19. forduló: TESTVÉRISÉG SE – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 4:0 (2:0)

  • 2019-03-15

2019.03.15. csütörtök 19:45, Pénzügyőr sporttelep, Kőér utca műfüves pálya:

Berencsi 6 –

Varga D. 4 (Maczinkó 70p 0), Kovács D. 4, Kóródi 4, Gergely 5 –

Balazsin 4 (Juhász 46p 5), Szabados 5, Szabó Zs. 6, Stampf 5, Bencze 5 (Cséka 65p 5) –

Gerhardt 4 (Szabó M. 84p 0)

Sárga: Gerhardt, Cséka

Dr. Hevesi Tamás:“A játék képe messze nem volt olyan szörnyű, mint maga az eredmény. Kimaradt helyzeteinkre szinte mindig gólt kaptunk. Elképesztő ziccereket hagytunk ki, naggyá tettük a hazaiak kapusát, aki egyébként tényleg nagyszerű formában védett. A futball törvényszerűségei pedig ma maximálisan érvényesültek.”

IMG_0017A háromnapos ünnep miatt végül előre lett hozva a hétvégi mérkőzés. Így aztán az első tavaszi idegenbeli bajnokink, rendhagyó időben és helyen került sor. Sajnos a praktikusság némi veszélyt is jelentett, mert a csapatunk a hétközi mérkőzésekre nem nagyon tud felpörögni, legalábbis a statisztikák ezt mutatják.

IMG_0019A Tesi idén nem nagyon virgonckodik, ezidáig győzelem nélkül áll és mindössze 1 pontot szerzett. Ennek ellenére tudtuk, hogy két hasonló erejű csapat méri össze tudását ezen a csütörtök estén. Ismét sok hiányzónk volt, főleg a védelemből, de reméltük, hogy a múlt heti remek győzelem lendületet ad a csapatnak.

IMG_0022Az elmúlt héthez képest Tóth Zs. (3 meccses) eltiltását kezdte meg, Sikorszki meghúzódott, Vécsi lebetegedett (és akkor a védelem további hiányzóiról már ne is beszéljünk: Demeter, Csertek, Örkényi). Helyettük Maczinkó, Szabó M., Kóródi és Juhász érkeztek a keretbe.

IMG_0024Az első negyed óra tapogatózó jellegű volt, mindössze egy hazai lövést jegyezhettünk fel, ami kapunk fölé szállt. A játékot inkább mi irányítottuk, de a támadó harmadba érve nem voltunk elég agresszívak. Az első komolyabb helyzet is a hazai oldalon alakult ki. A 17. percben a kirúgást követően Szabados fejelhetett volna, ám magas volt neki a labda, így fejéről hátrafelé csúszott a labda, amivel Kaszala ugorhatott ki védőink között, de 15-ről ballal gyengén célzott és Berencsi könnyű szerrel hárította lövését. Aztán Balazsin lábában maradt a vezetésünk, balról tört kapura, majd a büntető területen belülre érve a hosszú alsót célozta volna meg, de Zubány bravúrral szögletre mentette a labdát! Két perccel később ismét a Tesi veszélyeztetett, sőt nem csak veszélyeztetett, hanem be is talált. A jobb oldalunkon építettek támadást, majd a beadást nem tudtuk megakadályozni, a beívelt labda még átszállt a másik oldalra, de onnan hamar vissza visszaívelték a labdát középre a hazaiak, ami már pontos volt és a belső védőink hathatós asszisztálása mellett az üresen álló Kollár 11 méterről ívelten bólintott kapunk jobb oldalába 0:1.

IMG_0043A válasz egyből érkezett is volna a részünkről, de Zubány második (és sajnos nem utolsó) nagy védését mutatta be két perccel később. Az ellenfél térfelén íveltünk ki jobbra Vargához, aki átvétel nélkül egyből laposan centerezett, amire Gerhardt érkezett teljesen egyedül a hosszún, de ajtó-ablak helyzetből leadott 4 méteres lapos lövése a gólvonalon kiszolgáltatott helyzetben lévő kapusról a mezőnybe pattant!!!. Óriási helyzet volt! Ezután a mérkőzés felélénkült, felváltva jöttek a helyzetek. Először Berencsinek kellett a helyén lennie, egymás után kétszer is, Hornok bal lábas, tizenhatoson kívüli középre tartó kísérletét hárította magabiztosan fiatal kapusunk, majd egy megcsúsztatott labdával szintén Hornok lépett ki, közelről azonban csak kapusunkba tudta pöckölni a labdát.

