16. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – VÍZMŰVEK SK 2:1 (2:0)

  • 2019-02-24

2019.02.23. szombat 17-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Berencsi 7 –

Tóth Zs. 7, Kovács D. 7, Kóródi 8, Csertek 6 (Maczinkó 57p 6) –

Bencze 6 (Cséka 79p 0), Szabados 7, Varga D. 7 (Örkényi 83p 0), Stampf 7 –

Vécsi 7, Gehardt 8

Gól: öngól (9p), Stampf (29p 11-es)

Gólpassz: Szabados, Vécsi

Sárga: Szabados (43p), Kóródi (74p), Gerhardt (77p), Maczinkó (90p)

Slehovszki Krisztián:“Egy pörgős, jó iramú meccsen sikerült legyőzni, egy jó erőkből álló ellenfelet, amiért jár a dicséret a csapatnak. Ugyanakkor a mérkőzés egyes periódusaiban még akadtak gondjaink, amiket igyekszünk mielőbb kijavítani. Még egyszer gratulálok a csapatnak, nagyot küzdöttek ma.”

IMG_9672Nincs mese elindult a bajnokság. Az első fordulóban az őszi 5. látogatott hozzánk. Sajnálatos módon, több szempontból is kedvezőtlen volt számunkra a kezdési időpont. Egyrészről Emecz Viktor esküvője miatt a szakmai stábunk többsége (dr. Hevesi György és Tamás és természetesen az érintett Emecz Viktor) nem tudott részt venni a mérkőzésen, másrészről bizony játékosokból is volt több jelentős hiányzó (Balazsin, Szabó Zs. eltiltás, Szabó M., Jencsik, Pethő, Csete, Juhász, Pintér sérülés és Demeter egyéb elfoglaltság miatt). Ráadásul az utolsó pillanatban még Gergely és Sikorszki is lebetegedett! Mindenesetre a Vízművekben nem igazán találtunk partnerre az időpont módosítás ügyében. Így aztán játszottunk, játszani kellett. A csapatunk végül 5 újonccal a kezdőben vágott neki az első bajnokinak!

IMG_9675Ősszel kétszer is találkoztak egymással a csapatok. Az MK-ban a vendégek (1:2), a bajnokságban a mieink (3:0) diadalmaskodtak. A statisztika mellettünk szólt, a Mészöly Kálmán pályán eddig ritkán termett babér a Vízműveknek.

IMG_9678A mérkőzést bátran kezdte mindkét együttes. A 4. percben máris a vendég kapu előtt alakult ki egy veszélyes helyzet. Vécsi indítása után Stampf adott középre az alapvonaltól, de a kapu torkából szögletre tudott menteni egy védő. Két perccel később Varga D. adott el egy labdát saját térfelének közepén, amire Peller csapott le, egészen a 16-osunkig jutott, ahonnan azonban jobbal, fölé-mellé lőtt.

IMG_9682A 8. percben góllá érett a csapatunk bátor kezdése. A bal oldalról, a 16-os sarka közeléből végezhettünk el szabadrúgást, amit Szabados tekert középre, ahol Vajay fejéről védhetetlenül a saját kapujába csúszott a labda 1-0 (öngól!).

IMG_9685A 12. percben Berencsinek kellett egy lapos lövést lábbal hárítania, majd pár perccel később Katonát szöktették a vendégek, aki is eltolta az elé kifutó Berencsi mellett a labdát, de így kisodródott, és már nem tudott helyzetbe kerülni. Az első negyedórában a vendégek hosszú, a védelmünk mögé rúgott labdákkal igyekeztek veszélyes támadásokat vezetni, bizony kellett 15 perc mire a mieink ráhangolódtunk erre a harcmodorra.

IMG_9686Stampf aktivizálta magát bal oldalon, előbb lapos lövését védte a kapus, majd Gerhardt labdájával lépett ki, a tizenhatoson belül azonban beérték és elesett a védők gyűrűjében! A játékvezető viszont nem ítélt tizenegyest. A vendég csapat ismét egy védők mögé lőtt labdával veszélyeztettek, de Berencsi jól helyezkedett és kiütötte a támadó lövését. A 27. percben egy jobb oldalon szövögetett támadás után Vécsit borították fel a 16-oson belül, ekkor már nem maradt néma a játékvezető sípja! 11-es!

