24. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – ÚJPEST FC II 0:7 (0:4)

  • 2019-04-18

2019.04.17. szerda 19:15-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Jókai-Guttman 4 –

Tóth Zs. 4, Pintér 4, Örkényi 4, Horváth N. 4 –

Balazsin 4, Szabó Zs. 4, Szabados 4, Szabó M. 4 (Jencsik 63p 4), Cséka 4 (Bencze 56p 4-2=2) –

Gerhardt 4 (Stampf 53p 4)

Sárga: Szabados (58p)

Piros: Bencze (68p törlesztésért)

Dr. Hevesi Tamás:“Ezen is túl vagyunk…”

IMG_0180A húsvéti ünnepek miatt szerdára lett téve a bajnoki címért küzdő Újpest FC elleni bajnoki. Sajnos az időpont több szempontból sem volt ideális számunkra. Egyrészről a statisztikák szerint esti időpontban ritkán játszunk sikeres meccseket, másrészről megint nehezen jött össze a keret, hovatovább a védelem soha nem látott összetételben lépett pályára. Így például kényszerből a múlt héten közel 1 év után (Kanadából) visszatérő Horváth Norbi kezdett bal bekk poszton.

IMG_0187Ősszel ha játékban nem is, de eredményben szoros meccset játszottunk a lila-fehérekkel (1:2). Most ebben a meccsben – látva az összeállítást – ez kevésbé volt (és lett is) benne.

IMG_0188Sajnos az első 22 perc igencsak gyengére sikeredett. Ráadásul a gólok előtti szituációkban az oldalbíró sem állt a helyzete magaslatán, mert mindhárom esetben igencsak nagyvonalúan, lesgyanúsan engedte el a vendég támadásokat. Ettől függetlenül a védelem kritikája lehet, hogy védekező, visszaálló csapatnál hogy lehet kiugratásokból gólokat kapni. Mindenesetre a 7. percben Hulicsár lépett ki és lőtt 15 méterről a kifutó Jókai hasa alatt a bal alsóba 0:1. A gól után azonnal egalizálhattuk volna (ez volt az egyetlen igazi helyzetünk). Egy eladott vendég labdával Gerhardt került tiszta helyzetbe az ötösön, de ballal a jobb kapufa mellé lőtt! A 17. percben a bal oldalon vertek meg bennünket, az ötösre kivetődő Jókairól felperdült a labda Szűcs pedig egy lépésről az üresen maradt kapuba fejelt 0:2. A 22. percben ismét (tavaly még a Sevilla elleni UEFA selejtezőn is játszó) Szűcs lépett ki a totojázó védőink között, elvitte a labdát Jókai mellett és az üres kapuba gurított 0:3.

IMG_0190Tulajdonképpen ezzel a meccs érdemi része véget is ért. A 25. percben jött a következő, a szokásos sorminta szerint. Most Németh lépett ki a védőink között és nem is hibázott 0:4. A félidő hátralévő idejében Jókainak első alkalommal kellett érdemben közbeavatkoznia, akkor egy 15 méteres lövést ütött ki. Egy további alkalommal még meleg volt az a bizonyos pite, amikor is Jókai és Pintér egymásra várt a 16-os vonalán, nevető harmadikként Hajnal pedig lecsapott a labdára, de szerencsénkre mellé ívelt.

IMG_0191Ahogy vártuk az erősen tartalékos csapatunkkal szemben a vendégek gyorsabbak, pontosabbak, technikásabbak voltak. Az viszont nehezen magyarázható, hogy mind a négy gólt mélységből induló, vagy keresztbe mozgó játékos lőtte, a védelmünk mögé bepasszolt labdából, úgy, hogy a gólszerző egy az egy elleni helyzetbe került a kapusunkkal. Ez egy védekezésre berendezkedő csapatnál ez vajon hogy fordulhatott elő…!?

IMG_0192Fordulás után hamar jött a következő. A 46. percben egy jobb oldali támadás végén a laposan középre játszott labdára a védőinket megelőzve Hajnal érkezett és 4 méterről a léc alá lőtt 0:5. A 68. percben megfogyatkoztunk! A jobb szélen Böndi rúgta meg a csereként pályára lépő Bencze Norbit, aki (vissza)törlesztett ezért azonnal megkapta a pirosat. A következő találatig a 74. percig kellett várni. Ekkor Hulicsár kavargatott a 16-oson belül, végül a bal oldali alapvonal közeléből visszafelé vezetett labdát, majd 13 méterről kapura zúdította, Jókai vetődött ugyan, de mellé nyúlt a labdának, ami így akadálytalanul vágódott a kapunk hosszú oldalába 0:6.

IMG_0194A 89. perc sem maradt gól nélkül. Az Újpest megkontrázott (!) bennünket. Németh mehetett egyedül Jókai kapujára, elpasszolta (vagy ellőtte) a labdát a kifutó kapusunk mellett, ami viszont mellé ment volna, ezért a csatár utána futott és a vonal előtt elérte a labdát, aztán mielőtt Jókai (vagy bárki más) visszaérhetett volna az üres kapuba helyezett 0:7.

IMG_0195Sajnos azt kaptuk amire számítottunk. Minden szempontból. Egyrészről a lila-fehérektől, másrészről a csapatunktól is. Láthatóan ma nem eredményesek szerettünk volna lenni, hanem játékban akartuk felvenni a versenyt a vendégekkel. Ez pedig jelen helyzetünkben, ennyire tartalékos csapattal (különösen védelemmel) csak hiú ábránd maradt. Szorosabb eredményhez a kapunk előtt kevesebb területet kellett volna adunk az ellenfélnek. Azonban erről láthatóan szó sem volt. Kifogástalan vendéglátók voltunk. Nyílt sisakos játék, kevés ütközés (és szabálytalanság), vonalban felálló és (mintha) lesre játszó védelem, taktikailag fegyelmezetlen, támadó felfogású középpálya. Ezzel minden adott volt a könnyű újpesti győzelemhez. Ráadásul tették mindezt úgy, hogy kimaradt helyzetük is csupán 1-2 volt a meccsen, szinte mindent be is rúgtak. Bánkódni lenne okunk, csak nincs rá időnk. Jövő héten pénteken a Goldball pályára látogatunk (20:30-as kezdéssel) a Svábhegy vendégeként.