5. forduló: ASR GÁZGYÁR – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 3:0 (0:0)

  • 2018-09-15

2018.09.15. szombat 11-óra, Gázművek pálya:

Berencsi 4 –

Maczinkó 4 (Sztranyovszky G. 61p 5), Kovács D. 4 (Pásztor 63p 5), Kóródi 4, Sikorszki 5 –

Szabó Zs. 5, Demeter 5, Csete 5 (Pintér 63p 5) –

Vécsi 4, Gerhardt 4 (Pethő 66p 6), Balazsin 4 (Cséka 82p 0)

Sárga: Balazsin  (40p), Kóródi (59p), Demeter (87p)

Dr. Hevesi Tamás:“Tele voltunk hiányzóval, de megbeszéltünk mindent és összességében nem is volt gondunk az első félidőben. A szüneteben külön felhívtam a figyelmet, hogy a második félidő elején fokozott odafigyelésre lesz majd szükség. Erre 5 perc alatt kapitális hibákkal eldöntjük a meccset. Új csapatunk van, az automatizmusok már (még) nem működnek. Ezért sok dolgunk van, lesz még egymással, hogy vissza tudjunk kerülni a megszokott sikeres útra.”

IMG_5412Elég rossz kilátásokkal futottunk neki az 5. fordulónak. A hét közben lemondhattunk a külföldre távozóinkról, emellett Kavaleczre, Pavelcsákra, Gergelyre, a sérült Sztranyovszky Márkra és Szabó Marcira sem számíthattunk ezen a napon, de a meccs előtti utolsó pillanatokban az is kiderült, hogy Juhász is kihagyja ezt a meccset. A Gázgyár sem kezdett túl jól. Egy győzelmük és döntetlenük mellett két vereséget számolt a statisztika.

IMG_5419Ismerkedéssel és mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés és így is telt el az első 15 perc. Az első meleg pillanatra a 16. percben került sor, amikor is egy bal oldali szögletet Kóródi röviden fejelte ki, a kipattanóra helyezkedő Miklósvári pedig 18-ról a hosszú jobb alsó felé lőtte a labdát, ami az ötösön helyezkedő Demeter lábáról a kapunk fölé pattant.

IMG_5590A 17. percben egy jobb oldali haza beadásról a röviden Miklósvári lemarad, Berencsi másodjára kaparintotta meg a labdát. A 23. percben Vécsi bal oldali szögletéről a röviden Demeter, középen Gerhardt alig marad le. A 28. percben Vécsi-Csete, majd a jobb szélen Balzsin volt a labda útja, szélsőnk közeli beadását a kapus a röviden másodszorra leszedte.

IMG_5687A 31. percben egy bal oldali hazai szöglet után a röviden érkezők egy kisebb tömörülést hoztak létre, a labda a kapunkra pördült, de Berencsi védeni tudott, a kipattanót pedig Gerhardt eltakarította. A 32. percben ismét egy hazai szöglet, melyet Demeter középre fejelt ki, Miklósvári pedig a kipattanót estében méterekkel fölé lőtte.

IMG_5453A 42. percben a 16-os jobb sarkánál Balazsin bökte be a labdát a mélységből érkező Szabó Zsolt elé, de a középpályásunk 13 méteres lövését blokkolták a védők.

IMG_5566Az első félidő kiegyenlített mezőnyjátékot és kevés lehetőséget hozott. Talán azzal voltak jobbak a hazaiak, hogy jópár szögletet is elvégeztek ebben a játékrészben. Mindenesetre a kapuk komolyan egyik oldalon sem forogtak veszélyben.

IMG_5670Fordulás után igen váratlan dolog történt, legalábbis ez nem volt benne a meccsben. Rettenetes 5 percet produkáltunk, amivel végül el is dőlt minden. A 47. percben a félpálya és az oldalvonal jobb oldali találkozásánál Maczinkó rosszul passzolt vissza, a labda leperdült a lábáról, az ajándék labdával hazaiak meglódultak és bár létszámban megvoltunk hátul, a területbe laposan bepasszolt labda Kóródi lába alatt elsuhant, így a bemozgó Miklósvári egyedül törhetett kapura, Kovács még oldalról felvette az embert, de nem igazán tudott már vele menni, a támadó pedig elvitte a labdát a kifutó Berencsi mellett is és 8 méterről az üres kapuba passzolt 0:1. Még fel sem ocsudtunk máris megkaptuk a következőt. Az 52. percben egy jobb oldali bedobást nem tudtunk elfejelni, labda tovább, középre haladt, egy hazai játékos lyukat rúgott, így az Lóskához került, aki 8 méterről kissé eltörve, a földre lerúgva a labdát, a jobbra eldőlő Berencsi mellett a kapu közepébe pattintott 0:2.

