15. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – CSEPEL SC 2:3 (1:3)

  • 2019-11-24

2019.11.23. 17-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Kires 6 –

Szabó M. 5 (Kóródi 70p 5), Varga 5, Orosz 6, Kozma 5 (Gergely 60p 5) –

Horváth N. 6, Maczinkó 6, Gerhardt 6, Szabados 7 –

Jencsik 6 (Kocsis 62p 7), Pethő 7 (Mészáros 79p 0)

Gól: Pethő (18p), Kocsis (71p)

Gólpassz: Kozma, Szabados

Sárga: Pethő (23p), Orosz (54p)

Németh Gábor (Csepel SC): “Álomszerű kezdés után kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, így egy sima, több gólos győzelem helyett csupán egyetlen találattal sikerült győznünk szezonzáró összecsapásunkon. Kulturált játékot játszó, kimondottan jó képességű támadójátékosokat felvonultató Építők ellen gyűjtöttük be a 3 pontot. Ezzel a találkozóval véget ért az őszi szezon. Szurkolóinknak szeretnénk megköszönni, az egész szezonon át tartó, sokszor magával ragadó buzdítást, a mérkőzés előtt általuk bemutatott koreográfia önmagárt beszélt…”

Dr. Hevesi Tamás:“Játékban ma felnőttünk a profi ellenfelünkhöz, viszont a játék kiegészítő elemeiben amatőrök maradtunk. Kár érte mert benne lehetett volna a meccsben a meglepetés.”

Szezonzáró és egyben egy hosszabb időszak lezárása következett a csapat életében. A bajnoki címre hajtó Csepel elleni összecsapás, az ezévi utolsó nagypályás meccsünk mellett, búcsú mérkőzés is lett a Vasas sportteleptől. Ma egy 6 éves időszakot zárunk le. Sok siker köt ide bennünket. BLSZ2-esként érkeztünk és BLSZ1-esként távozunk. Ezalatt voltunk bajnokok, ezüstérmesek, szerepeltünk a Magyar Kupa főtábláján és megannyi nagy meccset is játszottunk a Mészöly Kálmán műfüves pályán. És ma – házigazdaként – utoljára léptünk itt pályára.Az összeállítási nehézségeink mit sem változtak az elmúlt hetekhez képest, felsorolni is nehéz lenne hány játékost kellett (kell) nélkülöznünk ebben a szezonban (azért itt a végén tegyünk egy próbát, hogy kikből is lehetett volna meríteni erre a meccsre: Szendrei, Kiss, Demeter, Pintér, Kovács D., Kovács Zs., Mizsei, Csertek, Sikorszki, Gergely, Kóródi, Szabó Zs., Balazsin, Csete, Sztranyovszky G., Fodor, Örkényi, Érsek) és a mai mérkőzésen Gellérfire sem számíthattunk. Ez 19 játékos! Ilyen nehézségekkel küzdve jutott el oda a csapat, hogy végül az utolsó mérkőzésen kvázi tét nélkül, a középmezőnyhöz tartozva fogadta a jóval esélyesebb, tavaly még harmadosztályú Csepel csapatát.A vendég szurkolók gondoskodtak róla, hogy felejthetetlen legyen a búcsú. A mérkőzés előtt tűzijátékos, füstös, molinós és  éneklős kapu mögötti közjátékkal indítottak, majd az egész meccset végigugrálva, énekelve buzdították a csapatukat. Ezzel is kiváló alaphangot adva a mérkőzésnek.Ki tudja, de talán ennek is köszönhetően igencsak megilletődve kezdtünk, aminek eredményeképpen a 7. percben már 0:2 állt a képzeletbeli eredményjelző táblán. Kezdés után 1 perccel bal oldalon vezettek akciót a vendégek, már úgy tűnt, hogy az alapvonalon túlra gurul a labda, de a szélső végül utolérte és remekül kanyarította középre a labdát, amire a rövid ötösön Bence robbant be és a kapufa érintésével, a tehetetlen Kires asszisztálása mellett,  hosszú sarokba csúsztatott 0:1. Még fel sem, ocsúdtunk a következő vendég akcióból már meg is kaptuk a következőt! A 7. percben egy előre ívelt labdára rajtolt Vargával a vendég támadó Németh, védőnknek üggyel-bajjal sikerül valahogy megállítania a csepeli játékost, aki így visszafordult a labdával, majd remekül készítette le az érkező Bányainak, aki 17 méterről belsővel, védhetetlenül a jobb felsőbe tekerte a labdát (kapusunk hiába úszott a levegőben, nem érhetett oda) 0:2.

Kívülállóként nem sok hibát tudtunk volna felfedezni ebben a két támadásban, mindkét gól gyors, korszerű és pontos akció után született. A lelátón bizony felsejlett bennünk a Mexikói VB, Irapuato, Szovjet-Magyar 6:0 emléke. Az, hogy ebből végül nem lett az, ahhoz az kellett, hogy a mieink ilyen pofonból is magukhoz térjenek, talpra álljanak és a hátralévő 83 percben olyan játékot  mutassanak be, amitől még arra is volt esély, hogy ezen a meccsen pontot szerzünk.A 9. percben Gerhardt dolgoztatta meg először a hazaiak kapusát. A 20 méteres félmagas lövést a hálóőr vetődve tolta szögletre a bal alsó előterében. A 16. percben Szabó M. futott fel a jobb szélen, a beadását a hosszún Szabados vette át, majd egy tolás után 16 méterről a jobb alsó célozta meg, Botlik azonban ismét a helyén volt, nagyot nyújtózkodva ezt is szögletre paskolta!A 17. percben Pethő nagy lendülettel hozta fel a labdát a hazai térfélen, még visszarántani sem tudták, majd jobbra Horváthoz játszott, aki egyből keresztbe balra Szabadoshoz ívelt, csapatkapitányunk a 16-oson belül egy vissza csel után ismét forgatott, most a jobb oldali ötösre egyedül érkező Pethő fejére, aki néhány méterről előrevetődve, csuka fejessel a rövid alsóba küldte volna a labdát, azonban a kapus megint nagyot védett! Érett a szépítés, ami a 18. percben már meg is lett! Kozma bal oldalról – hazai térfél közepéről – kanyarította középre, a védelem mögé a labdát, amire Pethő középen berobbant és estében 8 méterről a léc alá emelt 1:2.

