5. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – TESTVÉRISÉG SE 1:3 (0:1)

  • 2019-09-15

2019.09.14. 17-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Kires 6 (Berencsi 69p  6) –

Pintér 4 (Mizsei 46p 4), Demeter 4, Kóródi 4 (Kovács Zs. 93p 0), Orosz 5 –

Balazsin 4 (Gerhardt 68p 5), Szabó M. 6 (Maczinkó 87p 0), Horváth N. 5, Jencsik 4, Szabados 4 –

Kocsis 5

Gól: Kocsis (56p)

Gólpassz: Balazsin

Sárga: Kocsis (74p), Orosz (86p)

Dr. Hevesi Tamás:“Ma saját magunkat fárasztottuk halálra. 40 méteren nem volt labdaszerzésünk, ezért 80 métereket kellett futnunk. Rossz volt nézni milyen akadálytalanul, milyen könnyedén érnek el a kapunkhoz. Ehhez képest ránk nézve hízelgő, hogy mennyi ideig voltunk meccsben.”Az elmúlt héten (a kupában és bajnokságban egyaránt) ráléptünk a győzelem útjára. És azzal a szándékkal futottunk neki ennek a hétvégének, hogy folytassuk ezt a sorozatot. Miközben tudható volt, hogy a Tesi már egy magasabb szintű ellenfél, ellenük jóval nehezebb lesz a 3 pont megszerzése. Ráadásul csapatunk egyik legjobb formában játékosa, Szabó Zsolt hiányzott ezen a hétvégén, mert Olaszországban, a Mini Foci VB-n rúgta a bőrt. Mellette Vargát és Pethőt is nélkülöznünk kellett.

A kezdés után máris villant a Tesi! Az 1. percben Somogyi tört be balról, de 14 méterről gyengén mellé lőtt. Viszont a 3. percben már nem hibáztak a vendégek. Egy bal oldali kis szöglet után a 16-os sarka közeléből tekerték a vendégek középre a labdát, a 11-es pontnál Jencsik mérte el a labda ívét és csak belecsúsztatni tudott a labdába, ami így pont a hosszún helyezkedő Kollár elé hullott, aki 13 méterről egy állítás után kapura küldte a labdát, amit Kires még a felső lécre tolt, de a kipattanóra Urbankovics reagált a leggyorsabban és 5 méterről az üresen maradt kapunkba passzolt 0:1. Ez gyorsan jött!

A 6. percben éledeztünk először. Horváth ugratta ki a ügyesen Szabadost, aki egy befelé csel után 14-ről elkapkodta a lövést, majdnem bedobás lett belőle. A 13. percben hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki! Szabados balról, a kaputól 30 méterre végezhetett el szabadrúgást, a hosszú ötös sarkára tekert labdát Demeter vissza, majd Jencsik középre fejelte a teljesen tisztán helyezkedő Kocsishoz, aki 5 méterről a kapusba stukkolt, vagy Zubány védett hatalmasat (ez már nézőpont kérdése)!

Miközben még a fejünket fogtuk a kimaradt ziccer kapcsán, a vendégek is kihagytak egy nagy helyzetet. A 14. percben egy felívelt labdára a jobb oldalon, a félpálya köríve közelében Hornok és Kóródi ugrott fel, a fejpárbajt a vendég játékos nyerte, saját maga mögé csúsztatta a labdát, ráadásul a leérkezés után gyorsabban is reagált és így egy az egyben mehetett a saját labdájával a kapunkra. A 16-oshoz érve azonban lövés helyett, a támadást kísérő társhoz akart játszani, a kifutó Kires viszont “olvasta” a szándékot és hihetetlen bravúrral, kivetődve megkaparintott a labdát! A 16. percben Kollár rossz hazaadását Szabados hajszál híján elcsípte, de a kifutó Zubány a lelátóra küldte előle a labdát.A 18. percben Horváth futott el a bal oldalon, az alapvonalnál befelé esernyőzte a védőjét, majd már a büntetőterületen belül Kocsishoz játszott, aki a mélységből érkező Jencsiknek készítette le a labdát, középpályásunk 16 méteres lövési kísérletét azonban blokkolják a védők.

Kisebb holtidő következett a játékban. A 28. percben egy jobb oldali szögletet a rövidre berobbanó Kóródi csúsztatott kapura, a labda a hosszú kapufa előtt ment el, de nem hagyta el a játékteret, sőt ebből még kontrát is vezetett a vendég csapat! A végsőkig kijátszott ellenakció végén 3-2-ben érkeztek a vendégek a kapunkhoz, a balról középre majd jobbra játszott labdával Hornok állt egy az egyben Kiressel, a 13 méteres lövés már túljutott a kapusunkon, de a keresztbe futó Pintér kivágta a gólba tartó labdát!

A 34. percben a térfelünk közepéről végezhetett el szabadrúgást Kollár, a védelmünk mögé löbbölt labda tisztán találta Urbankovicsot, aki az alapvonal közeléből, 5 méterről gyengén az oldalhálóba lőtt. A 37. percben ismét nagy ziccert hagytunk ki! Balazsin a 16-os bal oldali sarka közeléből élesen, félmagasan középre tekerte a labdát, amiről középen az ötösön Kocsis alig, a hosszún Szabados milliméterekkel maradt le, a labda pedig végül centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret!

