27. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – PESTSZENTIMRE SK 2:2 (2:1)

  • 2019-05-12

2019.05.11. 19-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Berencsi 4 –

Tóth Zs. 5, Varga 5 (Kóródi 83p 0), Demeter 6, Gergely (csk) 5 –

Szabados 6, Szabó Zs. 7, Jencsik 5 (Horváth Sz. 76p 0), Horváth N. 6 –

Cséka 5 (Balazsin 56p 6), Stampf 4 (Gerhardt 74p 0)

Gól: Horváth N. (8p), Szabados (39p)

Gólpassz: -, Stampf

Sárga: Szabó Zs. (81p), Demeter (86p), Gergely (87p), Tóth (88p)

Dr. Hevesi Tamás:“Egy mérkőzésnek különböző időszakai vannak. A jó időszakból ki kell hozni a maximumot, könyörtelennek kell lenni. A gyengébb időszakot pedig át kell tudni vészelni. Nekünk ma a 3. és 65. perc között volt egy kiválló 1 óránk, amikor lezárhattuk volna ezt a meccset, akár nagy gólarányú győzelem is lehetett volna a vége. Azonban ezt a lehetőséget elmulasztottuk, a gyengébb időszakunkat pedig megint nem tudtuk gól nélkül lehozni. Ílyen nagyvonalúan nem lehet játszani.”

IMG_0273

Molnár Imre játékvezető igazoltat.

Tavaly sikerült nyerni Pestszentimrén (2:1). Most is a győzelem szándékával léptünk pályára, bár a szám szerint mutatók nem feltétlen a mieink esélyét sejtették ezen a napon. Mert bizony a tavasz sem túl sikeres számunkra. Ellenben a vendégekkel, akik 6-3-2-es mérleggel érkeztek a Fáy utcába. Emellett náluk játszik a tavaszi szezon egyik legjobb gólátlagjával rendelkező játékosa, a volt NB1-es (Kispesti) Faragó István, aki 46 éve kora ellenére az eddigi 11 meccsen 10 gól szerzett.

IMG_0270

A bemelegítés sikeresnek tűnt, bár aztán csak bealudtunk az elején.

De visszatérve a mieinkre. A szombati csapat már nevekben nem nézett ki rosszul, más kérdés, hogy az edzettségi állapotok (különböző okok miatt) még (mindig) igencsak hektikusnak mondható a csapaton belül.

IMG_0275

Csapatkapitányunk Gergely Viktor választ.

Rögtön a kezdés után lendületes jobb oldali támadást vezettek a vendégek. Sajnos a góljukra sem kellett sokat várni. A 3. percben egy bal oldali szögletet Zsiga ívelte középre, a labdát kivágni igyekvő Demeter lábáról lecsúszott a labda és gyertyát rúgott, pont vissza a feladóhoz, aki kapásból nagy ívben ismét középre játszott. Az elalvó védőink közé leeső labdát kissé eltörve Szabó Erik egy pattanás után, 8 méterről a kapunk rövid oldalába lőtte 0:1.

IMG_0282

Szerencsére a gyorsan bekapott gól nem fogott meg bennünket.

Nekünk szurkolóknak sokkoló volt a gyorsan bekapott gól, azonban meglepő módon a csapatunkra pozitív hatást gyakorolt! Elkezdtünk gyorsan és kombinatívan játszani. Teljesen a vendég térfélre tevődött a játék. Szerencsére az egyenlítésre sem kellett sokat várni. A 8. percben Horváth N. szerzett meg egy csines labdát a vendég térfél közepén, majd megkerült egy másik védőt is, végül 15 méterről a kifutó kapus mellett a kapu közepébe passzolt 1:1.

IMG_0286

Horváth Norbi egyéni akcióból hamar egyenlített.

IMG_0290

8. percben már 1:1 volt az állás.

Támadásban maradtunk és bizony futószallagon jöttek a helyzetek is. Kívülről tényleg úgy érezte az ember, hogy csak idő kérdése a következő gólunk. A 16. percben Horváth N. sokadszor mente a jobb oldalon, visszagurítása egyedül találta középen Jencsiket, aki 16 méterről egy állítás után magasan fölé bombázott!

IMG_0304

Jencsik Szilárd nagy helyzetben fölé lő!

