28. forduló: REAC – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 3:0 (3:0)

  • 2019-05-19

2019.05.18. 19-óra, Budai II László stadion:

Jókay-Guttman 5 (Örkényi 77p 0) –

Tóth Zs. 5 (Pintér 86p 0), Varga 6, Kóródi 6, Maczinkó 4-2=2 –

Balazsin 5 (Cséka 70p 0), Szabados 5, Szabó Zs. 6, Jencsik 5 (Szabó M. 62p 5), Horváth N. 5 –

Gerhardt 5 (Horváth Sz. 68p 0)

Sárga: Örkényi (87p)

Piros: Maczinkó (52p dulakodásért)

Dr. Hevesi Tamás:“Sajnos megint elkerülhető gólokat kaptunk, így igen hamar, idő előtt eldőlt minden. A mérkőzés, különösen a második félidő békésségébe a játékvezető hozott némi színt. A kiállítás előtti szituációt rendkívül szigorúan és egyoldalúan ítélte meg. Ha már mindenáron villannia kellett a pirosnak, akkor megítélésem szerint kettős kiállításnak kellett volna következnie. De legalább ezen a döntésen keresztül is eljuthatott hozzánk, a “merjünk kicsinek lenni” érzés.”

IMG_0407Ezen a hétvégén a tavaly duplázó (bajnok és kupagyőztes), idén is a bajnoki címért versenyben lévő REAC otthonába látogattunk. Az esélyek – természetesen – nem mellettünk szóltak, de abban bízhattunk, hogy az év eleji – szorosnak mondható (0:2) – Budapest Kupa találkozóhoz hasonlóan, most is megnehezítjük majd a hazaiak dolgát.

IMG_0411Sajnos a védelmünkben az elmúlt héthez képest megint változtatni kellett. A kisárgázódott Demetert Kóródi, a távol maradó Gergelyt Maczinkó helyettesítette a mezőnyben. A “sérült” Berencsi helyére pedig Jókay-Guttmann került a kapuba. Sajnos a második kapusunk Haraldseid végül nem érkezett meg a mérkőzésre. Ennek később jelentősége is lett.

IMG_0416A vártaknak megfelelően a hazaiak egyből magukhoz ragadták a kezdeményezést. A 3. percben egy balról betekert labdára középen többen is érkeztek. Szerencsére lemaradtak a beadásról, így a labda átkerült a jobb oldalra, ahonnan egyből visszaívelt labdára a rövid ötösön Lőrinc és Kóródi ugrott fel. A fejpárbajt a hazai játékos nyerte, viszont Jókay-Guttmann a helyén volt és remek reflexszel és vetődéssel fölé ütötte a rövid felsőbe tartó labdát!

IMG_0417A hazaiak igyekeztek megnyomni az első negyedórát, a mieink pedig fegyelmezetten védekeztek. Ordító  helyzet ugyan nem volt, de azért akadt így is néhány meleg pillanat a kapunk előtt. Szinte mind bal oldali beadások után. Egyik alkalommal Kóródi ütközött a 16-oson belül az emberével (a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra), a másiknál egy kavarodás után a büntetőterületen belülről leadott lövés, a blokkoló Szabó Zs. lábán felperdülve, majd Maczinkó fején irányt változtatva, alig 1 méterrel ment a kapunk mellé.

IMG_0422A REAC kezdeményezett, de amikor hozzánk került a labda akkor ügyesen megbecsültük és rövid passzokkal igyekeztünk kontrákat vezetni. Sajnos ezekből egészen a kapuig csak ritkán jutottunk, de azért jó volt látni, hogy nem csak a védekezésre fut az erőnkből. Sőt, Szabados megindulása és életerős 19 méteres lövése kaput is talált, Tóth másodszorra fogta a középre tartó labdát.

IMG_0421Sajnos éppen akkor, amikor kissé csendesedni látszott a mérkőzés (egy hibából) megszerezte a vezetést a hazai csapat. A 17. percben ismét egy bal oldali akciót vezettek a fehér mezben játszó hazaiak. Ugyan kellő létszámban akadályoztuk a támadást, de nem figyeltünk a mélységből induló játékosra. Így a védelem mögé beívelt labdára csak a hazai játékos rajtolt. A kapusunk (igen feleslegesen) kiindult, a játékos pedig – hamarabb elérve – a 16-os oldalsó vonalán rutinosan eltolta (az alapvonal felé) Jókay-Guttmann mellett a labdát, aki gáncsolta a játékost. 11-es! A labda mögé Kasza állt és a balra mozduló hálóőr mellett a jobb alsóba lőtt 0:1.

