21. forduló: BUDAFOKI MTE II – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 3:2 (0:0)

  • 2019-03-31

2019.03.30. szombat 15-óra, Promontor utca, Budafok műfüves pálya:

Berencsi 5 –

Sikorszki 4 (Pintér 62p 6), Kovács D. 5, Kóródi 5, Gergely 5 –

Szabados 5, Szabó M. 5 (Horváth 54p 6), Szabó Zs. 4 (Örkényi 62p 6), Stampf 5, Balazsin 4 (Cséka 62p 7) –

Vécsi 4 (Gerhardt 62p 5)

Gól: Stampf (85p), Cséka (86p)

Gólpassz: Horváth, ?

Sárga: Stampf (23p), Gergely (60p), Cséka (93p)

Dr. Hevesi Tamás:“Jó lenne egyszer magunk ellen is játszani és megérezni a könnyű gólok ízét. Addig viszont csak magunktól szenvedünk.”

IMG_0112A vereség sohasem jön jókor, de múlt heti Gázgyár elleni hazai bukta bizony nagyon kellemetlenre sikeredett. Így aztán, miután a Tesi elleni meccs előtt még a középmezőnybe kerülést vizionáltuk, mára ismét megcsapott bennünket a kiesés szele. A csapatunk két helyet is visszaesve, csak 12. volt a tabellán. Nagyon régen mutatott ilyen rosszul számunkra a tabella.IMG_0116A Budafok sem futja élete szezonját (jelenleg 10. helyen állnak) és tavasszal is csak 4 pontot szereztek 5 mérkőzés alatt. Igaz ezidő alatt nehéz ellenfelekkel is találkoztak (Kelen, Unione, Újpest).

IMG_0118Így aztán mindkét csapat számára különös jelentőséggel bírt a szombat délutáni matiné. 6 pontos mérkőzést láthattak a nyárias időben kilátogató szurkolók. Ennek megfelelően igencsak óvatosan kezdtek a csapatok. Az első lehetőségre a hazai kapu előtt került sor. A 8. percben Balazsin bal oldali beadását felfejelte egy védő, a labda pedig pont a rövid ötösön helyezkedő Vécsihez hullott, aki tiszta helyzetben kapásból kapura akarta lőni, de nem találta a labdát!

IMG_0117Ezt követően meddő mezőnyjáték következett, enyhe mezőnyfölényünkkel. Néhány Balazsin beadásból veszélyeztettünk, az egyik alkalommal alig tudták a védők kikanalazni a hosszú ötösön érkező Szabados elől a labdát.

IMG_0120A félidő hajrájában, a 40. percben érkezett a meccs eddigi legnagyobb (hazai) helyzete. Bal oldali megugrás után a hazaiak szélsője Sikorszki mellett húzhatott kapura, Kóródi sem ért oda időben a keresztezéskor, viszont a kapujából kilépő Berencsi nagy bravúrral bele tudott kapni a 12 méteres hosszúra tartó lövésbe és így a labda kapufa mellé csorgott!

IMG_0123A félidő nem hozott túl nagy iramot és játékot. Míg a hazaiak hosszú labdákkal operáltak, a mieink kis passzokkal igyekeztek eljutni az ellenfél kapujához. Hát egyik variáció sem tűnt túl kifizetődőnek, mert a kapuk nem igazán kerültek veszélybe.

