3. forduló: UNIONE FC – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 2:1 (2:1)

  • 2019-08-31

2019.08.31. 11-óra, III. Kerület TVE stadion:

Berencsi 6 –

Pintér 6, Varga D. 7 (Kovács D. 85p 0), Kóródi 5, Orosz 6 –

Szabados 5, Szabó Zs. 6, Jencsik 5 (Szabó M. 82p 0), Balazsin 5 –

Pethő 5 (Gerhardt (61p 5), Kocsis B. 6

Gól: Kocsis (40p)

Gólpassz: Pintér

Sárga: Szabó Zs. (37p), Balazsin (59p)

Dr. Hevesi Tamás:“Van, lenne mit tanulnunk az Unionetól. Például talán azt, hogy az előny birtokában egyáltalán nem derogált nekik, a második félidőben az, hogy szinte át sem lépték a félpályát. Számukra a győzelem mindent megért, a cél szentesítette az eszközt. Mi meg ismét megmaradtunk a szimpatikus vesztes szerepében.”

IMG_2721Mondhatnánk minden tökéletes, legalábbis annak aki szereti a futball. Napsütéses (túl meleg) szombat délelőtt, gyönyörű létesítmény, biliárdasztal pálya, kiváló, volt NB-s (és válogatott) játékosokkal teletűzdelt ellenfél. Ezért érdemes focizni. Persze a tökéleteshez kellett volna egy hiánytalan keret is, de hát olyan mikor van!? Kires csütörtöki edzésen sérült meg, Demeter és Horváth N. nyaralt, Mizsei céges rendezvényen volt, Kozma pedig boka sérülést szenvedett még a Gázgyár ellen.

IMG_2723A mérkőzés pikantériáját adta, hogy legendánk Vécsi Gabi először szerepelhetett ellenünk és rögtön – első alkalommal érezve a plusz motiváció lehetőségét – a kezdőbe is tette a hazaiak mestere, Szabó András. A játékosaink a mérkőzés előtt jelképes ajándékkal köszöntötték volt csapatkapitányunkat.

IMG_2735A 33 C fok ellenére meglepően vehemensen vetették magukat küzdelembe a csapatok. Ráadásul az első percek egyértelműen a mieinké voltak. Több alkalommal is közel kerültünk a gólszerzéshez. Az 1. percben Kocsis csent el egy labdát a hazai 16-os közelében, majd az érkező Pethő elé tálalt, aki így nagy ziccerbe került (talán meg is lepődött) és 13 méterről jobb külsővel, a bal alsó mellé gurított!!! A 3. percben ismét Kocsis harcol meg egy labdáért a hazai 16-os vonalán, de a lövése magasan fölé szállt! Aztán a 4. percben már a harmadik labdaszerzésünk következett az Unione térfelén, most Szabados nyargalhatott a kapura, Scheer még becsúszva sem tudta szerelni (elkaszálni) a csapatkapitányunkat, de aztán egy védő a büntetőterületen belül csak bele tudott kapni a labdába, ami így a támadást kísérő Pethőhöz kerül, azonban támadónk lassan eszmélt és a kifutó kapus a lelátóra vágta előle a labdát!

IMG_2779Több támadásunk és lehetőségünk után, a 10. percben a hazaiak is megmutatták, hogy a “pályán vannak”, sőt, majdnem gólt is szereztek. A hazai csapat motorja Szabó T. fordult le a térfelünk közepén Szabó Zsoltról, majd némi rágyorsítás után Denzellhez játszott, a spanyol támadó pedig 16 méterről a felső lécet trafálta telibe!!! A 15. percben Szabó Zs. húzta meg a jobb szelet, éles beadását Máthé gyors kivetődéssel megszerezte a középen érkezők elől. A 16. percben egy előre ívelést Varga elszámolt, Vécsi lecsapott a labdára, majd az alapvonal közeléből befelé lépett és az ötös magasságából, a kapunktól 6 méterre a hosszút célozta meg, szerencsére a visszaérő, a szöget jól záró Kóródiról a labda szögletre pattant!

