23. forduló: UNIONE FC – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 1:0 (0:0)

  • 2019-04-14

2019.04.13. szombat 11-óra, Kalap utca, III. Kerület TVE pálya:

Haraldseid 6 (Berencsi 38p 7) –

Kovács D. 6, Pintér 6, Varga 7-2=5, Maczinkó 6 –

Balazsin 4 (Csertek 75p 0), Szabó Zs. 7, Örkényi 6, Szabó M. 6, Szabados 0 (Jencsik 22p 5) –

Vécsi 5

Sárga: Pintér (55p), Maczinkó (86p)

Dr. Hevesi Tamás:“Nagy csalódás ez a meccs és nem feltétlen (csak) az eredmény miatt. Miközben a nyerhető meccseket nagyvonalúan elengedtük, ezen a nehezebb mérkőzésen nagyot küzdve, több játékost is elveszítve ismét, ilyen peches módon, pontot érdemelve kikapunk. Az elkövetkező hetekben fog kiderülni, hogy dolgozzuk fel a kudarcot, fejben milyen erősek vagyunk, mennyire tudunk mozgósítani és összezárni. Ezen múlhat akár a bentmaradásunk is.”

IMG_0157Egy nehezebb sorozat következik a csapatunk életében. Elsőre rögtön az Unione. Ellenfelünk ugyan még mindig tele van, rutinos, volt NB-s játékosokkal, azonban mellettük egyre több a lendületes fiatal is. Talán ennek is köszönhetően idén már a dobogóra esélyes a csapatuk.

IMG_0158Sajnos nálunk viszont gyülekeznek a felhők a fejünk felett. Nem megy a csapatnak és – az utóbbi mérkőzéseket látva – még szerencsénk sincs. Ráadásul a védelembe a játékosokat hétről-hétre lasszóval kell összefogni. Ez most sem volt másképpen. A változatosság kedvéért a mai napra Kóródi és Gergely (hogy a Juhász, Tóth, Demeter, Sikorszki négyesről már ne is beszéljünk) esett ki a védelemből (munka miatt). Most tényleg mondhattuk, soha nem látott védelemmel vettük fel a versenyt a hazaiak gólerős támadóival szemben. De előrefelé sem voltunk hiánytalanok, Stampf és Cséka betegség, Horváth húzódás, Gerhardt sárga lapok, Bencze munka, Pethő sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a meccset. Így aztán mindössze 2 mezőny cserénk maradt kezdésre. A kapuban pedig a korelnök Haraldseid kezdett.

IMG_0159Óvatosan kezdtek a csapatok, de mégis igen hamar feljegyezhettük az első helyzeteket. A 4. percben Balazsin kapott jó labdát a bal szélen senki nem zavarta, de elkapkodva messziről középre játszott, Máthé pedig gyors kivetődéssel lefülelte a labdát. Aztán a hazaiakon volt a sor. Egy jobb oldalról érkező beadást a túloldalra mentettek a védőink, a 16-os bal sarka közeléből Szekeres egyből visszaemelte a labdát, a büntetőpontot Szabó T. mellre vette, ezzel ziccerbe is került, majd a kimozduló Haraldseid felett a felső lécre emelt. A kipattanóval 6 méterről Keresztesi ismételhetett, de Maczinkó bravúrosan lábbal mentett a gólvonalról!

IMG_0162A 16. percben Szabó T. jobb oldali szöglete után Grúz fejelhetett a védőink gyűrűjéből, Haraldseid pedig eldőlve, magabiztosan védett. A túloldalon Szabados került lövőhelyzetbe néhány csel után, de 16-ről a magasan fölé lőtt. Sajnos középpályásunknak ez volt az utolsó érdemi megoldása, mert a 22. percben megtaposták a bokáját és nem tudta folytatni a játékot. Helyére a hosszú sérülése után a múlt héten már bemutatkozó Jencsik érkezett.

IMG_0164Ismét hazai lehetőség következett, igaz ezt most saját magunknak köszönhettük. Varga D. röviden adott haza, Haraldseid megtorpant, végül  Horváth Á. elől a kapusunk kivetődve csak menteni tudott. A mieink is villantak, egy szép Szabó Zs.-Balazsin kényszerítő után utóbbi adott be a jobb szélről, Jencsik pedig a hosszú ötösről tisztán fejelhetett, de a gyenge kísérletét a kapus könnyen felszedte! Aztán ismét Jencsik lábában lehetett volna a gól, de 10 méterről a kapus kezébe gurított. Bizony ebben az időszakban több olyan akciónk is volt, amelyben benne volt a vezetés megszerzésének lehetősége, csak a támadó harmadban nem voltunk elég higgadtak és türelmesek.

IMG_0165A 37. percben Keresztesi távoli átlövését magabiztosan fogta a kapusunk, de egyúttal jelezte, hogy (húzódás miatt) nem tudja folytatni a játékot. Helyére Berencsi érkezett a 38. percben. A félidő hajrájában egy jobb oldalról érkező beadás során nem értette meg egymást Vécsi és Jencsik, zavarták egymást és így odalett ez a lehetőség is. Aztán még a félidő vége előtt Szabó Zs. ívelt remekül a középen meginduló Balazsin elé, aki azonban ziccerben nem tudta levenni a labdát! Ezzel zárult az első játékrész, melynek során a mieink rendkívül fegyelmezetten játszottak, emellett sokat is volt nálunk a labda. Igaz a labdajáratásunk sokszor kimerült a hátsó régióban történő adogatással (bár ma nem siettünk sehová). Amikor viszont felléptünk a támadó harmadba, azt elsősorban Szabó Zs. révén gyorsan és kreatívan tettük. Sajnos a 16-os környékén elfogyott a tudomány és igen nagyvonalúan bántunk ezekkel a lehetőségekkel.

