18. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – 1908 SZAC BUDAPEST 4:1 (1:1)

  • 2019-03-09

2019.03.09. szombat 17-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Berencsi 6 –

Tóth Zs.6-2=4, Kovács D. 6, Varga D 7, Sikorszki 0 (Gerhardt 17p 7) –

Balazsin 6, Szabados 7, Szabó Zs. 7, Stampf 8, Gergely 6 –

Vécsi 6 (Cséka 73p 7)

Gól: Szabó Zs. (9p), Stampf (53p), Cséka (87p), Stampf (92p)

Gólpassz: Vécsi, Gerhardt, Stampf, Szabados

Sárga: Varga, Cséka, Kovács D.

Piros: Tóth Zs. (82p kakaskodásért)

Dr. Hevesi Tamás:“A meccs előtt voltak okunk aggódni, de ezek a gondok hamar eloszlottak. Jól, megfontoltan, okosan és stílusosan játszottunk ezen az estén. Ma voltak vezérek és talán gyalogok is, de egy biztos, ma mindenki egyfelé tolta a csapat szekerét. Erre a teljesítményre mindannyian büszkék lehetünk.”

IMG_9900A múlt heti kínos vereség után volt mit kijavítani fiainknak, ehhez képest meglehetősen kevés, mindössze 14 hadra fogható játékossal vágtunk neki a SZAC elleni derbinek. A hátsó alakzatunk talán csak darabban emlékeztetett a szokásosra, de ha finoman akarunk fogalmazni, akkor is azt kell mondanunk, hogy alaposan felforgatott védelemmel léptünk pályára ezen az estén. középről különösen Kóródi, Demeter hiányzott leginkább.

IMG_9901Tavaly két alkalommal is idegenben játszottunk a SZAC ellen. Tavasszal a Budapest Kupában (0:2), majd ősszel a bajnokságban (kétszeri vezetés után 2:3) is vereség lett a vége.

IMG_9902A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, az első pár perc az övék volt, és veszélyeztettek is. Az 5. percben egy alapvonal közeli szabadrúgás után, a vendégek támadója közelről nem sokkal bólintott a kapunk mellé.

IMG_9906Erre hamar válaszoltunk. A 8. percben egy bal oldalon szövögetett támadás során Sikorszki-Gergely-Vécsi volt a labda útja, a tizenhatos előterében utóbbi passzolt középre a lendületből mélységből érkező Szabó Zsolthoz, aki egy igazítás után 16-os vonaláról remekül lőtte ki a jobb alsó sarkot 1:0. Remek támadás, szép gól, gyors vezetés!

IMG_9909 Ezután kiegyenlítetté vált a játék, de ismét a SZAC veszélyeztetett. Gergely mögé ívelték be a labdát a bal oldalunkon, a vendégek támadója pedig egy pattanás után küldte kapura a labdát, ami nem sokkal a rövid felső mellet hagyta el a játékteret.

IMG_9936Ezután két kényszerű változás is történt nálunk. Előbb dr. Hevesi Tamást küldték el (reklamálás? miatt) a kispadunktól, majd a 2 mezőny cserénkből az egyiket rögtön ki kellett használnunk. A 17. percben a lábát fájlaló Sikorszki helyére Gerhardt érkezett.

IMG_9916Támadásban maradt a vendég együttes. Ismét egy baloldali szabadrúgás után lehettek volna eredményesek, azonban a felperdülő labdát Koritár közvetlen közelről a kapunk fölé fejelte! A játékban szépen lassan kezdtük felélénkülni és átvenni az irányítást. Az első fél óra végén újra helyzettel jelentkeztünk. Stampf indítása után Balazsin futott el a bal szélen, a tizenhatoson belülre érve azonban jobb külsővel a kaput vette célba, de csak az oldalhálót találta el. Pár perccel később Balazsin bal oldali szöglete után Gerhardt vetődött be a rövidre, de próbálkozását a gólvonalról menteni tudták a vendég védők.

IMG_9910Aztán ismét egy nagy helyzetünk következett, Vécsi ugratta ki Szabadost, aki kissé jobbról egyedül törhetett kapura, de tiszta helyzetből, 8 méterről a hosszú alsóra megküldött lövését a kapus bravúrral lábbal védeni tudta!!!

IMG_9940A 38.percben a vendégek végezhettek el sarokrúgást. A lepasszolt labdát balról a 16-osunk sarka közeléből Gálvölgyi tekerte középre, pont a hosszún üresen maradó Koritár fejére, aki most már nem hibázott és a vetődő Berencsi mellett az ötös sarkáról a rövid sarokba fejelt 1-1.

IMG_9913Egyből visszavehettük volna a vezetést. Vécsi remekül szerelt az ellenfél térfelén, gyorsan elvégezte a bedobást, Stampf pedig jobbról középre adott a berobbanó Szabó Zsolthoz, aki pár méterről ballal centikkel kapu mellé csúsztatta a labdát! Néhány perccel később ismét Balazsin veszélyeztetett egy 18 méteres lövéssel, amit a kapus csak másodjára tudott  megfogni. A félidő lefújása előtt ismét szélsőnk volt főszerepben, gyorsaságát kihasználva ment el a bal szélen, a 16-oson belül jobbal befelé cselezett, lövésébe azonban egy védő belelépett, így a labda lelassulva érkezett a vendég kapushoz, aki így már könnyen hárított. Ezzel lett vége az első játékrésznek, amelyben inkább mieink domináltak, de az ellenfélnek is akadt gólszerzési lehetősége.

