30. forduló: RAFC – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 0:9 (0:2)

  • 2019-06-03

2019.06.01. 17-óra, RTK pálya, Péceli út:

Haraldseid 0 –

Pintér 7 (Tóth Zs. 38p 7), Varga 7 (Kóródi 60p 6), Demeter 7, Szabó M. 7 (Csertek 66p 6) –

Szabados 7, Szabó Zs. 7, Horváth N. 6 (Örkényi 60p 7), Balazsin 6 –

Stampf 8 (Cséka 60p 7), Gerhardt 8

Gól: Szabados (11p), Gerhardt (44p), Gerhardt (48p), Horváth N. (50p), Stampf (57p), Gerhardt (60p), Szabados (73p), Cséka (74p), Tóth Zs. (75p)

Gólpassz: Stampf, Tóth Zs., Szabó M., Stampf, Haraldseid, Örkényi, Szabó Zs., Szabó Zs., Örkényi

Sárga: Szabados (70p)

Dr. Hevesi Tamás:“A végére egy kicsit megembereltük magunkat. Jövőre azonban fel kell kötnünk a nadrágot, nem szeretnék még egy ilyen szezont.”

dig

Az utolsó fordulóban a már kiesett, szebb napokat is látott RAFC-hoz látogattunk. Néhány éve még “öldöklő” csatákat vívott a két csapat egymással az élbolyban. Sőt egy ideig még a mumusunknak is számítottak a kék-sárgák. Mára az egyik csapat sem lehet túlzottan büszke erre a szezonjára. A mérkőzésre sem a hazaiak klasszikus otthonában a Pirosrózsa utcában került sor, hanem az RTK pályáján.

A RAFC sorsa már megpecsételődött, a mieinké viszont még bizonytalan. Az Újbuda és a RAFC már búcsúzott az I. osztálytól, azonban további 3 csapat még veszélyben lehet. A befolyásoló tényezők: a pénteken BLSZ1-et megnyerő Kelen SC szereplése az NB3-as “pótselejtezőn”; a Budapesti NB3-as csapatok, a Csepel (Sárvár) és a Pénzügyőr (III. Kerület TVE) meccseinek eredménye a vasárnapi utolsó bajnoki fordulóban (még mindkettő kieshet); és az FTC döntése, hogy indít-e II. csapatot BLSZ1-ben (ennek eldöntésére június végéig van lehetőségük). Persze ehhez – mármit az 5 kiesőhöz – az események rendkívül szerencsétlen együttállása kell majd, de mindenesetre előfordulhat.

Szóval esélyeinket javítandó, nagy szükségünk volt erre a győzelemre, amivel akár a 11. helyig léphettünk volna a tabellán, de a 12. hely megtartásához is kellett a 3 pont.

A mieink (és ezért köszönet a hazaiaknak) a Jubileumi évre készített, névre szóló “retro” szerelésben léptek pályára a szezon utolsó meccsén. A csapatból betegség miatt hiányzott Pethő és Jencsik, valamint Gergely.

dig

A hazai szimpatizánsok, a „Cinegék” vehemens szurkolása mellett kezdődött a mérkőzés. A kezdetektől a mieink irányították a játékot és a gólra sem kellett sokat várni. A 11. percben Stampf hozta fel a labdát középen a labdát, majd a hazai kaputól 22 méterre bebökte a labdát két védő közé, pont a balról befelé mozgó Szabadosnak, aki 101 méterről a kifutó kapus mellett a kapu közepébe pöccintett 1:0.

A 18. percben egy tűzijáték végén, Szabó Zs. 14 méterről a jobb alsó kapufára bombázott! A 24. percben megfogyatkoztak a hazaiak! Balazsin léphetett volna ki és mehetett volna egy az egybe kapura, de Balatoni hátulról megfogta. Kiállítás! A szabadrúgást Stampf 20 méterről a bal alsó mellé tekerte.