IMG_2766Még csak az első negyedóránál jártunk, de már mennyi minden történt a pályán. A 18. percben egy jobbról elvégzett sarokrúgást sikerült a mieinknek kifejelniük, azonban Vécsi a 17 méterre a kapunktól összeszedte és félfordulásból, ballal laposan vissza küldte a labdát, Berencsinek bizony nyújtózkodnia kellett, de másodszorra csak megfogta a labdát.

IMG_2823IMG_2825A 19. percben újra mi veszélyeztettünk. A végig agilisan futballozó Szabó Zs. tört be lendületesen a 16-oson belülre, 12 méterről leadott félmagas életerős lövését a kapus a rövid elől vetődve ütötte szögletre!

IMG_2804A 22. percben Szabó T. 22 méteres, középről elvégzett szabadrúgása a keresztlécről vágódott vissza a mezőnybe! A 25. percben Vécsi kiugratása után Khalifa elől a kapujából jó ütembe kilépő Berencsi szedte fel a labdát. A 31. percben megszerezte a vezetést az Unione. Szabó T. végezhetett el pontrúgást a 16-osunk magasságában, balról. A hosszúra átkanyarított labdát Vermes (Kocsist túlugorva) középre, a kapu közvetlen előterébe (le)fejelte, ahol leggyorsabban Denzell reagált és egy lépésről a felső lécet is érintve a kapunkba bombázott 0:1.

IMG_2845IMG_2846A 32. percben egyből válaszolhattunk volna. Egy szép támadásunk végén a bal oldalról Orosz küldte élesen, laposan a labdát középre, Kocsis érkezett is, de egy védő, valamilyen megmagyarázhatatlan módon becsúszva meggátolta csatárunkat a góllövésben, a labda végül a 16-osra kerül, ahol Szabados érkezett, de lövése fél méterrel elkerülte a jobb felsőt!

IMG_2855IMG_2856A 34. percben ismét Pethő veszélyeztetett, most balról tört be a büntető területen belülre, ahol egy csel után 12 méterről feladta a labdát Máthé kezébe! A 37. percben ismét egy Szabó T. pontrúgásból veszélyeztetett a hazai csapat. Most jobbról élesen középre kanyarított labda, a támadók (és a védőink) érintése nélkül, a hosszú kapufa mellett hagyta el a játékteret.

IMG_2819A 40. percben – nem érdemtelenül – sikerült az egyenlítés. Jencsik dobta ki a jobb szélre a labdát a felfutó Pintérhez, aki egy tolás után, a 16-oshoz érve félmagasan középre tekerte a labdát, ami előbb még Pethőt és őrzőjét érintve tovább perdült Kocsis elé, aki viszont már nem lacafacázott és félfordulattal, 11 méterről a jobb alsóba zúdította a labdát 1:1.

IMG_2786De nem maradt így az eredmény. És ezért megint csak magunkat okolhatjuk. Egy lassan szövődő hazai támadás során a félpálya köríve közelében Szabó T.-hez került a labda, aki gondolt egyet és a középen mélységből induló, tőle kb. 30 méterre futó Vermes elé (szó szerint) gurított, aki a kifutó Berencsi mellett 11 méterről a jobb alsóba pöccintett 1:2. Nehéz indulatok nélkül elmenni a gól mellett, mert a teljes védelmünk a 16-os közelében helyezkedett! Vajon hogy juthatott (gurulhatott) el a labda köztük!?

IMG_2807Mindenesetre ez azt jelentette, hogy hazai előnnyel mehettek a csapatok szünetre. Az első félidőben rengeteg lehetőség adódott mindkét oldalon, a két kapufa ellenére, talán több nekünk. De ez ma sem ért sokat.

