6. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – BUDAFOKI MTE II 0:1 (0:1)

  • 2018-09-23

2018.09.22. szombat 16-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Szendrei 0 –

Kavalecz 5, Demeter 4, Kóródi 5, Gergely 4 –

Csete 4 (Pintér 46p 5), Sztranyovszky M. 4 (Örkényi 46p 5), Sztranyovszky G. 4 (Kovács D. 60p 5) –

Pethő 4, Gerhardt 4 (Vécsi 46p 4), Balazsin 4 (Maczinkó 70p 5)

Sárga: Demeter (37), Örkényi (64p)

Dr. Hevesi Tamás:“Árnyéka vagyunk önmagunknak. Alázat, lemondás, (egyéni) felelősség nélkül ma csak ennyire vagyunk képesek. Gondolom lassan elérjük a kút alját, vagy az alagút végét és akkor talán majd újra elkezd pislákolni a fény a fejekben. Rádöbbenünk, hogy ha az egész héten nem nem teszünk semmit azért, hogy jobbak legyünk, a meccsen már többnyire hiába akarunk, annak ilyen szenvedés lesz a vége.”

IMG_6260Az elmúlt 3 bajnoki mérkőzésből mindössze 1 pontot sikerült összekaparni, ami nem egy nagy teljesítmény. Bár amennyi gondunk van, ahhoz képest lehet, hogy a szezon végén örülni fogunk ennek is. Egyenlőre – hétről hétre – azonos összeállításban pályára lépni esélytelennek mutatkozik. Most hétközi, kupa sérülése miatt Berencsi dőlt ki, de Szabó Zsolt és Szabó Marci sem egészséges még, Juhász sem került a keretbe, Pásztor pedig “kirándulásra” ment. Az utolsó pillanatban még Cséka is belázasodott, hogy tovább növelje a gondokat. A legégetőbb probléma a kapus poszt volt, amit Szendrei “visszatérése” átmenetileg orvosol.

IMG_6268Különleges meccsre készültünk, mert elnökünk dr. Hevesi György a napokban volt 80 éves. Az egyesület ezen a délutánon (estén) ünnepelte meg igazán, az 1976 óta az elnöki teendőket (is) betöltő Gyuribát! Erre az alkalomra kilátogattak a meccsre a régiek, de a mérkőzés előtt,  Szőnyi Gábor titkár vezetésével a BLSZ képviselői és a Budafok vezetői is köszöntötték őt! Hihetetlen volt látni, hogy a 80-as évektől a közelmúltig számtalan 43-as nagyság ült a lelátón. A mérkőzés után folytatódott az ünneplés (vagy inkább kezdődött az ünneplés, de majd erről később).

IMG_6246Sajnos a mérkőzés nem sikerült jól. Pedig összességében nem volt, nem lett volna különösebben egy nehéz meccs. Csak hát az a fránya góllövés az nem ment (megint). Az első negyedóra ismerkedéssel, helyzet nélküli mezőnyjátékkal telt. Aztán megint egy hiba (bár minden gólt hiba előz meg) és előnyhöz jutott a vendég csapat. A 21. percben egy jobb oldali Budafok támadás során Gergely lemaradt, majd becsúszva sem tudott szerelni, az alapvonal és tizenhatos találkozásától laposan visszajátszott labdára középen Földi érkezett (róla, az utolsó pillanatban Demeter késett le) és 6 méterről a felső léc élét érintve a hálóba lőtt 0:1. IMG_6280Gól adta sokból csak a félidő hajrájában ébredtünk fel, addig tovább folytatódott, az enyhe mezőnyfölényünk, helyzet nélkül. Akkor viszont kihagyhatatlannak tűnő helyzeteket puskáztunk el. Előbb Csete 7 méterről a kifutó kapusba emelt, majd Gerhardt ismételhetett, de ő is elügyetlenkedte a helyzetet! Aztán a vendég kapus ejtett ki egy könnyűnek tűnő labdát, Gerhardt lecsapott a lehetőségre, de nem tudta a hálóőr mellett az üres kapuba emelni a labdát! Néhány perc múlva ismét dupla helyzetünk adódott a vendég kapu előtt, előbb Demeter “tárazta szét” néhány lépésről a kapust, majd ekkor is Gerhardt ismételhetett, de neki most sem sikerült betalálnia!

IMG_6279A szünetben a minden csapatrészre kiterjedő hármas csere a felfrissülést szolgálta volna. Mindenesetre a változtatás annyi hatást gyakorolt a meccsre, hogy fordulás után végig  egykapuzást láthatott a közönség. A vendégek egy szem “támadása” egy félpályás kapura ívelés volt, ami mellé szállt.

IMG_6262Annak ellenére, hogy a mieink a vendég térfélen lejátszották a meccset, a vendégek előnye különösebben nem forgott veszélyben. A lelátói vélemény egyöntetű volt, “ha reggelig játszanánk akkor sem szereznénk ma gólt”.

IMG_6300Persze volt a esély az egyenlítésre. A számtalan beadásból rengeteg “biztató” kavarodás volt a budafoki kapu előtt. Demeter és Vécsi szabadrúgása is alig kerülte el a jobb alsót, de néhány lépésről például Demeternek sem sikerült egalizálni.

IMG_6274Így aztán megint pont nélkül maradtunk, immár 4 meccs óta tart a bajnoki nyeretlenségi sorozatunk, ami az elmúlt 5-6 évben biztos, hogy “egyéni” negatív csúcs. A közel múltban a kreatív támadójátékban volt a legfőbb erényünk, ami mostanra tovatűnt. Nyögvenyelős, sok hibával tarkított erőlködés, amit az elmúlt hetekben látni tőlünk.

IMG_6378Lassan le kellene már érni a kút aljára, mert, ha minden így megy tovább, még akár komoly bajba is kerülhetünk a végén. Áldozat nélkül nincs siker és ez a keret már nem alkalmas arra, hogy egy kézmozdulattal elintézzen egy meccset. Dolgozni, edzeni kell, többet mind eddig és komolyabban is kell rákészülni egy-egy meccsre. Nem férnek bele a meccs előtti kilengések.

IMG_6373Sajnos, hiába voltak kint a régiek, a Legendáink, gólt lőni ők sem tudtak. A vereség miatti hangulat egy kicsit nyomott volt a meccs után, de aztán a buli a 39studium étteremben folytatódott (erről majd külön cikkben beszámolunk). Itt már már igazi frenetikus hangulat kerekedett. A múlt és a régi sikerek újra megelevenedtek. Jöttek a storik. A folytatásban jövő héten vasárnap, 16-óra kezdéssel az idén szintén vergődő Ikarushoz látogatunk.