IMG_5701Az 54. percben Szabó Zs. indította volna a bal oldalról induló Vécsit, de egy védő leleste a labdát, ami így Gerhardthoz került, támadónk tiszta helyzetből, 17 méterről lőhetett kapura, de a félmagas kísérlete középre, a kapus kezében landolt. A 62. percben jött a kegyelemdöfés. Egy jobb oldali szöglet után kavarodás alakult ki a kapunk előtt, legalább 6-7 másodpercig ált a labda a “kupacban” senki sem tudta elrúgni, amíg Lóska unta meg a védőink ügyetlenkedéseit és a lábak között belespigózott a labdába, de mivel nem igazán találta el jól a labdát, az igencsak lassan döcögött a bal alsó felé, de végül csak elhaladt a vetődő kapusunk keze mellett is és a kapufa töve mellett a hálónkban kötött ki 0:3.

IMG_5869IMG_5870IMG_5871Ezzel el is dőlt minden. Persze le kellett játszani a hátralévő fél órát, mely során minden visszakerült az eredeti mederbe, ismét, jobbára meddő mezőnyjáték alakult ki a pályán, néhány üdítő kivétellel.

IMG_5846A 77. percben Sikorszki keresztpassza után Vécsi középen elengedte a labdát, a cserekét pályára lépő Pethő viszont nem hagyta annyiban, megküzdött a labdáért és végül éles szögből, közelről lőni is tudott, de a kapus védett. A 80. percben egy gyors jobb oldali haza kontra és beadás után a hosszún érkező Ivancsó tiszta helyzetből, 5 méterről a rövid felső mellé bólintott!

IMG_5994A 82. percben Szabó Zs. szabadrúgását Demeter alig fejelte a bal felső mellé. A 86. percben kihagytuk a meccs utolsó, de egyben a saját legnagyobb helyzetünket. Pintér passzával Pethő törhetett a 16-os jobb sarkától kapura, kicselezte az emberét is már csak a kapussal ált szemben, a középre passzolt, Vécsinek szánt labdájába egy becsúszó védő belevetődött, róla a labda a felső lécre, onnan vissza Cséka elé pattant, fiatal játékosunk pedig 10 méterről a gólvonalon helyezkedő kapusba bombázta a labdát!IMG_6008

IMG_6012IMG_6015IMG_6016Az első játékrész alapján ez egy erősen döntetlenszagú meccs volt, de lagalábbis annyi esélyünk mindenképpen volt a győzelemre mint a hazaiaknak. Aztán a szünetben, illetve azután történt valami, amire nehéz magyarázatot találni. Ilyen könnyen gólokat engedni az ellenfélnek egyszerűen nem illik. Mindenesetre azt azért nem könnyelműség kimondani, hogy ez a csapat a Horváth ikrek, Keglovics és Mészáros hiányában (hogy a többiekről már ne is beszéljünk) már nem az a csapat. Más erényeket kell majd csillogtatni, de arra úgy látszik még várni kell. Innentől kezdve nem számíthatunk könnyű meccsre, ezért a jelenlegi húzóembereknek bizony húzniuk kell, de nagyon. Nincs kifogás, nem fér bele a formaingadozás, a kedvetlenség (végül is ezért nevezzük őket húzóembernek). Hogy valami pozitívat is mondjunk, üde színfolt volt viszont a csereként pályára lépő, 19 éves Pethő Bence játéka. A fiatal játékos a hétközi kupa meccsen gólt is szerzett és most is igen agilisan és ügyesen játszott. A jövő héten szerdán (19-órai kezdéssel) ismét egy Budapest Kupa forduló következik a Budatétény vendégeként, majd szombaton 16-órai kezdéssel a Budafokot fogadjuk a Fáy utcában.