A 29. percben majdnem egyenlítettünk!  Szabados szöktette a jobb szélen Horváthot, akinek a beadás egy védő lábán felperdült, így lett jó a rövidre érkező Pethőnek, aki 4 méterről a jobb oldalkapufára fejelte a labdát! A 31. percben a félpálya közeléből, egy bal oldali vendég bedobás után kerültek a védelmünk mögé a vendégek, Németh, keresztbe vezette a labdát a büntetőterületen belül, még nagy ívben Kires mellett is eltolta, majd a visszaérkező Orosz mellett látványosan elesett, a játékvezető egy rövid morfondírozás után végül továbbot intett. A 32. percben egy bal oldali beadás után Kires egy közeli fejest védett, a kipattanó utáni kavarodásból a védőink némi nehézség után felszabadítottak. A 35. percben Kires, Szemán 20 méterről elvégzett szabadrúgását kísérte a bal alsó sarok mellé.A 39. percben egy vendég kontra során, a jobb összekötő helyére előrerúgott labdára Németh igencsak lesgyanús helyzetből mehetett, sajnos Kires  a kijövetelnél elmulasztotta azt az egy alkalmat amikor megszerezhette volna a csatár elől a labdát, így a támadó mellette 12 méterről higgadtan a kapu közepébe passzolt 1:3.

A szünetig több érdemleges már nem történt. Bealvás, feltámadás! Amikor játszottunk, akkor jól játszottunk. Helyzeteink is megvoltak, nem is kevés számban. A vendégek némileg sematikus, ívelgetős játéka bár könnyen felismerhető volt, azonban a támadóik olyan agresszíven és gyorsan támadták a labdát, hogy bizony ez nem állította könnyű feladat elé a védelmünket. És akkor itt érkezünk el a félidő legsarkalatosabb pontjához, a játékvezetőhöz. Az ezidáig számunkra nem igazán ismert Agócs sporttárs igencsak sajátos szemlélettel vezette a mérkőzést. A szabálytalanságokat egyszerűen nem fújta le! És ezzel – néhány kivételtől – eltekintve csak a mieinket sújtotta! Tényleg nehéz volt indulatok nélkül szemlélni a játékvezető ténykedését, megyében valószínűleg már a szünetben hazáig kergették volna!

A fordulás után ha iramban nem is, de helyzetekben egy kissé ellaposodott a meccs. Kevés érdemleges alakult ki a kapuk előtt, jobbára a mezőnyben gyúrták egymást a csapatok. Az 54. percben Gerhardt ugratta volna ki Szabadost, akit viszont a 16-oson belül kizártak a védők a helyzetből, így nem tudta lövéssel befejezni az akciót. A 71. percben klasszis góllal zárkóztunk fel. Szabados balról befelé hozta a labdát a hazai 16-os előterében, majd a kaputól 17 méterre helyezkedő csereként pályára lépő Kocsishoz passzolt, aki az átvétel után megbökte a labdát, ami a tehetetlen kapus mellett-felett a jobb felsőbe hullott 2:3.

A hátralévő 20 percben becsülettel űzték egymást a csapatok. A 78. percben egy jobb oldali visszagurítás után Németh 15 méterről lőtt 1,5 méterrel a kapunk fölé. Ezt követően viszont mindkét oldalon csak lehetőségecskéket jegyezhettünk föl. Szögletek, szöglet utáni kavarodások stb. és más semmi. Ennek ellenére a vendégek láthatóan már nagyon várták a meccs végét, ami viszont számunkra sovány vigasz, legalábbis pontot nem adtak érte.Ezt alaposan elrontottuk. 0:2-ről indultunk. Viszont innen nagyon visszajöttünk a meccsbe és komoly esélyünk volt a pontszerzésre. A meccs képe is igencsak kiegyenlített játékot mutatott, sőt az első játékrész nagyobb részében még mezőny és labdabirtoklási fölényben is voltunk. Előzetesen azt gondolhattuk, hogy nagyobb különbség lesz és az meg is fog látszani ezen a meccsen a két csapat között. Hát nem volt, illetve talán csak abban, a vendégek profik voltak és olyan amatőr hibákat, mint a mieink amatőrjei ezen a napon nem követtek el. Ennek ellenére a zárás, a búcsú nem sikerült csúnyára. Izgalmas feszült, és a szurkolóknak köszönhetően jó hangulatú meccs volt. Ezer sebből vérző csapatunk végül a 10. helyen telel, azonban pontokban nagy mértékben eltávolodva a veszélyeztetett zónától.

Idén már csak egy futball program maradt, a Téli Teremtorna selejtezői, amelynek akadályait december 15.-én (14-17-óráig) vehetik a mieink.