A félidő hajrája sem múlt el helyzetek nélkül. A 39. percben mi végezhetünk el sarokrúgást amiből (sokadjára) a vendégek vittek végig egy veszélyes kontrát. Hornok vezette végig az egész térfelünkön a labdát, a 16-osunkhoz érve, kissé balról 17-ről lapos lövést küldött a rövid alsó felé, amit Kires vetődve magabiztosan fogott. A 42. percben ismét egy egyenlítési lehetőség maradt ki! Szabados jobb oldali hajszálpontos beadását a tisztán berobbanó Jencsik 13 méterről erős fejessel centikkel küldte a jobb alsó mellé! És a végén ismét egy gyors vendég kontra, melynek végén a 14 méterről leadott lövés fél méterrel ment a bal felső fölé.

Ezzel ért véget az első játékrész. Az elején bealudtunk, a gyorsan bekapott gól viszont nyíltabbá tette a meccset. Sajnos a vendégek dinamikusabbak, gyorsabbak és (különösen a szögleteink utáni) kontrákból életveszélyesek voltak. Szóval a szűk hátrány (és a helyzeteink) ellenére nem nézett ki jól számunkra a meccs. És a 2. félidőben sem nagyon változott sok minden. A játék változatos volt, de összességében mégis az látszott, hogy a Tesi kézben tartja a meccset. Sőt a vendégek a félidő elején gondoskodtak a arról, hogy ne legyen sok kétségünk a meccs végkimenetelét illetően. Az 51. percben Jencsik veszített labdát a félpálya közelében, meg is indultak a vendégek a bal szélen, mi nem tudtunk a szélsővel menni, aki az ötös magasságában laposan középre játszott – és mivel a középső érkezőről is lemaradtunk – Hornoknak nem okozott gondot közelről a kapunkba passzolni a labdát 0:2.

Mégis sikerült meccsben maradnunk, mert erre a bekapott gólra gyorsan sikerült válaszolni. Az 56. percben Balazsin bal oldali szögletét Kocsis középről, 6 méterről a hosszú jobb alsóba csúsztatta 1:2. A gól sokat nem változtatott a játék képén. Igyekeztünk támadni (még lehetőségünk is volt az egyenlítésre), mégis a vendég kontrákban volt az igazi veszély. Jó esetben a kapu mögötti labdatartó háló “mentett” meg bennünket a további góloktól. A félidő közepén két átlövési kísérlettel veszélyeztettünk. Előbb Horváth 18 méteres bal lábas lapos lövést ütötte vetődve szögletre a bal alsó elől Zubány, majd talán a félidőbeli legnagyobb helyzetünkként Horváth passzával Kocsis került jó helyzetbe, de 15 méterről, tiszta helyzetben fél méterrel a rövid, jobb felső fölé bombázott!

A 67. percben sajnálatos sérülés után, cserére kényszerültünk. Egy jobb oldali beadást ötösön lehúzó Kirest Hornok tarolta le. Ugyan kapusunk az ápolás után még néhány percig a pályán maradt, de aztán a 69. percben mégis le kellett cserélni. Helyére Berencsi érkezett a pályára. A hajrában a Tesi feltette a teljesítményére a koronát. A 80. percben a Kollár kiugratása után a csereként pályára lépő Pálmai lépett ki, elsőre még az elé kifutó kapusunkba lőtte a labdát, de a kipattanó visszakerült hozzá, majd némi forgolódás után, 4 védőnk asszisztálása mellett, 16 méterről ismételhetett, a labda Kóródi lábán kissé irányt változtatva és a kapunk közepébe hullott 1:3. Az utolsó percekben még Alm is helyzetbe került, de jobbról, éles szögből, 7 méterről az oldalhálóba lőtt.

Nincs mit szépíteni, megérdemelten nyert a Tesi. Gyorsabbak, pontosabbak, kombinatívebbek voltak ezen a napon. Középen rendkívül kevés labdát szereztünk és a másodlagos labdák is vendégeké voltak. Így aztán jobbára statisztáltunk a Tesi kontráinál. Az eredmény mellett, talán még nagyobb csalódás a mutatott játék. Különös tekintettel arra, hogy várhatóan a Tesi az idei bajnokságban is jó középcsapatként fog szerepelni és ha velük nem tudtunk menni, akkor a bajnokságban nem sok siker várhat ránk. De reménykedjünk abban, hogy csak rossz napunk volt és ebből a teljesítményből hosszútávú következtetést nem lehet levonni.

A jövő héten a Svábhegyhez látogattunk volna, de a hazaiak Magyar Kupa szereplése miatt az a mérkőzés nem kerül lejátszásra (halasztásra került), így a következő bajnoki mérkőzésünk szeptember 28.-án, szombaton (17-órai kezdéssel) a Csep-Gól FC ellen lesz a Fáy utcában.