IMG_0418Kár érte, elkerülhető gólt kaptunk. Ismét mezőnyjáték következett. A hazaiak birtokolták többet a labdát, de nekünk is voltak szép pillanataink. Különösen a jobb oldalon voltak szép labdajáratásaink. A 28. percben Gerhardt 16 méterről nem sokkal tekert fölé. A 35. percben ismét könnyen adtuk meg magunkat. A jobb oldali betörés és alapvonali beadás után először még menteni tudtak a belsők, Szabados visszafejelte a feladónak a labdát, azonban az alapvonali játékos az ismétlés során a rá kilépő Jókay-Guttmann mellett középre, passzolt, ahonnan egyből tovább a hosszúra került a labda, Popov pedig 5 méterről a gólvonalon helyezkedők mellett az “üres” kapuba passzolt 0:2.

IMG_0423Sajnos nem kellett sokat várni a következőre sem. Ráadásul ezt ki nem kényszerített hibából kaptuk. A 39. percben egy bal oldali, 16-os sarka közeléből betekert labdára a büntetőpont közelében egyedül Maczinkó “érkezett”, aki egyből jobbal a mezőnybe akart menteni, azonban olyan szerencsétlenül ért a labdához, hogy az a tehetetlen Jókay-Guttmann mellett kapunk hosszú oldalába pattant 0:3.

IMG_0424A félidő hajrájában komoly szépítési lehetőséget kotyavetyéltünk el. Ügyes adogatás után Balazsin indulhatott teljesen egyedül a jobb oldalon. 4-1-ben mehettünk a hazai kapura! Szélsőnk azonban elkapkodta a lehetőséget a 16-os sarkához érve – senkitől sem zavartatva – egyből laposan a kapu elé játszotta a labdát, ami így a kivetődő kapus zsákmánya lett!

Úgy mehettünk szünetre, hogy ez a meccs eldőlt. Ráadásul a hazaiak nagyon könnyen jutottak magabiztos előny birtokába. Valójában 2 helyzetből rúgtak 3 gólt! A második félidő nem szólhatott másról, mint, hogy megvédjük a kapunkat a további góloktól és tisztes eredményt érünk el.

IMG_0425A második félidőt jól kezdtük mindkét oldalon voltak szép elfutásaink és azokból beadások. Az 52. percben viszont a játékvezető úgy gondolta, ideje neki is egy kicsit szerepelnie. Történt, hogy a térfelünk közepén, az oldal vonal mellett a labda egy hazai játékosról bedobásra pattant. Maczinkó sietett a labda után, hogy elvégezze az oldaldobást, de Szantovszki “megelőzte” és megragadva védőnk nyakát megszerezte a labdát. Maczikó pedig túlzott vehemenciával dobta le a nyakából a hazai játékos kezét. A játékvezető, a partjelző iránymutatásai szerint magához rendelte a két játékost, majd védőnket kiállította (a hazai játékost még csak nem is figyelmeztette). Az eset némi indulatot váltott ki a kispadunkból is, melynek végén a reklamáló edzőnket, dr. Hevesi Tamás is a lelátóra küldte e “következetes” sípmester.

A mérkőzés így tulajdonképpen idő előtt véget ért. A hátralévő időben meddő mezőnyjáték folyt a pályán. A hazaiak nem igazán erőltették a játékot, a mieink, pedig emberhátrányban jobbára védekezésre kényszerültek.

Az újabb közjátékra a 77. percig kellett várni, amikor is egy hazai szöktetés hosszúra sikeredett Töröcsiknek. A támadó elől Horváth N. kísérte haza a labdát, azonban Jókay-Guttmann vonakodott kijönni a kapujából, mire döntésre jutott már annyit késlekedett, hogy majdnem egyszerre érkezett a labdára a három játékos, melyet végül a kapusunk ért el legelőször, azonban támadó rálépett a kivetődő kapusunk térdére. Hálóőrünk térde felett a combján – a stoplitól – lyuk keletkezett. Sajnos nem is tudta folytatni a játékot. Megjegyezzük, bár szándékosságról nem lehetett szó, a játékvezető ennél a súlyos sérülést okozó esetnél sem gondolta úgy, hogy figyelmeztetni kellene a hazai játékost. Cserekapusunk híján, a hátralévő időre a mezőnyjátékos Varga Dávid állt a kapuba.

IMG_0426A minimális célt hoztuk, játékban szoros, eredményben kevésbé szoros meccset játszottunk a bajnokság egyik esélyesével. Sajnos ismét nagyon könnyen engedtünk gólokat az ellenfélnek. Így hamar eldőlt a meccs. A második félidőben a hazaiak nagyon visszavettek a játékból, de a játékvezető is komolyan közrejátszott abban, hogy a második 45 percben már ne legyen különösebben éles a meccs.

A jövő héten nagyon fontos mérkőzés jön! Igazi 6 pontos meccsen, hazai pályán (szombat 17-órai kezdéssel) fogadjuk a Csep-Gól FC csapatát.