IMG_0121Fordulás után viszont olyan történt amire nem sokan számítottak. A hazaiak 8 perc alatt eldöntötték a meccset! Az 50. percben a félpálya vonaláról végezhettek el szabadrúgást, amit amolyan NFL-s módon magas ívben a kapunk elé, az ötösre rúgtak. 50 métert szállt a labda, mégsem sikerül lereagálni. Berencsi kiindult a labdára, de közben megtorpant, Kóródi felugrott, de behúzta a nyakát, Kévés pedig 3 méterről kapura csúsztatta a labdát, amit a gólvonalon menteni igyekvő Szabados csak beljebb tudott segíteni 0:1. És még fel sem ocsúdtunk a semmiből kapott gól utáni sokkból, már kaptuk is a következőt! Az 57. percben bal szélen futó, mintaszerű hazai megindulás után az alapvonalról visszagurított labdára középen Horváth T. érkezett és 5 méterről védőink asszisztálása mellett a kapu közepébe belsőzött 0:2. És még mindig nem volt vége! 1 percre rá, ismét a bal szélen mentek el a hazaiak, most azonban Szabó Zs. kikeresztezett, meg is szerezte a labdát, amit ki akart kísérni az alapvonalon túlra, de elvették tőle a labdát és egyből középre játszották, ahol Patkósnak már egyszerű dolga volt, pár lépésről a kapunk közepébe passzolt 0:3.

IMG_0124Ekkor úgy nézett ki, hogy eldőlt minden. Egy gólos, ki-ki meccsből 8 perc alatt KO lett. Feltehetően, amolyan minden mindegy szándékkal 4-es cserére került sor nálunk. A 62. percben Cséka, Gerhardt, Örkényi és Pintér lépett pályára (illetve ötödikként nem sokkal korábban Horváth). Amire kevesen gondolhattak, hogy minden megváltozik. Pedig így történt. A cserék új színt, lendületet és elszántságot vittek a játékba. Az addig csak csordogáló támadójátékunk felpörgött és most már volt éle is.

IMG_0122Az utolsó félórában nagy nyomás alá került a hazai kapu! Először Stampf veszélyeztetett. Fiatal támadónk 16 méteres lapos lövése – a kapus kezét érintve – a jobb kapufa éléről jött ki! Majd Pintér talált be 6 méterről, amit a játékvezető egy korábbi szabálytalanság miatt érvénytelenített. Aztán ismét Stampf lábában volt a szépítés lehetősége, most 16 méterről a bal oldalsó és felső kapufa találkozásánál találta el a lécet! A 85. percben viszont már sikerült a szépítés. A 16-osn belüli veszélyes játékért fújt a játékvezető közvetett szabadrúgást a javunkra. A kaputól 7 méterre letett labdát Horváth legurította, Stampf pedig a jobb felsőbe felvarrta 1:3. A 86. percben pedig elérhető közelségbe került a pontszerzés is! Cséka cselezett jobbról befelé a 16-os vonalán, majd laposan kilőtt a rövid alsót 2:3. A hosszabbítás perceiben Gergely kétszer is kedvező helyzetbe került, de elkapkodta és nagyon fölé lőtte a labdákat. A másik oldalon egy kontra után Berencsi fogott lábbal egy közeli kísérletet!

IMG_0127És az utolsó pillanatokban még meg volt a sansz az egyenlítésre is! A 92. percben a középen előretörő Horváthot akasztották a 16-os vonalán. A labda mögé Szabados állt és ha milliméterekkel is, de a bal kapufa mellé tekert! Ha kaput talál minden bizonnyal gólt szerez, mert a kapus mozdulni sem tudott a labdára.

IMG_0119A döcögős első játékrész után kevesen számíthattak ilyen fordulatos második félidőre. Arra a 8 percre pedig nehéz szavakat találni. Vajon mi történhetett!? Egy félidőn át helyzetet sem engedtünk a hazaiaknak, majd 8 percig mintha pályán sem lettünk volna. Viszont ugyan ilyen váratlan volt, amit a cseréink vezetésével az utolsó félórában véghez vittünk. Ha még van néhány perc a mérkőzésből minden bizonnyal egyenlítettünk is volna. Azonban ez így csak a tisztes vereséghez volt elég. Kár érte. Újabb értékes pontokat veszítettünk és megint csak magunkat okolhatjuk ezért.

Jövő héten szombaton 17-órai kezdéssel az Ikarus érkezik hozzánk.