29. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – CSEP-GÓL FC 3:1 (2:1)

  • 2019-05-26

2019.05.25. 17-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Haraldseid 6 –

Tóth Zs. 6, Kóródi 6, Demeter 6, Szabó M. 7 –

Szabados 8, Varga D. 8, Szabó Zs. 6 (Jencsik 46p 6) 6, Horváth N. 6 (Balazsin 65p 7) –

Stampf 7 (Cséka 84p 0), Gerhardt 8 (Pethő 91p 0)

Gól: Varga D. (19p), Stampf (29p), Balazsin (97p)

Gólpassz: Szabados, Szabados, Pethő

Sárga: Demeter (30p), Szabó Zs. (45p), Kóródi (75p)

Dr. Hevesi Tamás:“A mérkőzés alatt volt okunk a bosszankodásra, mert ez a játék gól nélkül nem sokat ér. A második félidőben fél tucat 100%-os ziccert puskáztunk el és az elmúlt hónapokban sok olyan meccsünk volt, amikor erre végül rá is fáztunk. Szerencsére ma nem ez történt. Mindamellett a csapat akarása és játéka nagyon dicséretes volt ezen a napon.”

IMG_0462Ahogyan a beharangozó is kezdődött “…majdhogynem az év mérkőzése, 6 pontos “kiesési” rangadó” következett! Láthatóan az NB3-as Budapesti csapatok (Pénzügyőr, Csepel) kiesés elleni küzdelme miatt, a Blsz1 kiesőinek a száma az utolsó fordulóig kétséges lesz. Ezért a veszélyes zónában lévőknek nem árt, ha a hátralévő két fordulóban igyekeznek minél több pontot szerezni, hogy eltávolodjanak a veszélyes (14-13-12.) zónától.

IMG_0465Így aztán a 12. és 14. mérkőzése különös jelentőséggel bírt ezen a délutánon. A vendégek is nagyon készültek. Még megfigyelőket is küldtek a mieink keddi edzésére, valamint a szerelés egyeztetés során – kabalára hivatkozva – nem járultak hozzá, hogy a mieink ezen a mérkőzésen avassák a 70 éves jubileumra készített “retro” szerelésüket.

IMG_0472A keret hirdetése ezen a héten sem volt gondtalan. Az eltiltását töltő Maczinkó és Örkényi mellett, Horváth Sz. és Szabó Zsolt húzódás, Gergely munkahelyi baleset miatt volt kénytelen kihagyni ezt az összecsapást.

IMG_0481Nyárias időben, verőfényes napsütésben kezdődhetett a mérkőzés. A Mieink egyből egy lehetőséggel indítottak! A 2. percben Szabados a 16-os előteréből ugratta ki Horváthot, aki jobbról kissé kisodródott helyzetből, 8 méterről célozta meg a rövid alsót, de Groppioni leért a labdára.

IMG_0530 IMG_0531 IMG_0532Nem sokat kellett várni az első vendég helyzetre sem, más kérdés, hogy ezzel szinte el is lőtték az összes puskaporukat a vendégek. A 16-osunk előterében egy keresztbe adott labdát Varga elvétett, leperdült a lábáról a labda, Bence lefülelte, majd 17-ről kapura küldte a labdát, ami a Haraldseid feje felett a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe! Helyzetre helyzettel válaszoltunk! Szabó Zs. passzával Stampf balról törhetett kapura éles szögből 6 méterről nem a beadást választotta, hanem megcélozta a rövid alsót, de a vendég hálóőr ismét a helyén volt és a térdéről szögletre pattant a labda.

IMG_0632 IMG_0633IMG_0634A 15. percben Szabados végezhetett el szabadrúgást a vendég kaputól 20 méterrel, középpályásunk lövése centikkel kerülte el a jobb felső sarkot! A 19. percben – komoly mezőnyfölény után – megszereztük a vezetést. A vendég térfél közepén Szabó Zs. löbbőlt a védelem mögé, a jobb oldalon, a 16-os vonalán indítva Szabadost, aki néhány lépés után laposan, az ötös magasságából középre lőtte a labdát, az egyedül érkező Varga pedig 4 méterről a léc alá vágta a labdát 1:0.