IMG_9754A némi tanácstalanságot megunva labda mögé a friss igazolás Stampf állt és magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába 2-0. A félidő hátralévő részében vendég oldalon jegyezhettünk fel egy veszélyessé vált lecsúszott beadást, valamint egy közeli fejest, ami fölé szállt. Az eredmény már nem változott, így 2-0-ás vezetésünkkel vonulhattak a szünetre.

IMG_9697A második játékrész mindkét oldalon helyzettel kezdődött! Előbb Gerhardt egy centivel ollózta kapu fölé Vécsi csúsztatását, majd a másik oldalon Peller lapos lövése kerülte el a kapunkat. A 49. percben felzárkóztak a vendégek! Csertek maradt le egy mögé berúgott kiugrásról, majd kezezett a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott! A labda mögé Köböl állt, aki a felső kapufára bombázott, szerencséjére azonban a kipattanó labda a jobbra vetődő Berencsi hátáról a hálóba pattant 2-1 (öngól).

IMG_9694Továbbra is igen változatos mezőnyjáték folyt a pályán. A mieinknél volt két Vécsi-lehetőség. Csapatkapitányunk előbb a kapust cselezte ki, de nem tudott igazán lövőhelyzetbe kerülni, majd 10 perccel később Stampf beadását vette le jól, azonban jobb lábbal centikkel célt tévesztett.

IMG_9763Újabb eseménytelen percek következtek, pedig a vendégek mindent bevetettek az egyenlítés érdekében. A védelmünk azonban jól állta a sarat.

IMG_9703A 73. percben Kóródi szerzett labdát, lépett ki és indult meg, ziccerpassz helyett húszról azonban a kapus kezébe lőtt. Egy perccel később ismét Kóródi volt főszerepben, miután az ellenfél kiugró támadóját rántotta le 18 méterre a kapunktól. A szabálytalanságáért meg is kapta a sárga lapot. A veszélyes helyről elvégzett szabadrúgást Köböl lőtte nem sokkal mellé.

IMG_9730Negyed órával a vége előtt egy Vécsi csukafejest jegyezhettünk fel, ami nem sokkal kerülte el a rövid sarkot, majd szabados lábában volt a meccs “befejezése”, de a centerezése az érkezők helyett, az egyetlen, már kiszolgáltatott helyzetben lévő védőt találta meg. A meccs hajrájára ismét felfokozódott a hangulat, változatos küzdelem folyt a pályán, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Az ellenfél hajtott az egyenlítésért, azonban mi is lezárhattuk volna a mérkőzést.

IMG_9747A 83. percben Bagdán kapott meglepően üresen egy labdát, kapura fordult vele, de 16-ról csúnyán fölé lőtt. A 3 perces hosszabbítás első minutumában egy vendég szöglet után Csikós fejében maradt az egyenlítő gól, mert az ötösről fölé fejelt.

IMG_9794Összességében egy jó mérkőzést játszottunk, az iram helyenként gyengébb volt a szokásosnál, de még az idény elején vagyunk. Viszont mindenért kárpótol bennünket ez a nagyon fontos 3 pont. Apróbb hibáink voltak, amelyekből több lehetősége is adódott a vendégeknek. Ellenben az akcióink mindegyike veszélyt hordozott magában. Gyorsan mentünk át védekezésből támadásba, ami bizony komoly zavart keltett a Vízművek védelmében. Pontosabb befejezésekkel akár hamarabb is lezárhattuk volna a mérkőzést, de így is mi örülhettünk a végén. Elégedettek lehetünk, a jó rajt sokat számíthat a továbbiakban, arról nem is beszélve, hogy egy csapatra való hiányzó visszatérése után, még komoly tartalékok is lehetnek az együttesünkben. A statisztikán pedig továbbra is imponáló a Vizesek ellen.

IMG_9781A jövő hétvégén ismét hazai pályán van fellépésünk. A sereghajtó Újbuda csapata látogat hozzánk (szombat 17-órai kezdéssel). Remélhetőleg majd akkor is hasonlóan jó szerepléssel rukkolnak elő a fiaink.