13. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – REAC 0:4 (0:3)

  • 2018-11-12

2018.11.11. szombat 15-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Balla 5 –

Juhász 5, Sztranyovszky M. 4, Demeter 4 (Csete 78p 5), Sztranyovszky G. 5 (Maczinkó 67p 5) –

Pető 5 (Gergely 76p 5), Pásztor 3 (Kóródi 24p 6), Szabó Zs. 5, Szabó M. 4, Balazsin 5 –

Vécsi 6 (Gerhardt 87p 0)

Dr. Hevesi Tamás:”Jó lett volna végig meccsben maradni, de amikor a 4. percben már két olyan akció gólt kapunk a szélről, amire számítottunk és amiről a meccs előtt még beszéltünk is, akkor nincs nagyon mit tenni. Azt gondolom ezek a hibák elsősorban mentális hiányosságokból adódnak.”

IMG_8161Minden megszerezhető pontra égetően szükségünk van, de ezen a mérkőzésen, legyünk őszinték, nem sokan tettek volna egy garast is a mieink győzelmére. És valójában így is van ez rendjén. Lehetőségekben, infrastruktúrában (tovább nem is sorolnám) ég és föld a két csapat közötti különbség. Szóval, maradjunk annyiban, hogy nem mi vagyunk az idegen test ebben a bajnokságban.IMG_8187Ennek ellenére minden sportember számára igazi kihívás a jobbal, a nagyobbal felvenni a küzdelmet. Ránk most ez a feladat várt. A vendégek az elmúlt 9 fordulóban nagyon beindultak, 9 meccsből 8-at megnyertek (csak az Újpesttel végeztek 0:0-ra). Ezalatt 31 lőtt gól mellé mindössze egyet kaptak. Nálunk a múlt heti siker nagyon kellett, talán valami kis hit is visszatért a játékosokba.IMG_8191A keret némileg változni kényszerült. Szendrei az elmúlt meccs utolsó percében szedett össze egy “kisebb” agyrázkódást, Kavalecznek pedig a térdhajlítója fájdult meg. Sajnos Kóródi (igazoltan) késve érkezett, így ő nem tudott kezdeni.IMG_8195Sajnos, mire felocsúdtunk már el is ment a meccs. A 2. percben Pethő gyengén szabadított fel a 16-osunk jobb sarka közelében, a vendégek megszerezték, majd egyérintős játékkal levitték az alapvonalhoz a labdát. A lapos bepasszra Töröcsik érkezett a röviden és a mélázó Demeter és Sztranyovszky M. között berobbanva 3 méterről a rövid sarokba passzolt 0:1. A 4. percben a jobb oldalon futott a vendég támadás, az alapvonal közeléből, Sztranyovszky G. mellől ívelte be a szélső a labdát, a rendkívül mélyre sikerült beadás átszállt a labda ívét elmérő Balla feje felett, középen pedig Pásztor nem ment (eléggé) az emberével, így Kiss a gólvonalról gond nélkül a hálóba emelt 0:2.IMG_8205Két Balla védés következett, előbb egy 16 méteres lövést ütött vetődve szögletre a rövid jobb alsó elől, majd egy betörés után bátor kivetődéssel a 11-es pont környékén mentett a ziccerbe kerülő támadó elől. A 20. percben viszont jött a következő, ráadásul már már burleszkbe illő gólt kaptunk. Egy jobb oldali szöglet után a lecsorgót az alapvonal és a kapufa közelében Kasza szedte össze, elsőre kissé tanácstalannak tűnt, mert hatalmas tumultus volt a kapu előtt, ráadásul a közelében tőle fél méterre helyezkedő Demeter sem támadta meg, hanem tornagyakorlatokat idéző mozdulatokat végzett előtte, a támadó pedig helyből középre löbbölte a labdát, ami Sztranyovszky Gáborról a rövid alsóba pattant 0:3 (öngól).

