17. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – ÚJBUDAI FC-VOYAGE 1:3 (0:1)

  • 2019-03-03

2019.03.02. szombat 17-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Berencsi 4 –

Tóth Zs. 4 (Csertek 85p 0), Kovács D. 4, Demeter 4, Sikorszki 4 (Cséka 65p 4) –

Szabados 4, Szabó Zs. 4, Varga D. 4 (Kóródi 46p 4), Stampf 4 (Örkényi 77p 0) –

Vécsi 4, Gehardt 4

Gól: Vécsi (51p)

Gólpassz: Tóth Zs.

Sárga: Szabó Zs. (68p), Kovács (77p), Stampf (77p), Kóródi (80p)

Piros: Örkényi (93p az ellenfél szándékos megrúgásáért)

Dr. Hevesi Tamás:“Nehéz erre mit mondani, ma minden összejött, illetve semmi nem jött össze. Játékban nem voltunk elég eltökéltek, lassan, körülményesen játszottunk és a dinamikánk sem volt meg. Ráadásul a helyzeteinkkel sem sáfárkodtunk jól. A kapott góloknál pedig nagyon pechesek voltunk. Jellemző, hogy a második félidőben 3-4 alkalommal egyedül mehettünk a vendég kapura és végül még helyzet sem lett ezekből a szituációkból. Szóval ez nem a mi napunk volt.”

IMG_9812A jó és sikeres bajnoki rajt után egy kötelező következett. Szombaton a sereghajtó (mindössze 2 pontos) Újbuda látogatott hozzánk a Fáy utcába. Félvárról venni a meccset azonban semmi okunk sem volt. Egyrészről jelen helyzetünkben minden meccs egy döntőnek számít, másrészről ősszel bizony igencsak megszenvedtünk ellenük. Gerhardt 90. percben szerzett győztes gólját sokáig nem felejtjük el.

IMG_9816Arról nem is beszélve, hogy a sérültjeink, betegeink is lassan gyógyulnak. Az elmúlt héthez képest csak Szabó Zsolt és Demeter térhetett vissza a keretbe, miközben Maczinkó és Bencze kikerült onnan. Ennek ellenére bíztunk, reménykedtünk a jó folytatásban.

IMG_9822Az esélyeknek megfelelően, nekünk kedvező képet mutattott az első harminc perc. A 4. percben a már múlt héten megszokott Vécsi-Stampf összjátékot követően, utóbbi veszélyes beadását húzta le a vendégek kapusa. Nem sokkal később szintén egy bal oldali beadás érkezett Stampftól, amit a kapus csak kiütni tudott, a labdát egy pattanás után Szabados lőtte kapura, de lövését blokkolni tudták, majd Varga D. ismételhetett a 11-es pont környékéről, bal lábas kapáslövése azonban elkerülte a kaput! Ez igazán nagy helyzet volt. A 16. percben egy jobb oldali akció után Tóth Zs. adott középre, amely a hosszún érkező Szabó Zsoltot találta meg, neki azonban egy kicsit magasan érkezett a labda, így fejese a kapu fölé szállt.

IMG_9828Egy perccel később ismét bal oldalról veszélyeztettünk. Stampf külsős beadása élesen érkezett a kapu elé, az egyik vendég védő nem találta el a labdát, a hosszún azonban nem érkezett senki, így érintés nélkül az alapvonalon hagyta el a labda a játékteret. A félidő felénél bal oldalon az alapvonal közeléből Stampf passzolt vissza Sikorszkihoz, aki jobb lábbal nagyszerűen adott be, a labda üresen találta Vécsit, akinek lecsúszott ollózása azonban mellészállt. Ekkor úgy tűnt, hogy az egyetlen kérdés a mérkőzésen, hogy mikor szerezzük meg a vezetést.

IMG_9848Aztán az első fél óra elteltével érkezett a hidegzuhany! Egy jobbról előrevágott labda után Berencsi és Tóth Zs. nem értették meg egymást a 16-os vonalánál, addig vártak egymásra, hogy végül a kapusunk estében csak ráütni tudta a labdát a berobbanó Balogh lábára, onnan pedig (15 méterről) a kapunk bal sarkába gurult a labda. 0-1.

IMG_9842Ez a potya gól igazi sokként hatott csapatunkra, hiszen az újbudaiak azelőtt csak néhány veszélytelen szabadrúgás erejéig tartózkodtak a térfelünkön. Ezután rajtunk volt a sor, hogy betaláljunk, de helyzeteinket továbbra sem sikerült gólra váltanunk. Előbb Szabados szöglete után fejelt az egyik vendég védő, a labdát azonban Vécsi szelíditette meg a büntetőterületen belül, majd bombázta ballal kapura, egy másik újbudai védő azonban önfeláldozóan kifejelte a labdát a gólvonalról, a jobb felső elől! A félidő utolsó percében még Gerhardt jobbról adott középre, a hosszún pedig Szabados egy igazítás után lőtt, de lapos lövését lábbal hárítani tudta Maczkó. Így az eredmény maradt, 1-0-s hátrányban vonulhattunk a szünetre.

IMG_9857A második félidőre Varga D. már nem jött ki, helyére Kóródi érkezett a középpálya közepére. Ahol abbahagytuk, ott folytattuk, sőt még rá is tettünk egy lapáttal. A  49. percben újabb Építők-helyzet következett. Szabados jobbról cselezte be magát a 16-oson belülre, a labda Gerhardthoz került, aki háttal állt a kapunak, így visszagurított Szabóhoz, 17 méteres lapos lövése azonban elkerülte a kaput.