Még ennél is nagyobb ziccerek maradtak ki a Stampf révén. Előbb Horváth N. passzával középen lépett ki és törhetett kapura, bár próbáltak vele menni mégis legyorsulta az őrzőjét, majd 14 méterről a kifutó kapus mellett, a jobb sarok felé el akarta passzolni a labdát, de Benkő leért és oldalra ütötte a labdát! Majd nem sokkal később ismét fiatal támadónk lábában maradt a gól. Most Gergely ment el a bal szélen és remek visszapasszával szinte kihagyhatatlan helyzetbe hozta Stampfot, aki viszont 11 méterről, ordító helyzetben egyből fölé lőtt!

IMG_0308

Gergely Viktor passza tisztán találja a büntető területen belül Stampf Armandot (19) …

IMG_0309

… aki elkapkodja a helyzetet és csúnyán fölé lő!

Ezek a kimaradt helyzetek csak hab volt a tortán. Mert emellett Jencsik szabadrúgása, Szabados 16-oson kívüli és belüli lövései, Horváth N. és Cséka büntetőterületen belül cselezgetései mind mind komoly lehetőségek voltak, sajnos eredmény nélkül. Amikor már azt gondoltuk, hogy a szerencse elpártolt tőlünk, a 39. percben csak “begyömöszöltük” a vezető gólt. Ráadásul egy formás akcióból. A vendég térfél közepén a védők vonalából Stampf mozgott jobbra, a mélységből kapott átadással egyedül mehetett el a szélen, az alapvonal közeléből laposan középre játszott, a hosszunk egyedül érkező Szabadosnak pedig már nem volt különösebben nehéz dolga, egy lépésről a kapuba pofozta a labdát 2:1.

IMG_0284

Demeter Viktor keresztlabda.

Az első félidő – az első percektől eltekintve – minden várakozásunkat felülmúlta. Gyorsan, kombinatíven játszottunk, majdhogynem egykapuztunk. Berencsinek semmi dolga nem akadt. Ráadásul a teljesen megérdemelt fordítás is összejött. Hiányérzetünk talán csak abból adódhatott, hogy akár le is zárhattuk volna a meccset, ha egy kicsit pontosabbak vagyunk a kapu előtt.

IMG_0291

Egy kis eligazítás a játék közben (Demeter Viktor és Slehovszki Krisztián).

Fordulás után nagy változás nem következett be a játék képében, talán csak annyi, hogy némileg megfontoltabban, nem akkora erőket mozgósítva támadtunk. De a fölény megmaradt és a helyzetek továbbra is jöttek.

IMG_0300

A mérkőzés első felében Horváth Norbi szinte tarthatatlan volt.

Rögtön a félidő elején Tóth ívelt keresztbe jobbról a tizenhatos sarkának magasságából, a hosszún Gergely 13 méterről droppból 1,5 méterrel lőtt a rövid felső fölé. Aztán Szabados balról befelé húzva kínálta meg a kapust 20 méterről, de Benkő magabiztosan fogta a rövid felé tartó pattanós labdát. Nem sokkal később Tóth 19 méteres életerős lövése landolt a kapus kezében. Majd szabadrúgásból előbb Gergely 22 méterről a kapus kezébe, majd Stampf 20 alig rövid bal felső fölé tekert.

IMG_0322

Csapatunk egyik legjobbja Szabó Zsolti hozza fel a labdát.

És az igazi ziccereink még hátra voltak. Stampfot szöktették a jobb oldalon, aki befelé, kapura húzott, végül már egyedül állt a kapussal szemben, de kicsit elkapkodta a helyzetet, talán túl korán is lőtt, az elé kifutó Benkő pedig bele tudott kapni a labdába!

IMG_0350

Újabb Stampf Armand ziccer! Előbb lefutotta az emberét …

IMG_0351

… már csak a kapussal állt szemben …

IMG_0352

… és végül a hálóőrbe rúgta a labdát!

Aztán Szabados következett a sorban. Szélsőnk Csékától kapott ziccer labdát, amivel egyedül mehetett kapura, de ő is elkapkodta a lehetőséget, 11 méteres bal lábas lövését viszonylag könnyen védte a kapus!

IMG_0355

Cséka Krisztofer ugratta ki Szabados Krisztiánt…

IMG_0356

… aki szintén a kapusba lő!