IMG_9905A második félidőben ismét a 8. (illetve az 53.) percben találtunk be. Gerhardttal szemben szabálytalankodtak a vendég kaputól 20-22 méterre, a labda mögé Stampf és ballal remekül tekert a sorfal felett a rövid bal alsóba 2:1. Ez mestermunka volt a 18 éves középpályásunktól. Ezután ismét Balazsin találhatott volna be, kétszer is, előbb a kapus védte a röviden alapvonal közeli kísérletét, majd Szabados remek kiugratása után egyedül törhetett a vendég kapura, azonban 14 méterről elgurította a labdát a kapus, és sajnos jócskán a kapu mellett is!!! Óriási helyzet volt! Lezárhattuk volna a meccset, de (még) nem tettük.

IMG_9917 Ezt követően a vendégek próbálkoztak és veszélyeztettek beadásokból. A védőinknek nagyon észnél kellett lenniük, de állták a sarat. Igazából csak egy komoly egyenlítési esélyük adódott a második félidőben, amikor egy bal oldali támadás után lekészített labdát a vendég center 15 méterről csúnyán fölé lőtte! A 66. percben Stampf vezette át a labdát az ellenfél térfelére, majd passzolt Gerhardthoz, aki remekül forgatta meg védőjét, jobbra, balra, majd újra jobbra cselezett, és lőtt, azonban nem sokkal célt tévesztett, labdája a hosszú kapufa mellett gurult el néhány centivel.

IMG_9944A 71. percben Vécsi cselezgetett az ellenfél 16-osa előtt, és szabálytalankodtak vele szemben. A veszélyes helyről elvégzett szabadrúgást Balazsin tüzelte méterekkel a kapu fölé. A 78. percben ismét eldönthettük volna a mérkőzést, egy szöglet utáni kavarodás során Szabados és Gerhardt sem tudott lőni, ellenben Varga Dávid igen, az ötösről passzolhatott volna a kapuba, de a gólvonalon eltalált egy védőt!!!. Két perccel később a SZAC volt közel az egyenlítéshez, az alapvonalról a volt építőkös Varga Örs adott középre, az érkező támadó elől Gergely Viktor vágta a mezőnybe a labdát.

IMG_9918Egy perccel később Tóth Zsombor akadt össze az ellenfélből Varga Örssel a térfelünk közepén, amiből dulakodás alakult ki. A játékvezető egy salamoni döntéssel mindkettejüket kiállította. A kedélyek lecsillapodása után a vendégek hajtottak tovább az egyenlítésért, de védőink, és kapusunk a helyükön voltak. A 87. percben újabb hihetetlen ziccert hagytunk ki. sokadjára Balazsin ment el a bal szélen, majd közelről a kapusba lőtt, a kipattanót az ötösről Stampf – az üres kapu helyett – a felső lécre bombázta!!! Majd Vécsi tört be a büntető területen belülre Szabados passzával, kissé kisodródott, a labda pedig hosszú lett és a kifutó kapus is jól zárta a szöget, így csapatkapitányunk 8 méteres löbbölése szögletre pattant a hálóőrről.

IMG_9969A hőn áhított harmadik gól egy perccel később érkezett. A csereként pályára lépő Cséka, Stampftól kapott üresen labdát a jobb szélen, a védők nem vették kellően komolyan, nem támadták meg, fiatal támadónk így becselezte magát a tizenhatoson belülre, ahonnan 12 méterről ballal tekert lövést küldött a hosszú alsóba (a kapus csak érinteni tudta a jól helyezett lövést) 3:1. Egy újabb remek gól, eldőlt a mérkőzés!

IMG_9983Ezután hamar lehetőségünk adódott a negyedik gólra megszerzésére is. A bal szélen elfutó, majd befelé húzó Balazsin 15-ről nem sokkal fölé lőtt. De ami késett az ma nem múlt, mert jött a negyedik is. A hosszabbítás perceiben, a bal oldalon  Szabados verte át, cselezte ki sorban az ellenfél védőit, alapvonali visszagurítását pedig a rövidre berobbanó Stampf 6 méterről pörgette a hosszú alsóba 4-1. Ezzel a minta akcióval feltettük az i-re a pontot.

IMG_9942A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően rangadó volt a javából. Két hasonló erőkből álló csapat feszült ma egymásnak, amelyből (teljesen megérdemelten) mi jöttünk ki győztesen. Bár a vendég csapatnak is voltak helyzetei (és két 11-es gyanús szituáció a 16-osunkon belül), főleg a mérkőzés elején és 1-0-nál, és 2-1-nél próbáltak nyomást gyakorolni ránk, de a felforgatott védelmünk ma a helyén volt. Varga és Kovács Dávid határozottsága nagyon kellett a kényes szituációkban. Elöl pedig ismét kreatívan játszottunk, mind középpályásaink (különösen a Szabó-Szabados-Stampf hármas), mind támadóink jól teljesítettek. Két cserénk pedig remekül szállt be a mérkőzésbe, góllal és jó játékkal segítették a csapatot. Váltakozva hol a tetszetős kispasszos játékunk, hol a gyors támadásaink, kontráink ültek. Akár hamarabb is lezárhattuk volna a meccset, de ma a szép góljaink mellett egészen elképesztően nagy ziccereket is elpuskáztunk. Végül azonban így is sikerült magabiztosan megnyerni a meccset. Remek mérkőzésen vagyunk túl, ez férfimunka volt! A jövő héten, március 14-én, csütörtökön (19:45-ös kezdéssel) látogatunk a Testvériség csapatához (1103 Budapest, Kőér utca 1/A). A mai teljesítményből jó lenne valamit átmenteni csütörtökre is és akkor olyan nagy baj már nem érhet bennünket.

Szép volt, fiúk! Hajrá Építők!