A nyárias melegben a félidő hátralévő részében is fölényben játszottunk, helyzeteink is megvoltak, de gól nem igazán akart összejönni. A 38. percben kényszerű cserére került sor, egy összecsapás után a bokáját fájlaló Pintér helyett Tóth Zs. folytatta a játékot.

dig

A félidő utolsó perceiben csak megszületett a 2. gólunk. A 44. percben Tóth Zs. 16-oson belüli lövése kijött a kapusról, amire Gerhardt lecsapott és 5 méterről a kapuba lőtt 2:0.

dav

A szünetre így emberelőnyben és magabiztos gólelőnnyel vonulhattunk. Fordulás után a félidő elejét nagyon megnyomtuk! A 48. percben Szabó M., hozta fel a labdát, amivel egészen a 16-os vonaláig jutott, már mindenki lövést kiáltott, ő azonban lágyan a mélységből induló Gerhardt elé löbbölt, csatárunk pedig higgadtan a kifutó kapus felett a kapu közepébe emelt 3:0. A következőre sem kellett sokat várni! Az 50. percben ismét a hazaiak hálójában táncolt a labda. Egy gyenge kirúgást Stampf fülelt le a hazai térfél közepén, majd Horváth Norbihoz játszott, aki egy állítás után 17 méterről laposan kapura lőtt, a labda pedig egy védőn kissé irányt változtatva a bal alsóban kötött ki 4:0.

Az 57. percben érdekes góllal növeltül az előnyünket. Kapusunk, Haraldseid pontos kirúgása gólpasszt ért! Az átadással Stampf egészen a büntetőterületen belülre futott, ahol 9 méterről higgadtan a jobb alsóba helyezett 5:0. A 60. percben Gerhardt már a 3. találatát jegyezte. Örkényi kiugratása után 8 méterről gurított a hosszú jobb alsóba 6:0.

A 70. percben Szabados érdekes módon sárgázódott be. A hazaiak egyik védője beszólt a sporinak, amit Király játékvezető tévesen a középpályásunknak tudott be!

dig

A 73. percben Szabó Zsolt 25 méterről ívelt a mélységből induló Szabados elé, aki mellel átvette a labdát, majd 10 méterről ballal a hosszú bal alsóba helyezett 7:0. És nem volt megállás! A 74. percben Szabó Zs. 18 méteres lövése után a kapusról kipattant a labda, amire Cséka lecsapott és közelről nem hibázott 8:0. 3 perc alatt már a 3. gólunkat szereztük! A 75. percben Örkényi átadásával Tóth Zs. indult meg a jobb szélen, egy lövőcsel után az alapvonal közeléből befelé húzott, majd 6 méterről éles, amolyan Sándor Csikar szögből a kapu hosszú oldalába emelt 9:0.

dig

A kimaradt helyzetek bemutatására már nem is maradt hely. Pedig az utolsó negyedórában volt esély a 10. találat megszerzésére is. Nagyarányú és utóbb kiderült nagyon fontos győzelmet arattunk a kissé megtört RAFC ellen.

Screenshot_2019-06-02 BLSZ I osztály 30 forduló - MLSZ adatbankEnnyi volt. Jó hajrával (“zsinórban” 2 győzelemmel) a 11., biztos bentmaradó helyen végeztünk. A legrosszabb, leggyengébb BLSZ1 osztályú szereplésünkön vagyunk túl. Ősszel komoly nehézségünk volt a középpálya összeállításával, tavasszal a védelem volt tele hiányzókkal. Tavaly 14 pont (4gy, 2d, 9v 21:32) szerepelt a nevünk mellett. Idén 17 (5gy, 2d, 8v 29:35) lett a mérleg, ami számottevő javulást nem mutat, bár az a plusz győzelem a biztos bentmaradásunkat jelenti. Időközben, vasárnap az is kiderült, hogy a Csepel és a Pénzügyőr is kiesett az NB3-ból, így biztossá vált, hogy a 2 automatikus kieső mellett, egy további (a Csep-Gól FC) mindenképpen búcsúzik az osztályunktól. Szerencsére ezek a kérdések már nem érintenek bennünket. Mindenesetre jelentős változásokra lesz szükség, hogy visszafoglaljuk az előző évben kiharcolt helyünket a bajnokságban, mert még egy ilyen, szenvedésekkel és kudarcokkal teli szezonnak nem sok értelme lenne. Viszont azt a bizonyos gatyát nagyon fel kell majd kötni! Jövőre tovább erősödik a BLSZ1 mezőnye. Az Újpest II, REAC mellé érkezik a Csepel és a Pénzügyőr és a nagy terveket szövögető BLSZ2-es bajnok BVSC. Nem beszélve arról, ha végül nem jut fel a Kelen és az FTC pedig úgy dönt, hogy indít II. csapatot. Addig viszont jó nyári pihenést mindenkinek!