25. forduló: SVÁBHEGY FC – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 1:3 (1:2)

  • 2019-04-27

2019.04.26. péntek 20:30-óra, Goldball park:

Berencsi 8 –

Tóth Zs. 7, Kóródi 7-2=5, Varga 7, Gergely (csk) 7 –

Szabados 8, Szabó Zs. 8, Jencsik 9 (Szabó M. 91p 0), Horváth N. 8 –

Gerhardt 7 (Maczinkó 84p 0), Cséka 8 (Pintér (89p 0)

Gól: Szabados (10), Jencsik (44p), Jencsik (85p)

Gólpassz: Jencsik, Szabó Zs., Szabados

Sárga: Varga (64p)

Piros: Kóródi (40p kezezés)

Dr. Hevesi Tamás:“Hosszú idő után ismét úgy játszottunk, ahogy azt elvárom. Az akarás mellett az ész és ezzel a jó játék is visszatért hozzánk. Élvezet volt nézni a megoldásainkat. Emellett már nagyon ránk is fért a siker, pedig ma mintha nem csak a hazaiak lettek volna ellenünk…”

dav

A hazaiaknak a szokásos, számunkra igencsak szokatlan időben, pénteken 20:30-as kezdéssel kötötték le a meccset. Így aztán ez lett a BLSZ1 25. fordulójának nyitómeccse. Ráadásul a Goldball pályán, ahol a világítás kimerült a reflektorok szűrt fényében. Mindenesetre ez sem kedvezett számunkra. De nekünk már nem volt (nem lehetett) kifogásunk, mindenáron pontokat kellett szereznünk. A mieink az elmúlt hetekhez képest bővebb kerettel érkezhettek erre a meccsre, de aztán az utolsó pillanatban Stampf, Balazsin és Horváth Sz. sem vállalta a játékot. Így aztán maradt a mostanában szokásosnak mondható, 3 mezőny és a kapus csere. Mellettük Kovács, Örkényi sérülés-betegség, Bencze eltiltás miatt szintén a maródiak csapatát erősítette.

dav

Egyik csapat sem lehet büszke az elmúlt hónapjára. A Svábhegy 5, a mieink 6 meccsből szereztek 1 pontot (igaz a hazaiak azt pont az elmúlt héten a bajnokaspiráns Kelen ellen). Előzetesen mindkét csapat ettől a találkozótól várta a megváltást, az elmozdulást a holtponttól.

dav

Jobban kezdtünk, az első percekben ügyes, sok passzos játékkal, elsősorban a bal szélen támadtunk. Folyamatosan ott voltunk a hazai kapu előtt. Egymás után 3 veszélyes szögletet is elvégeztünk. A 8. percben viszont a hazaiak lódultak meg a jobb szélen, amelyet Zách egy 10 méteres lövéssel fejezett be, szerencsére Berencsi a helyén volt és lábbal védett. Majd 1 percre rá ismét a bal oldalunkon jöttek a hazaiak, most Szabó Zs. ért vissza és mentett szögletre az ötös sarkánál. A 10. percben viszont már nálunk volt az előny! Ismét a bal oldalról indultunk, Cséka a büntetőterületen belülről visszajátszott a 16-osn kívülre Jencsiknek, aki tovább tolta a labdát jobbra Szabados elé, középpályásunk pedig 16 méterről úgy bombázott a hosszú alsóba, hogy a labda a lábak között a jobb alsó kapufát érintve vágódott a hálóba 1:0.

És támadásban maradtunk. Igen tetszetősen járattuk a labdát és a támadásainkban folyamatosan benne volt a gólveszély. Jencsik, Gerhardt, és Cséka is közel volt a következő találatunkhoz. A hazaiak a szokásos racionális futballt játszották, minden helyzetből a szélre, vagy a kapu elé ívelték a labdát, majd igyekeztek kihasználni a fizikai fölényüket.

dig

A félidő közepén Gergely bal oldali beadása átszállt a túlsó oldalra, ahol bár hosszúnak tűnt elsőre az átadás, a támadást a túloldalon kísérő Tóth Zs. mégis elérte a vonal előtt, majd egészen elképesztő technikai megoldással, az alapvonal közeléből, jobbal kapásból kapura zúdította a labdát, azonban Nándori remek reflexel fölé ütötte a léc alá tartó labdát!

A 40. percben érkezett a hidegzuhany! Egy kapunk elé, a 16-osn belülre felívelt labdáért Bánk megharcolt két védőnkkel is, 7 méterről valahogy kapura is bökte a labdát, Berencsi bele tudott kapni a labdába, ami így a túloldalra pattant Csillag elé aki egyből kapura bombázott, telibe trafálva a gólvonalon helyezkedő és menteni igyekvő Kóródit. A játékvezető messzire helyezkedett az esettől, de a partjelző jelzésére kezezést és büntetőt ítélt, valamint kiállította védőnket! Megjegyzem, hogy ha valaki nem láthatta az a helyezkedése miatt pont az oldalbíró volt. Meg aztán az a bizonyos (test)puffanó hang sem feltétlen a kéz találatot jelezte. Mindenesetre megint szembesülhettünk azzal, hogy a 11-es az, amit a játékvezető megad. A 11-es pontra leállított labda mögé Marczinka állt és a balra mozduló Berencsi mellett a jobb alsóba lőtt 1:1.