IMG_0047Ezután Balazsin balról adott remekül középre a tizenhatos sarkáról, beadására ismét Gerhardt érkezett, aki 5 méterről, ismét teljesen tiszta helyzetből fél méterrel fölé fejelt!!! Egy perccel később Pálmait indították a bal szélen, a 16-oson belülre érve azonnal lőtt, a labda pedig Berencsi biztosítása mellett a rövid oldalhálóban kötött ki. Újabb egy percre rá, ismét nekünk volt lehetőségünk. Miután Bencze forgatta meg emberét a jobb szélen, adott középre, a védők által kifejelt labdát pedig Gergely 25-ről kapásból ellőtte, sajnos a labda jóval a kapu fölé ment.

IMG_0055Pár perccel később szintén a jobb oldalon lendültünk támadásba, Gerhardt-Bencze összjátékot követően utóbbi passzolt középre, Szabados pedig 17-ről egy igazítás után kapura bombázta a labdát, de a hazaiak kapusa ismét a helyén volt és vetődve a mezőnybe ütötte a félmagas kísérletet. A helyzeteink, lehetőségeink kimaradtak, az ellenfél meg büntetett. A 41. percben kétszemélyes kontratámadást indított a Tesi. A jobb oldalon Kaszala futott el, szélen és középen 4-5 játékosunk is kísérte a támadást, azonban a lapos centerezést senki sem tudta blokkolni, a hosszún pedig pedig Pálmai érkezett és a lemaradó védőinket megelőzve az ötösön belülről passzolta a kapuba a labdát 0:2. A csapatok ezzel az eredménnyel vonulhattak szünetre.

IMG_0007A szünetben egy helyen (kényszerűségből) változtattunk, a lábát fájlaló Balazsin helyére Juhász Ádám érkezett. És egy kis adalék a mérkőzéshez. Az egyébként az egyik legjobb Blasz játékvezető Zám László igencsak furcsa felfogásban vezette a mérkőzést, igaz ezzel egyik csapatot sem segítette. Bármennyire is hihetetlen, az első játékrészben nem fújt faultot a javunkra (de a hazaiak javára sem sokat). Ennek az egyik legnagyobb kárvallottja Gerhardt Ádám volt, akit soroztak is rendesen a hazai védők. Kapott könyökkel, lábbal, de hát végül is manapság nem könnyű a centerek dolga.

IMG_0050A második félidőnek szépítési, illetve egyenlítési reményekkel vágtunk neki, ennek megfelelően előttünk is adódott az első lehetőség. Az ellenfél térfelének közepén Gerhardt csent labdát a védőktől, Stampf igyekezett a segítségére, végül utóbbi lőtt ballal 15-ről, lövése azonban középre ment és így Zubánynak nem lett különösebben nehéz dolga. Az 51.percben újból Berencsit tornáztatták meg a hazaiak támadói, Pálmai kapott labdát meglepően üresen 20 méterre a kapunktól, ráfordult, majd lőtt is, de kapusunk vetődve szögletre tolta a labdát. Az 54. minutumban ismét jöhetett is volna a szépítés részünkről, ám Zubány ismét óriásit parádézott! Szabó Zsolt parádésan löbbölt a védők mögé, a pont a mélységből érkező Szabados elé, aki mellel maga elé tette a labdát, majd már a büntetőterületen belül, egy pattanás után (tiszta helyzetben) egyből jobb külsővel próbálta meg elhelyezni a labdát a kifutó kapus mellett, sajnos sikertelenül, a labda elakadt a hálóőrben!!!

