15. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – RAFC 6:2 (2:0)

  • 2018-11-25

2018.11.24. szombat 17-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Berencsi 6 (Balla 82p 4) –

Juhász 6, Kovács D. 6, Kóródi 6 (Sztranyovszky M. 70p 5), Maczinkó 6 –

Pethő 6, Demeter 6, Szabó Zs. 7 (Pásztor 74p 5), Gergely 7 –

Vécsi 6, Gerhardt 6 (Cséka 61p 6)

Gól: Szabó Zs. (3p), Szabó Zs. (44p), Pethő (54p), Gerhardt (54p), Gergely (68p), Demeter (78p)

Gólpassz: -, Gergely, Gergely, Gergely, -, Gergely

Sárga: Szabó Zs. (14p), Juhász (49p)

Dr. Hevesi Tamás:“Jó ritmusban kezdtünk és végig így is maradtunk. Ma bizonyítottuk, hogy nem felejtettünk el futballozni, csak nem árt néha egy kicsit akarni is.”

IMG_8497Szinte hihetetlen, de igaz. Ősszel hazai pályán még nem nyertünk mérkőzést! Pontot is mindössze 1-et kapartunk össze, a Testvériség elleni 1:1 során. A múlt heti – sokadik sokkoló – kudarc sem segítette az szezon utolsó mérkőzésre való készülődés hangulatát. Ráadásul a RAFC-nál sem lehet hurrá hangulat, a jó kezdés (ami 3 mérkőzésen át tartott) után vereség, vereség hátán következett, így a Rákosszentmihályi egylet a kevesek egyike, aki az utolsó forduló előtt még mögöttünk állt a tabellán.

IMG_8501Rég kezdtünk ilyen jól mérkőzést! Egyből támadólag léptünk fel és bizony volt is éle a támadásainknak. Ráadásul igen hamar góllá is érett ez a játékfelfogás. A 4. percben Szabó Zs. szedett össze egy labdát a vendég térfélen, egyből, nagy lendülettel kapura is fordult, a védők nem tudtak vele menni, középpályásunk pedig 12 méterről a kiinduló kapus mellett a jobb alsóba helyezett 1:0.

IMG_8506A gól láthatóan megfogta a sárga-kékeket, mert 35 perces egykapuzás következett. Helyzetek sorát hagyták ki a mieink. Volt, hogy Gergely a rövid ötösre laposan bejátszott labdájába Vécsi “belegabalyodott” és gól helyett mellé döcögött a labda. Aztán Szabó Zs. mehetett egyedül kapura és 10 méterről laposan a hosszú jobb alsóra lőtt labdáját a kapus nagy bravúrral szögletre piszkálta. Emellett két 16-oson belüli lövést is (Gergely és Vécsi) hárított lábbal a hálóőr. Majd Vécsi bal oldali  beadása találta tisztán a hosszún Pethőt, aki még állíthatott is egyet a labdán, aztán viszont 6 méterről a rövid felső fölé bombázott! Sőt volt egy (hazaadásért megítélt) 16-oson belüli közvetett szabadrúgás is, amit végül Gergely 10 méterről a keresztlécet érintve lőtt fölé (videó)!

Az utolsó 5 percre kicsit magához tért a RAFC és ki is tudott lépni a saját térfeléről. Előbb egy szabadrúgás után középre fejelt, majd onnan fölé bólintott lehetőséget alakítottak ki, majd Berencsinek kellett eldőlnie egy gyengécske 15 méteres lövési kísérletre. Mindenesetre amikor már a szurkolókban is felmerült, hogy akár meg is bosszulhatja magát a sok kihagyott helyzetünk, akkor a 44. percben Szabó Zs. ismét megrázta magát. Vécsi és Gergely játszott össze a 16-os bal oldali sarka közelében (de már a büntetőterületen belül), a labda végül Szabó Zsolthoz került, aki tolt egyet befelé és a 16-os vonaláról nagy gólt ragasztott a kapu hosszú sarkába 2:0.