IMG_0757IMG_0758IMG_0763IMG_0765IMG_076610 percre rá megdupláztuk az előnyünket! A 29. percben Szabados a vendég térfél közepéről emelt a 16-osról indult Stampfhoz, aki engedte egyet pattanni a labdát, majd 14 méterről a hosszú, bal alsóba zúdította a labdát 2:0.

IMG_0864IMG_0865IMG_0868Ez már nem nézett ki rosszul, de 1 percre rá – ismét egy kapitális hibából – gondoskodtunk róla, hogy ismét szoros legyen a meccs! Egy kapus által felívelt labdára Demeter és Kóródi ment egyszerre a térfelünk közepén, de csak egymást zavarták, a labda tovább pattant, Bencze lecsapott az így kapott ajándékra, azonban Demeter utolérte a támadót és a 11-es pontnál buktatta. 11-es! A labda mögé a hálóőr Groppioni állt és az olasz-norvég párharcból az előbbi jött ki jobban. Mert a balra mozduló Haraldseid mellett a jobb alsóba helyezett 2:1.

 IMG_0875IMG_0877Ez a kis kisiklást eltekintve, továbbra is maradt a masszív fölényünk! Sőt Tóth Zs. révén kétszer is növelhettük volna az előnyünket. Az első alkalommal egy beadást kapásból, kissé elkapkodva, a 16-oson belülről lőtt fél méterrel a jobb felső mellé!

IMG_0835Aztán ismét balról jött be egy keresztlabda (most Szabó M. volt a feladó), amit ismét Tóth Zs. vehetett le teljesen tiszta helyzetben az alapvonal közelében, azonban visszagurítás helyett éles szögből az oldalhálóba lőtt!

IMG_0899Az első félidő végül minimális előnyünkkel zárult. A játék képe és a helyzetek alapján lehetett volna ez az előny nagyobb is, azonban egy nagy hibánk végül visszahozta a meccsbe a vendégeket. Így egy kiélezett második félidőre lehetett számítani.

IMG_0812Fordulás után viszont maradt minden a régiben. Nálunk volt a labda, veszélyesen és kreatívan támadtunk. Emellett a vendégeknek még lehetőséget sem engedtük. Azonban ami elől kimaradt az már a hihetetlen kategóriába tartozott!

IMG_1093Futószallagon jöttek egymás után az ajtó-ablak ziccerek! Bevezetőkén Stampf ment el a bal szélen, egészen az ötösig vezette be a labdát, majd 4 méterről a rövidet jól záró kapust találta el! Mentségére szolgáljon, hogy középen nem kísérték a támadást.

Aztán Gerhardt szintén balról az alapvonal és az ötös találkozásáig jutott, visszagurítása Horváthot találta volna meg, de középpályásunk kissé gyámoltalanul érkezett és így elsodorták előle a labdát.

És a java még hátra volt! Nem győztük fogni a fejünket! Stampf 18 méteres bal lábas lapos lövését védte vetődve a kapus a bal alsó előtt.

Majd Stampf végezhetett el szabadrúgás a vendég 16-os jobb oldali sarka magasságából, az élesen betekert labdáról a hosszún Demeter, Jencsik és végül Varga ha centikkel is de lemaradt!

Aztán Balazsin ment el a jobb szélen, egy alapvonali csel után visszajátszott Stampfhoz, aki 8 méterről feladta a labdát Groppioninak!

A 68. percben Stampf labdájával Gerhardt törhetett a büntetőterületen belülre, egészen az ötösig jutott ahonnan estében kapura lőtt, Groppioni vetődve védte a rövid alsóba tartó labdát!

