28. forduló: TESTVÉRISÉG SE – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 1:1 (1:0)

  • 2018-05-20

2018.05.19. szombat 17-óra, Barátság sporttelep, Bánkút utca:

Szendrei 6 –

Kavalecz 5, Kóródi 5, Demeter 5, Sikorszki 5 (Gergely 62p 5) –

Mészáros 6, Szabó M. 5 (Pándy-Szekeres (70p 0), Pásztor 5, Szabados 5 , Balazsin 5 (Varga 62p 6) –

Gerhardt 5 (Nagy D. 70p 0)

Gól: Mészáros (53p)

Gólpassz:

Sárga: Demeter (14p), Kóródi (21p), Mészáros (21p), Szabados (65p)

Dr. Hevesi Tamás:“A füves pálya fóbiánk tovább tart. Egy félidő kellett ahhoz, hogy belerázódjunk a játékba. Az után viszont megnyerhettük volna a meccset. Összességében azonban nem igazságtalan a pontosztozkodás.”

IMG_3679A múlt heti szép győzelem némileg javított a csapat hangulatán, azonban ez létszámban számottevő javulást nem tudott okozni. Demeter volt az egyetlen aki pluszban csatlakozni tudott a Tesi elleni kerethez. Ráadásul arra a Barátság sporttelepre látogattunk, ahol néhány döntetlen mellett sikerre nem is nagyon emlékezhetünk. Ez a nagyméretű füves pálya semmiképpen sem mondható sajátunknak. Annak ellenére, hogy a pálya kiválóan előkészített volt és a meccs előtti nyári zápor még inkább javított az állapotán.

IMG_3685 A hazaiak is messze vannak a csúcsformájuktól, tavasszal sorra kapták a meglepő vereségeket. Így végül bele is “szürkültek” a középmezőnybe. Ennek ellenére előzetesen bármi benne volt ebben a meccsben és nem feltétlen azért, hogy miért is nyerjen az egyik, vagy másik csapat, hanem pont fordítva, több okot is fel lehetett sorolni mindkét oldalon amellett, hogy miért is veszítsen.

IMG_3689A mérkőzés hazai rohamokkal indult. Nem igazán tudtak a mieink mit kezdeni a Tesi letámadáson alapuló játékával, sokszor mi magunk hoztuk saját magunkat meleg helyzetbe. Láthatóan nehezen vettük fel a ritmust és szoktuk meg a pályát. Mindenesetre a hazaiak fürgébbnek, labdabiztosabbnak és agresszívebbnek tűntek a meccs első felében. Ebben az időszakban rendesen be is sárgultunk.

IMG_3694Ez különösebb helyzetben nem mutatkozott meg, de tény az, hogy a védelmünk folyamatosa nyomás alatt állt, számtalan beadást, felívelést kellett hatástalanítaniuk ebben az időszakban.

IMG_3698Ennek ellenére volt néhány biztató megugrásunk. A 14. percben Balazsin ment el a bal szélen, a 16-oshoz érve befelé húzott, majd 7 méterről, kissé kiszorított helyzetből fölé tekert. Nem sokkal később Balazsin beadását Demeter fejelte vissza (vagy kapura) az alapvonal közeléből, a labda már túljutott Zubányon, de a gólvonalról mezőnybe tudott menteni egy védő!

IMG_3699IMG_3700A 36. percben nem érdemtelenül vezetést szerzett a hazai csapat. Egy jobb szélen vezetett támadás végén, az alapvonal közelében Sikorszki először még blokkolta a beadást, másodjára viszont már félmagasan bejött mellette a labda, ami középen tisztán találta Pálmait, a hazai játékos pedig kapásból 9 méterről nagy erővel a kapunk hosszú alsó sarkába vágta a labdát 0:1.

IMG_3703Hát nehéz lehetett mit mondani a fiúknak a szünetben, mert ez kívülről nagyon nem nézett ki jól. Tulajdonképpen nem volt játékunk. Olyannal próbálkoztunk, amit ezen a pályán nem lehet megcsinálni és nem mellesleg még hátrányban is kerültünk. Lassan körülményesen passzolgattunk, sokszor egymást hozva nehéz helyzetbe. Mindenesetre bármi is történt a szünetben, az végül megváltoztatta a játék képét. A fordulás első percétől mi uraltuk a meccset. A labda átkerült a hazaiak térfelére. Az első jel Gerhardt 12 méterről leadott tekert lövése volt, ami alig ment fölé.

IMG_3704Az 53. percben viszont össze is jött az egyenlítés. Mészáros cselezte be magát a büntető területen belülre, 8 méterről a hosszú bal felsőt célozta volna meg (az igazsághoz tartozik, hogy a lövés valószínűleg elkerülte volna a kaput), de egy védő karja blokkolta a lövést. 11-es. A labda mögé – némi meglepetésre – Demeter állt a gyengén, félmagasan középre lőtt labdáját a kapus kiütötte, szerencsére Mészáros reagált a leggyorsabban a kipattanóra és 5 méterről a kapu közepébe passzolt 1:1.

IMG_3709A mérkőzés hátralévő több mint fél órájában egyértelműen győzelemre játszott a csapatunk. A hazaiak elvétve lépték át a félpályát. A 60. percben Mészáros cselezte be magát az ötösig, többször is lőhetett volna, de nem tette, végül felszedte előle a labdát a kivetődő kapus.

IMG_3711A két legnagyobb lehetőségünk kialakításában is benne volt Mészáros. Előbb egy balról elvégzett szögletére érkezett a hosszú ötösön Pásztor, akinek a földre lefejelt labdája végül a felső lécről pattant fölé. Majd egy újabb cselsorozat után a 11-es pontnál – a mérkőzésbe csereként remekül beszálló – Vargát hozta nagy helyzetbe, szélsőnk jól is lőtte meg laposan a hosszú bal alsót, de Zubány hatalmas bravúrral lábbal menteni tudott!

IMG_3713És még ezután is meg volt az esély a meccs megnyerésére. Varga bravúros labdaszerzése után Mészáros és Nagy D. 2-1-ben vihette a labdát a kapura, végül Mészáros nem passzolt, az ötösig becselezte magát, majd éles szögből leadott lövését védte Zubány.

IMG_3714A hazaiaknak a meccs hajrájáig csak két pontrúgásra futotta erejükből, egyik sem jelentett komolyabb veszélyt a kapunkra. Azonban az utolsó 3 perc (és hozzá a 2 perc hosszabbítás) az övék lett. Áttevődött a játék a mi térfelünkre. Sőt a végszó is a zöldeké lehetett volna, amikor a 92. percben egy (lesgyanús) kiugratás után Szendreinek kellett kivetődve nagyot védenie!

IMG_3716Úgy látszik itt sose fogunk nyerni! Pedig a második félidő alapján akár ez is meglehetett volna! Mindenesetre az első félidő tükrében még ez a döntetlen is megsüvegelendő eredmény. A szünet után komoly energiákat mozgósított a csapat, ami komoly fegyvertény, mert nem volt könnyű olyan mélyről feljönni. Persze nagy játékról azért nem beszélhetünk, de nagy akarásról és koncentrációról feltétlen és ehhez a cserék is számottevően hozzátettek. Ez a döntetlen azt jelenti, hogy a dobogó 3. foka már elveszett, de a 4. hely még meglehet. Igaz ehhez 3 nehéz meccs áll előttünk. Rögtön szerdán 18-órai kezdéssel a III. Kerület center pályáján az Unione elleni halasztott bajnoki!