IMG_2773Fordulás után nagyban megváltozott a játék képe. A hazaiak most már stabil védekezésre rendezkedtek be. Ennek ellenére akár a második játékrész elején egyből egalizálhattunk volna. A 47. percben Balazsin balról remek, pontos keresztlabdát adott a 16-oshoz érkező Kocsishoz, aki a levétel után már csak a kapussal szemben állt, de 16 méteres félmagas lövését a jobb kapufa elől szögletre ütötte Máthé!

IMG_2849És sajnos innen már a gyömöszölés kezdődött el. A hazaiak nem tudtak (de talán nem is akartak) előre menni. A második félidő majdnem egésze a hazai térfélen zajlódott, de egy két lehetőségen kívül, mégsem volt komoly esélyünk az egyenlítésre.

IMG_2946Az 55. percben Pethő 18-ról lő a kapu fölé. A 60. percben ismét és sokadjára Pethő! Fiatal csatárunk egyedül törhetett kapura, de végül 7 méterről nem tudta elpöccinteni a labdát a kivetődő kapus mellett, a labda elakadt Máthéban!!! Majd újra ő, most Szabados passzát egy dekázás után 6 méterről csúnyán fölé lőtte!

IMG_2908A 71. percben Szabados balról gyorsított a 16-oson belülre, majd ügyesen Kocsis elé tálalt, akinek 12 méteres lövése a blokkról jobbra pattant Balazsin elé, szélsőnk még mindig a büntetőterületen belül az alapvonal felé húzott, majd a laposan bepasszolt labdájára Szabados érkezett középen tisztán, de ebből sem lett gól, mert egy hátulról becsúszó láb megakadályozta csapatkapitányunkat abban, hogy 1,5 méterről az üres kapuba tuszkolja a labdát!!!

IMG_2917Az Unione az utolsó 20 percre “betolta a buszt” a kapu elé és ezzel a kettős védvonallal nem is tudtunk mit kezdeni. Meddő passzolgatás és szélről beadás komoly esélyt nem teremtett a gólszerzésre.

IMG_2816Ennek ellenére a 90. percben mégis jöhetett volna a pozitív csattanó, ha Orosz balról, 13 méterről élesen, laposan keresztbe lőtt labdájára a gólvonalon rácsúszik a hosszún tisztán érkező Balazsin, de nem tette, így a labda a jobb kapufa mellett centikkel elhagyta a játékteret!

IMG_2792És ennyi. Most játszottunk a legjobban a bajnokságban. Talán többet érdemeltünk volna? Minden bizonnyal. A játék képe alapján az 1 pontra egyértelműen rászolgáltunk volna. Hogy ez nem lett meg, azt már sokadjára magunknak köszönhetjük. Ilyen helyzetkihasználással és hátul ilyen kapitális hibával csak marha nagy szerencsével lehet pontot szerezni (nem, hogy nyerni). Szóval ismét megmaradtunk a “szimpatikus (nagyot küzdő) vesztes szerepében”. Más kérdés, hogy a volt NB1-es Szabó Tibor ezen a szinten még mindig klasszis, majdhogynem a pontrúgásaival, villanásaival egyedül vert meg bennünket. Mindazonáltal megjegyezzük, hogy az ellenfél első góljának szerzője (Mora Gonzalez Denzell), akinek a mérkőzés előtt jött meg a játékengedélye, a spanyol 2. osztályú Las Palmas csapatából került leigazolásra! Szóval egy kicsit megőrült a világ, de legalábbis a Blsz1 biztosan. Ahol mostanság, tavaly még NB1-2-es játékosok rúgják a bőrt és emellett 500 ezres fizetésekről beszélnek.

A hétközi (szerdai) kupa mérkőzés után, legközelebb vasárnap 11-kor lépünk pályára a bajnokságban, az újonc Közterület vendégekén a Deák “Bamba” sportközpontban (ismertebb nevén a SZAC pályán).