Azonban nem sokáig örülhettek a hazaiak az egyenlítésnek, mert a 44. percben megint nálunk volt az előny. Szabó Zs. bal oldalról elvégzett szögletét Jencsik a ötösről a kapuba bólintotta, a labdát a két menteni igyekvő hazai védő csak beljebb tudta segíteni 2:1.

Ezzel zárult a félidőt. Előnnyel, de létszámhátrányban. Pedig nagyon jól játszottunk. Ügyesen, gyorsan járattuk a labdát és a kapura is veszélyesek voltunk. A kiállítás (és a büntető) mindent megváltoztathatott volna. Mindenesetre nagyon szigorú ítélet volt Bereczki játékvezetőtől, különösen annak tükrében, hogy mezőnyben igencsak könnyen szemet hunyt a hazaiak agresszív, sokszor sérülés veszélyes játékának. Sajnos nem várt könnyű második játékrész a csapatunkra.

dav

Fordulás után annyiban megváltozott a játék képe, hogy a hazaiak labdabirtoklásban alaposan feljavultak. A mienk visszaálltak és rendkívül taktikusan és egymásért (is) küzdve védekeztek a saját térfelükön. Labdaszerzés után – különösen a bal szélen – gyors támadásokat vezettek, olykor pedig elsősorban Szabados, Szabó Zs, Horváth N. és Cséka vezérletével kis területen is ügyesen adogattak. Mondhatjuk, a mieink akarata szerint folyt továbbra is a játék.

dig

Szabados szabadrúgás

Persze törvényszerű volt, hogy néhányszor, pontosabban két-három alkalommal helyzetbe kerülnek majd a hazaiak. Első alkalommal egy szöglet után Berencsi öklözte ki a labdát, a kipattanót Marczinka bombázta 17-ről kapura a játékosok között utat talált a labda, de szerencsére középre tartott és Berencsi védeni tudott. A következő helyzetnél a fortuna fogta a kezünket. Egy jobb oldali szabadrúgásra ketten is érkeztek a labdára (Berencsi a védőkre, a védők Berencsire vártak), szerencsénkre a támadók egymást is megzavarhatták, így az ötösről milliméterekkel fölé fejelték a labdát! A harmadik esetben egy bal oldali bedobás után Bánk befordult a 16-oson belül és keresztbe passzolta a labdát, szerencsére középen lemaradtak az átadásról.

dav

 A másik oldalon sokszor voltunk egy passzra a ziccertől, de valahogy nem jött össze az a bizonyos utolsó passz, amivel lezárhattuk volna a meccset. A 74 percben Szabados lőhetett 20 méterről kapura egy szabadrúgást, a rövid felsőbe tartó labdát Nándori látványos vetődéssel szögletre ütötte. A 84. percben pedig (végre) minden eldőlt. Szabados sokadjára hozta fel a labdát a bal oldalon, a 16-oshoz érve befelé cselezett, majd Jencsikhez játszott, aki egyet tolt a labdán 19 méterről olyan “hulló falevél” szerű lövéssel kilőtte a hosszú alsó sarkot 3:1.

sdr

Jencsik Szilárd 2 gól + 1 gólpassz

A végén jöttek a cserék, meg az orkánszerű (port kavaró) szél és 3 perc hosszabbítás után a játékvezető lefújta meccset.

dav

Hosszú ideig a böjtöltünk! Viszont ez a győzelem nem egy szerencsés, kiharcolt győzelem volt. Okos, taktikus, egymásért küzdő, futballozni akaró és tudó társaság szerzett ma megérdemelten, nagyon fontos 3 pontot. Jó volt látni, hogy létszámhátrányban sem adtuk fel a játékunkat. Horváth-Szabados-Szabó-Cséka-Jencsik tengely sokszor rendkívül látványos, pontos, gyors összjátékot mutatott be. Berencsi végig magabiztosságot volt, emellett 2-3 bravúrt is bemutatott. Védelmünk a két szélen és középen is szinte átjátszhatatlan volt, elől pedig Gerhardt létszámhátrányban is remekül tartotta meg a labdát! Külön kiemelendő még Jencsik Szilárd játéka, aki hosszú sérülése után csak az elmúlt hetekben tudott ismét teljes  értékű edzésmunkát végezni, ennek ellenére ma a két góljával és gólpasszával döntő érdemeket szerzett a sikerben. Jövő héten (vasárnap 17-órai kezdéssel) a bajnoki címre hajtó, friss Budapest Kupa  győztes Kelen SC látogat a Fáy utcába. Nem lesz könnyű, de a mai teljesítményt látva, azt a meccset sem lehet majd előre lefutottnak tekinteni…