IMG_0063 Ezután a Tesi jött fel a kapunk elé, és végezhetett el több szögletet is, melynek eredménye egy tizenhatoson belüli kavarodás, ahol Bencze teljesen feleslegesen buktatta a 16-os oldalánál visszafelé cselező ellenfelét. A játékvezető pedig tizenegyest ítélt! A labda mögé az egy gólpasszt már jegyző Kaszala állt és a jobbra mozduló Berencsi mellett a bal alsóba vágta a labdát 0:3. Válaszként érkezett a mérkőzés talán legnagyobb helyzete tőlünk. Gergely bal oldali beadása még elment keresztbe, a hosszún Szabados szedte össze a labdát, aki ügyesen az alapvonalig, majdnem a kapufa tövéig cselezte magát, visszagurítása pedig picit pontatlan volt a rövid ötösön Gerhardtnak, de csatárunk így is át tudta venni, majd kapura tudta lőni a labdát, ami először a gólvonalon helyezkedő kapusról visszapattant hozzá, amit egy igazítás után ismét kapura lőtte, ekkor pedig a gólvonalon álló hazai védő tudott menteni!!!

IMG_0064A 68.percben Szabó Zsolt végzett el baloldalról szögletet, beadásáról azonban Gerhardt épphogy lemaradt, a kontratámadás után pedig mi izgulhattunk, Pálmait szöktették picit hosszan, ami épp elég volt Berencsinek, hogy felszedje előle a labdát. Maradtunk támadásban, az ellenfél pedig – érthető okokból – inkább már a kontratámadásira épített, azokból viszont gyakran jelentettek veszélyt a kapunknál. A 70. percben Stampf játszotta ki bal szélre a labdát, ahonnan a felfutó Juhász adott középre. A beadást Gerhardt csúsztatta meg, ez pedig megzavarta a mögötte, az ötösön tisztán érkező Szabó Zsoltot, akinek ziccerben lecsorgott a lábáról a labda! Negyed órával a vége előtt Stampf 20 méterre a kaputól megforgatta védőjét, majd ballal lőtt, középről, sajnos középre, így a kapus könnyen hárítani tudott. Kettő perccel a vége előtt Szabó Zsolt kapott remek labdát a védők mögött a bal összekötő helyén, így a 16-oson belül már csak a kapussal állt szemben, egyből, fordulásból lőtt kapura, azonban a kifutó Zubány lábbal belekapott a gólba tartó labdába, ami így a felső lécre hullott!!! A mérkőzés utolsó percében pedig ismét kontrát indított a hazai csapat, ismét eredményesen. Kovács futott fel a labdával, a hazai térfélre érve labdát veszített, amivel a hazaiak a bal szélen indultak meg, a lapos bepasszt az érkező támadó elől az ötösön menteni igyekvő Juhász a saját kapunkba lőtte 0:4. A játékvezető ezután véget is vetett a mérkőzésnek.

IMG_0072Ha valaki csak az eredményre néz, azt mondhatná, hogy ez egy sima mérkőzés volt, de az eredmény nem tükrözi a játék képét, és a helyzetek számát sem. A focit azonban gólra játszák, a Tesi pedig remekül használta ki lehetőségeit, illetve védelmi megingásainkat. Szélen gyorsak voltak, a jó értelembe vett egyszerű, rúgd és fuss játékukkal kellemetlen perceket okoztak, az ezen a napon nagyon körülményes védőinknek. Ma, nem voltunk elég élesek, játékunk ezúttal sem ült annyira, mint a SZAC ellen, és a helyzeteinket sem sikerült gólra váltani, pedig abból volt bőven. Így, mondhatjuk ideális ellenfelek voltunk. Elől pontatlanok, hátul szellősek. Ebből a megközelítésből a hazaiak könnyen nyertek, pedig, ha csak a nagy helyzeteink felét belőjük, ez egy egészen más mérkőzés is lehetett volna. Tavaszi teljesítményünk egyelőre nagyon rapszodikus, egy jó teljesítményt egy rossz követ. Reméljük ezen tudunk változtatni, és egy kicsit állandósítani a jobb játékunkat, jobb formánkat. Erre meg is van a lehetőségünk. Legközelebb a Gázgyár csapat látogat hozzánk, jövő hét szombaton 17-órai kezdéssel.