IMG_0170Fordulás után egyből vezetést szerezhettünk volna. Ismét egy gyors támadás végén, amikor már ezt hihettük, hogy ebből sem lesz semmi, középen Szabó M-hez került a labda, aki egy állítás után 19 méterről kapura lőtt, Máthé már verve volt, mozdulni sem tudott, de a labda a bal oldali keresztléc találkozásánál, az oldalkapufa belső éléről pattant ki!!!

IMG_0168

Ezután azonban egyre inkább a hazaiak kezdtek támadni. A legtöbb támadásukat szélről vezették, azzal a sajátos adalékkal, hogy minden egyes beadás után (a középen történtek miatt) büntetőt reklamáltak. Ráadásul ezekre a szituációkra középen erősen rá is játszottak. A mieink viszont kontráztak, a kapunk elől jól jöttünk ki, a hazai kapu előtt viszont továbbra is elfogyott a tudományunk. Pedig többször is előfordult, hogy 4-2-ben érkeztünk Máthé kapujához! Különösen Balazsinon múlhatott volna sok, de az egyik alkalommal 15 méterről a védő mellől csúnyán fölé tekert, máskor Vécsit hozhatta volna ziccerbe a 16-oson belül, de csínesre sikerült a passza, igaz a lecsorgó Jencsik elé került, aki tiszta helyzetből 8 méterről a jobb kapufa mellé lőtt! Aztán ismét Jencsik lábában maradt a vezetés egy jobb oldali beadást vett le, majd tekert mellé-fölé 11 méterről!

IMG_0167 Már ekkor látszódott, hogy ez egy 1 gólos meccs lesz! Sajnos kvázi csere nélküli csapatunk egyre jobban fáradt. És jöttek is a hibák. A 74. percben egy kirúgás után a félpályáról visszafejelt labdánál középen elaludtunk, a labda a fellépő védőink között utat talált, így Hassan tisztán kapura mehetett volna, ha Varga D. hátulról meg nem állítja a támadót! Villant is a (jogos) piros, az utolsó negyedórára megfogyatkoztunk.

IMG_0169Sajnos majdnem gondoskodtunk arról, hogy a létszámhátrányból gólhátrány is legyen. Egy jobb oldali Szabó T. szöglet után a kavarodás alakult ki a kapunk előtt, többen is tisztázhattak volna, de nem tették, végül Szabó M. ütemtelenül megrúgta Grúzt a büntetőterületen belül! 11-es! A labda mögé Szabó T. állt és az erőből, a kapu bal oldala felé lőtt labdáját Berencsi gyors vetődéssel és nagy bravúrral szögletre ütötte!!!

IMG_0172Azonban ha azt gondoltuk, hogy ezzel legalább meg lesz az egyik pont, akkor tévedtünk! A 90. percben a bal oldalról, a kapunktól 20 méterre Örkényi szabálytalankodott Szabó T. ellen (a játékvezető igen nagyvonalúan ítélt faultot). A labda mögé Freud állt és laposan a sorfalba lőtt, a lecsorgó azonban a középen helyezkedő Fehér elé pattant, aki 22 méterről egyből a úgy bombázott a kapunkba, hogy a labda a jobb oldali keresztléc találkozásánál a kapufát érintve pattant a halóba 1:0! Védhetetlen bombagól volt! A 3 perces hosszabbításra Kovács bokasérülése is kiújult, így kilencen maradtunk a meccs végére.

IMG_0173Peches meccs volt! De nem úgy ahogyan az elmúlt hetekben. Azoknál csak magunkat okolhattuk a pontvesztésekért. Ma mindent megtett a csapat. Fegyelemben, akarásban és a játék bizonyos elemeiben  is. Az egyik pontra rászolgáltunk volna. Az eredmény mellett, talán csak két dologban lehet még hiányérzetünk. Az egyik a kapu előtti szituációk, ahol sokszor rendkívül gyenge, erőtlen megoldásokat választottunk, pedig a lassan visszazáró hazai védelem mellett sokszor teremtettük létszámfölényes helyzeteket. A másik pedig a padunk rövidsége és ezzel a frissítés, változtatás lehetőségének szinte teljes hiánya. Nem kell nagy jósnak lenni, ahhoz, hogy lássuk, a második félidőben több csere lehetőségünk van, akkor ez a meccs valószínűleg nem így alakul. De nem volt, így marad a vállalható vereség és a szimpatikus nagyot küzdő vesztes szerepe. Amit ráadásul komoly véráldozatok árán tettünk meg. Haraldseid, Szabados, Kovács sérülés, Varga D. eltiltás miatt miatt hiányozhat majd az elkövetkező hetekben.

A folytatásban szerdán 19:15-ös kezdéssel az Újpest FC II csapatát fogadjuk a Fáy utcában.