe, hogy még az eszméletét is elvesztette. Végül a mentőt kellett hívni hozzá. Egy kirúgás erejéig Pásztor állt helyette a kapuba.

IMG_8156Nem volt egyszerű mérkőzés, de hát valami ilyenre is számítottunk. Nem is olyan rég, a sokkal jobb formában lévő csapataink is megszenvedtek a Táncsics Mihály utcában. Ma legalább volt fazonja a csapatnak, mindenki egy irányba húzott, fegyelmezett és koncentrált volt. Hogy közben – a második játékrész elején – egy kicsit szerencsénk is volt, az már más lapra tartozik. Döbbenetes kimondani, de 9 forduló után nyertünk ismét! Már nagyon időszerű volt összeszednünk magunkat. A jövő héten a bajnokság elején botladozó, de mostanra magára találó, jelenleg 2. REAC látogat hozzánk vasárnap 15-órai kezdéssel a Fáy utcába.