IMG_8242Valószínűleg lekerült a teher a játékosok válláról, mert elkezdtünk a játékban életjeleket mutatni. Vécsi labdájával Balazsin balról törhetett kapura, lefutott mindenkit, majd 10 méterről nagy helyzetben a nem sokkal tekert a hosszú felső mellé!

IMG_8241Aztán Szabó Zsolt adhatott volna ziccer labdát a nagy helyzetben lévő Vécsinek, de hosszúra sikeredett az átadás és a kilépő kapus felszedte a csapatkapitányunk elől a labdát.

IMG_8298Aztán még volt egy veszélyesnek tűnő Vécsi befordulás, de a továbbított labdáról lemaradtak a hosszún.

IMG_8331És ennyi volt az első félidő. Sajnos a gyengélkedő védelmünk pillanatok alatt tét nélkülivé tette a meccset. Talán a magabiztos előny miatt és talán attól is, hogy a mieink egy kicsit belelendültek a félidő második fele, már kiegyenlített játékot mutatott, sőt esély volt a szépítésünkre is.

IMG_8249A második félidőben minden ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Stabilak lettünk középen és az ellenfél előtt nem is adódott lehetőség. Szemben velünk. A kiegyenlített mezőnyjáték mellett 3 jókora helyzetet is kihagytunk.

IMG_8359Az első volt talán a legnagyobb. Vécsi a vendég térfél közepén ügyesen lefordult az örzőjéről, majd egy megkerülős csellel a másik rátámadó védőn is átjátszotta magát, majd a középen mélységből érkező Szabó Zs. elé játszott aki így egyedül törhetett kapura, már csak a kifutó kapus állta útját, aki ráadásul el is dőlt előtte, ennek ellenére középpályásunk 15 méteres félmagas lövésével mégis eltalálta a hálóőrt, akiről felperdült a labda és az ötösön pattant le, sajnos erre pedig a védő ért előbb oda és becsúszva szögletre mentett!

IMG_8403IMG_8404IMG_8405Aztán Pethő csent el egy labdát a jobb oldali védőtől, majd a megszerzett labdával kapura húzott, a 16-oshoz érve Vécsihez játszott, aki estében 14 méterről csúnyán fölé lőtt. Több volt ebben is.

IMG_8419Aztán egy jobb oldali Balazsin elfutás és éles beadás következett, amiről a röviden Csete, a hosszún Gergely maradt le egy hajszállal.

IMG_8358Aztán ahogy (mostanában) lenni szokott, ami itt kimaradt, a másik oldalon bement. A 85. percben egy jobb oldali kis szöglet után Kiss cselezett befelé Gergely mellett a 16-oson belül, majd 10 méterről félmagasan a kapu rövid oldala felé rúgta a labdát, ami Balláról középre pattant, középen, az ötös vonalán pedig Juhász olyan szerencsétlenül akart menteni, hogy pont rárúgta a labdát a szintén lőni készülő Kasza lábára, akiről a hosszú alsóba pattant a labda 0:4.

IMG_8323Jó lett volna éles meccset játszani a REAC-al, de sajnos ez ma nem igazán sikerült. A nagy dolgok a 4. percben eldőltek. Utána, különösen a 2. játékrészben úgy ahogy felnőttünk a feladathoz, de ne legyenek illúzióink, a vendégek ekkor már különösebben nem erőltették meg magukat. Elképesztő, hogy ebben a félévben sorozatban micsoda gólokat szedünk össze. Hogy ez valójában koncentráció, technikai, taktikai, vagy erőléti hiányosságból adódik nem tudni, de az biztos, hogy a korábban sallangmentesen működő hátsó alakzatunk jelenleg iszonyatosan gólerős. A szezon végén, az utolsó két fordulóban nagyon fontos mérkőzések következnek, a közvetlen riválisokkal szemben. Most dől el, hogy nyugodtabb, vagy rendkívül nyugtalan tavasz elé nézünk. Mindenesetre elsőnek az újonc Csep-Gól FC otthonába, a volt Csepeli Papír pályára látogatunk, szombat 13-órai kezdéssel. Ahol nagyon ránk férne a szurkolóink segítsége is!