A következő szitut már nehéz elhinni annak aki nem látta! Szabados passzolt ki a jobb szélre Balazsinhoz, aki befelé húzott, egy lövőcsel után 6 méterről megcélozta a hosszú alsót, Groppioni ismét egy hihetetlen bravúrt mutatott be! A labda tovább csorgott a hosszúra, ahova Stampf érkezett, de megriadva egy becsúszó lábtól, 1 méterről az üres kapu helyett dupla kapufát lőtt (előbb az oldalsót, majd onnan a felsőre pattant a labda)!!!

A meccs hajrájában a helyzet fokozódott! Szabados sokadszorra ment el a bal szélen, az alapvonalhoz közeledve befelé húzott, Groppioni kijött elé, ezért önzetlenül a középen tisztán érkező Csékához játszott, aki 5 méterről az egyik, a kapuba visszafutó védőt találta el!!!

És majdnem ráfáztunk! Egy gyorsan (egyébkét legalább 12 méterrel előbbről) elvégzett vendég bedobás után, jobb oldali Csep-Gól akció következett, a félmagasan belőtt labdára a hosszún Csuka érkezett, aki megelőzve Tóthot 8 méterről kapásból méterekkel mellé lőtt.

IMG_0975Aztán ismét Groppioni volt a főszereplő! Szabados húzott befelé, majd 17-ról nagy bombát küldött a bal felső felé, de az olasz származású kapus, a levegőben úszva kiszedte a pipába tartó labdát!!!

IMG_1055Egy kis közjáték szakította meg a meccset. Cséka akart elvégezni egy bedobást a félpályánál, a vendégek nem így gondolták és rátámadtak a fiatal támadónkra. Tömegjelenet alakult ki a pályán, amit végül rendezői segítséggel fékeztek meg a játékvezetők.

IMG_1131Aztán tovább jöttek és maradtak ki a ziccereink! Pethő ment el a jobb szélen, laposan a hosszúra, az érkező Szabadoshoz játszott, aki egyből 7 méterről laposan visszarúgta a hosszúra a labdát, Groppioni azonban lábbal ezt is védeni tudta, a kipattanó Jencsik elé került, de 8 méterről az üres kapu fölé lőtt!!!

Végül azért csak összejött a 3. gól! A 97. percben Pethő ment el a bal szélen, lerázta a védőjét, egészen az ötösig, a kapusra vezette a labdát, majd felnézett és higgadta a középen tisztán helyezkedő Balazsinhoz játszott, aki egy állítás után a jobb alsóba helyezett 3:1. A játékvezető le is fújta a mérkőzést.

Hihetetlen! Ebben a meccsben minden benne volt, hogy miért sikerült ilyen szenvedősre ez a bajnoki évad. Elképesztő mennyiségű és milyenségű helyzetet hagytunk ki ma (is)! Tulajdonképpen mi tartottuk meccsben az ellenfelet. Szerencsére ma (egy kivétellel) jól zártunk hátul és csak a futball törvényszerűségei miatt kellett aggódnunk, mert helyzete, lehetősége szinte nem is volt a vendégeknek. Remek támadásokat vezetve jutottunk el a vendég kapuig, ott azonban az ihletett formában védő Groppioni, vagy a saját ügyetlenkedésünk akadályozott meg abban, hogy gólfesztivált tartsunk. Így a gála elmaradt, de szerencsére a győzelem nem. Láthatóan ma nagyon akartunk, bárki is lépett pályára nagyon odatette magát. Ennek végül nem is maradt el a jutalma. Győzelmünkkel egy közvetlen riválist, a Csep-Gólt már leszakítottuk magunkról, ők már nem kerülhetnek elénk. Viszont az Ikarus nyert ezen a hétvégén, így velük szemben csak gólaránnyal megyünk. Így a jövő heti mérkőzésünket is hoznunk kell még!

IMG_1189Az utolsó bajnoki mérkőzésünkre a RAFC ellen, szombaton 17-órai kezdéssel kerül sor az RTK pályán.

A teljes mérkőzés összefoglalója (forrás: Csep-Gól FC facebook oldal):

“Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe.” (Babits Mihály). 70 éve kék fehérben! Tisztelet az elődöknek! Jubileumi “retro” szerelésben a CSAPAT!💙⚽️

Csapat