A 62. percben megint Stampf lábában maradt a meccs lezárása! Balazsin mente el a jobb szélen, laposan remekül játszott a középen teljesen egyedül érkező Stampf elé, aki viszont rosszul ért a labdához, ami így túl messze pattant tőle, a kifutó kapus pedig felszedte előle a labdát!

IMG_0359

Stampf Armand 4. ziccere, Balazsin Andrástól kapott ziccerlabdát…

IMG_0360

… de hosszan vette át a labdát és a kapus lábbal menteni tudott előle!

A 65. percben meg is fogyatkoztak a vendégek! A jobb oldalon Balazsin Polonyi mellett tolta el a labdát, amivel teljesen egyedül mehetett volna a szélen, azonban a rossz ütembe belépő védő elkaszálta a szélsőnket. Meg is kapta a jogos sárga lapját és mivel ez már volt neki a második, idő előtt mehetett is zuhanyozni. A kiállítás viszont nem várt váratlan fordulatot hozott a mérkőzésben. Az addig igencsak egyoldalú mérkőzés kiegyenlítetté vált. A helyzetek elmaradoztak, mezőnyjáték alakult ki a pályán, amelyben sokszor a létszámhiányos vendégek teljesítettek jobban.

IMG_0345

Cséka Krisztofer a volt csapata ellen bizonyíthatott.

És ha ez nem lenne elég, végül meg is kaptuk a szokásos “limonádé” gólunkat. Igaz előtte az álmából ébredező fehéreknek ha nem is komoly helyzetei, de villanásai már voltak. Előbb Faragó gyorsulta le a védőinket a bal oldalon, végül aztán a védők és a kifutó Berencsi együttes erővel szögletre mentettek a rangidős támadó elől. Majd egy jobb oldali alapvonali betörés után bejátszott labda landolt a röviden helyezkedő kapusunk kezében. Aztán volt még egy kavarodás is a 16-osunkon belül, melynek végén Tóth a mezőnybe vágta a labdát! Aztán jött a gól is. A 72. percben egy jobb oldali szöglet szállt be az ötösön belülre, Berencsi kilépett a labdára, de a levegőben ütközött egy vendég játékossal és talán ennek is köszönhetően mellé ütött a labdának, ami így tovább került középre. Az ötösön belül, a gólvonalon helyezkedő Demeter még felszabadíthatott volna, de nem találta el jól a labdát, amire végül Urbankovics csapott le és pár lépésről a léc alá vágta a labdát 2:2.

IMG_0319

Szabados Krisztián egyik átlövési kísérlete.

Az utolsó negyedórában ébredezni próbáltunk, de nem sok sikerrel tettük mindezt. Ismét többet voltunk a vendég térfélen, de a visszaálló és tömörülő vendégek mellett már szinte semmilyen lehetőségünk nem adódott. A játékvezető pedig lehet hogy megunva a gyömöszölést, idő előtt (pontosabban pont időben a 45. percben) lefújta a mérkőzést.

IMG_0313

A “labdaszedőink” Gerhárdt Ádám és Örkényi Bence.

Megint a sormintákba jól illeszkedő mérkőzést játszottunk. Ha nagyon sommásak akarunk lenni a mérkőzéssel kapcsolatban, akkor azt kell mondanunk, hogy a jobb helyzetkihasználás “döntött”. Legalábbis arról, hogy miért nem nyertünk. Amíg mi számolatlanul puskáztuk el elől a ziccereket, hátul szinte helyzet nélkül kaptunk kettőt. Csak Stampf 4 alkalommal állt egyedül szemben a kapussal! De az a költői kérdés is felmerül ismét, hogy vajon hány gólt kellene szerezni elől, hogy kompenzáljuk a bekapottakat!? A mérkőzés fordulópontjai pont ellentétes hatást gyakoroltak a csapatokra, mint amire előzetesen számíthattunk. A gyorsan bekapott gól nem roppantott össze, hanem észhez térített bennünket. Még nagy gólarányú győzelmünk is benne volt a meccsben. Viszont a vendég kiállítástól a Pestszentimreiek tértek magukhoz és nem is érdemtelenül egyenlítettek. Mindenesetre nagyon kár ezért a pontvesztésért, ráadásul akár sokba is kerülhet majd ez nekünk.

A folytatásban jövő hét szombaton 19-órai kezdéssel, a Buda II. László stadionba látogatunk a bajnoki címre hajtó REAC vendégeként.