IMG_8526Rég mehettünk ilyen nyugodtan szünetre. Nem csak az előny (talán legkevésbé az), hanem a mutatott játék is nagyon jól nézett ki. Gyorsak, dinamikusak és sokszor igen kreatívak is voltunk, bizony nem is nagyon tudtak mit kezdeni velünk a vendégek. Sokszor csak a Fortuna (vagy a kapus) mentette meg őket a további góloktól.

IMG_8518És a fordulás után sem változott sok minden. Maradt a mieink lendülete, sőt a helyzetkihasználásban még sikerült javulnunk is. Ráadásul olyan sakk-matt gólokat szereztünk, amelyek a fénykorunkra emlékeztettek.

IMG_8516Az 52. percben Gergely középre gurítását Pethő lőtte 5 méterről a vendég kapuba 3:0. Az 54. percben Gergely éles, kapura menő passzába a vetődő kapus beleért, róla a hosszún Gerhardthoz csorgott a labda, aki 2 lépésről nem hibázott 4:0.

IMG_8529Közben ismét kimaradt néhány helyzet is. Talán a legnagyobb Pethő elfutása volt, aki a jobb szélről egészen a kapuig (kapufáig) vezette a labdát, de ott a ziccer passz helyet inkább kapura erőltette a labdát, ami a kapusról szögletre pattant. Aztán újra a góloké volt a főszerep. A 68. percben egy beadás után, a 16-oson kívülre csorgott a labda, pont Gergely elé, aki 18 méterről egyből, bal külsővel a hosszú alsóba tekert 5:0. A másik oldalon Vörös gondoskodott arról, hogy Berencsi mégse fázzon meg, a 16-os bal sarka közeléből végzett el szabadrúgást, amit élesen a rövid sarok irányába tekert, de kapusunk a helyén volt és vetődve magabiztosan fogta a labdát. A 87. percben igazán rajzolt támadásunk futott a pályán, a bal oldalon (sokadszorra) Vécsi és Gergely játszott többször is össze, melynek végén Gergely az alapvonal közeléből gurított középre, ahol Demeter érkezett mintaszerűen és kifordítva a bokáját 5 méterről jobbal a hosszú alsóba passzolt 6:0.

IMG_8531

Sajnos a mérkőzés utolsó perceit egy kicsit elrontottuk, ami talán egy kicsit a cseréknek is köszönhető, mert a 2. félidőben pályára lépők nem igazán tudták felvenni a meccs ritmusát. Az első gólért talán Balla okolható, hiszen a lövés nagyon messziről és nem túl erősen ment kapura, mindenesetre a jobb alsó felé tartó labda röviden pattant ki róla, a berobbanó Rimoczi lecsapott a labdára és pár lépésről a kapufát és talán a feltápászkodó kapusunkat is érintve a jobb alsóba lőtt 6:1. A 89. percben újra megrezdült a hálónk, most középen a 16-osunk közelében Kósa kapott meglepően tiszta labdát, majd egy lépést követően ellőtte a labdát, ami a kapujából remekül kilépő Ballában elakadt, de pechjére a védőink már aludtak és így Kósa ismétlése már a bal alsóba kötött ki 6:2.

IMG_8524

Rég nem látott kedves játékosunk is kilátogatott a mai meccsre. Bajnai Gordon szorított a mieinknek.

Összességében a rossz végjáték ellenére, maximálisan elégedettek lehettünk a ma látottakkal. A csapat az esős, nyirkos időben végig jó ritmusban, kreatívan játszott. Nem is tudott velünk menni az ellenfél. Ez a győzelem nagyon kellett, a látottak már csak hab a tortán. Ezzel a 3 ponttal eldőlt, hogy a 12. helyen telelünk. Ilyen mélyen utoljára az első BLSZ1-es évünkben voltunk. Biztos kemény tavasz vár majd ránk. Lesz min rágódni a téli szünetben. Folytatásban idén még a szokásos Téli Teremtorna selejtezői (december 16. délelőtt) és a évzáró bankett következnek.

Az őszi végeredmény:

Screenshot_2018-11-25 BLSZ I osztály 15 forduló - MLSZ adatbank