IMG_9844Az 51.percben megtört a jég! Tóth Zs. nagy bedobását a tizenhatoson belül egy védő csúsztatta meg, így került a labda Vécsihez, aki ismét egy (fél)ollózó mozdulattal próbálkozott, ám ezúttal 9 méterről sikerrel is járt. Ballal védhetetlenül bombázott a kapu bal felső sarkába. Szépségdíjas gól volt, 1-1. Ekkor felpörögni látszott a csapat, azonban az ellenfél kontratámadásai miatt észnél kellett lennünk. A gól után egyből jöttek is a vendégek, Kovács találta el rosszul a labdát a félpályánál, amit Fritz lefülelt és egyedül tört kapura, lefutotta Kovácsot és Tóth-ot, majd a tizenhatoson belül a hosszú felsőt vette célba, szerencsénkre azonban jócskán célt tévesztett.

IMG_9862Az 56. percben ismét egy újbudai előrevágott labda került belső védőink mögé. Kovács feje fölött átszállt a labda, Demeter pedig nem vette fel az embert, így a kettőjük közé belépő Fritz rácsapott a labdára és egy átvétel után, 12 méterről a gólvonalon ragadó Berencsi mellett a kapunk közepébe lőtt 1-2. Újabb hidegzuhany… Feltámadni látszottunk, mégis az ellenfél tudott újabb gólt szerezni.

IMG_9852Továbbra is mi maradtunk támadásban, de már ezt igencsak hit és elszántság nélkül tettük. A vendégek 10 emberrel védekeztek és tartották az eredményt. Egyből jöhetett volna a válasz is részünkről, a jobb oldalról Demeter ívelt középre, Vécsi fejese pedig elkerülte a kaput. Az igazság szerint csapatkapitányunkat a felugrás pillanatában alaposan megtaszajtották hátulról. Aztán balról egy 13 méteres Vécsi tekerés következett, de a labda fél méterrel elkerülte a rövid felsőt. A másik oldalon Berencsi pózolhatott egyet, amikor egy 20 méteres, a kapu bal oldalába tartó szabadrúgást paskolt szögletre.

IMG_9865A hajrában főleg a játékvezető, és az indulatok kerültek főszerepbe. Ez viszont a vendégek malmára hajtotta a vizet. Játékosaink közül Szabó Zs., Kovács, Stampf és Kóródi is besárgult, utóbbinak ez volt az ötödik, így jövő héten nem számíthatunk játékára. Ennek ellenére mi irányítottuk a játékot de már nagyon meddőn tettük mindezt. Jellemző, hogy ebben az időszakban Szabados kétszer, Stampf egyszer kapott remek labdát tiszta helyzetben a vendég kaputól 25-30 méterre, játékosaink kapuig mehettek volna, de végül mindannyiszor beérték őket a 16-os vonala előtt és így odalettek a lehetőségek.

IMG_9853A frissen csereként beálló Cséka passzolt a tizenhatoson belül Gerhardthoz, akinek jobb lábas tekerése a látványosat vetődő kapus kezében landolt. Két kényszerű csere után (Stampf és Tóth Zs. fájlalta lábát) Örkényi és Csertek érkezett a pályára. Ekkor csapatunk már 3 védővel állt fel, hogy legalább az egyik pontot itthon tartsuk. A 91. percben egy felszabadítás után Kovácsnak nem sikerült tisztáznia a jobb szélen, egészen az oldalvonal közelében, a vendégek szélsője faképnél hagyta védőnket, majd az alapvonal közeléből visszagurított labdát Szekér a rövid saroknál juttatott a kapunkba 1-3. Végleg eldőlt a mérkőzés.

IMG_9838 A hármas sípszó előtt még egy kis csetepaté alakult ki a pálya közepén. Örkényi szabálytalansága után estek egymásnak a felek (valamint egy vendég szurkoló…), majd a játékvezető a kedélyek lehiggasztása után Örkényit kiállította, a mérkőzést pedig lefújta.

IMG_9826Az előző heti remek teljesítmény után, a mögöttünk álló, eddig nyeretlen Újbuda csapata ellen kötelező lett volna hazai pályán a győzelem, azonban ezen a szombaton nem voltunk elég koncentráltak, elég pontosak és a helyzeteink is kimaradtak. Az ellenfél pedig kegyetlenül kihasználta hibáinkat, gyengeségeinket. A mérkőzés utolsó szakaszában már inkább az indulatok uralkodtak, akadt néhány szándékos és felesleges szabálytalanság is, valamint a játékvezető sem állt teljesen a helyzet magaslatán. Sajnos ez nagyon nagy csalódás és nem csak az eredmény tekintetében. Az Újbuda érdemeit nem szabad elvennünk, ezen a napon megérdemelten nyertek, még ha ezt fájó is kimondani. Mert persze volt fölény, meg még a lehetőségek is, de összességében mégsem irreális az eredmény. Ezt a vereséget semmi képen sem tudjuk a pechre fogni. Az Újbuda megharcolt ezért a győzelemért és játékban is sokat tett ezért. Mi pedig csak remélni tudjuk, hogy ennek nem lesz folytatása, hogy ez a váratlan pofon nem a padlóra küld bennünket, hanem kijózanít. A jövő héten ismét hazai pályán játszunk a SZAC Budapest csapatával. Megint egy tüzes mérkőzésre számíthatunk, ahol viszont nincs mese, ki kell javítanunk ezt a kisiklást.