7. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – CSEP-GÓL FC 1:0 (1:0)

  • 2019-09-29

2019.09.28. 17-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Kires 0 –

Mizsei 6, Varga D. 6 , Demeter 7, Orosz 6 –

Balazsin 6 (Horváth N. 45p 6), Szabó M. 8, Gerhardt 7, Szabados 6 –

Jencsik 7 (Maczinkó 75p 0), Kocsis 7 (Gellérfi 83p 0)

Gól: Kocsis (26p)

Gólpassz: Szabados

Sárga: Demeter (40p), Jencsik (70p)

Dr. Hevesi Tamás:Ez a 3 pont most nagyon kellett, amit végig nagyon okos, taktikus játékkal szereztünk meg. A szűkös győzelem ellenére ma szinte esélyt sem adtunk az ellenfelünknek.”

A mérkőzés előtt a szokásos csapat fotózásunkat tartottuk. Volt is idő erre, mert némi kavarodás történt a meccs előtt, ugyanis meglepő módon egy utánpótlás meccs is bekerült a bajnoki mérkőzésünk elé, így végül csak fél óra késéssel indulhatott a találkozó. Ellenfelünk, velünk egyetemben jelenleg a tabella alsó régiójához tartózik, bár az elmúlt két bajnokiján meglepően jól szerepelt (Vízművek 3:2, Gázgyár 1:1).

Szóval kiemelten fontos volt mindkét csapat számára ez a mérkőzés. Tavaly vegyes volt a kép, idegenben 2:3, otthon 3:1 volt az eredmény.

Jól kezdtük a mérkőzést! Már a 2. percben vezethettünk volna. Szabados a 16-osról a jobb oldalon Jencsikhez játszott (Kocsis okosan kivette magát a játékból, mert ő lesen lett volna), aki az alapvonal közeléből visszajátszott, Szabados pedig 13 méterről tiszta helyzetből méterekkel a bal alsó mellé lőtt! A 8. percben ismét Szabados ismételhetett volna. Egy hosszú kiugratásra Kocsis rajtolt, a 16-os bal sarka közelében előbb is érte el a labdát, mit a rárontó Groppioni kapus, aki – sárgát érően – elkaszálta csatárunkat. A szabadrúgás mögé Jencsik állt, és élesen középre tekert, Groppioni vetődve pont Szabados elé ütötte a labdát, középpályásunk pedig 6 méterről az üres kapu helyett az égbe lőtt!!!

Ezután Balazsinon volt a sor. Remekül, nagy lendülettel futott el a bal szélen, alapvonali, lapos beadását mentették a védők. Az első negyedóra végéhez közeledve ismét egy hatalmas helyzetünk maradt ki. Szabados jobb oldali remek beadására a hosszún Balazsin érkezett, de 5 méterről fölé bombázott!!! A 17. percben először jutott el a kapunkig a vendég csapat. Horváth G. cselezte be magát a büntetőterületen belülre, a 11-es pont magasságából jobbról laposan középre játszott, a hosszún Béres alig maradt le az átadásról.

A 26. percben csak megszületett a vezető gól! Szabados ment el a jobb szélen, lapos beadására a hosszún Kocsis menetrend szerűen érkezett és két lépésről becsúszva a kapuba küldte a labdát 1:0. És ismét, sokadjára Szabados! Kész csoda, hogy eddig még nem talált be. A 32. percben 17 méterről kínálta meg a vendég kaput, a lapos lövést Groppioni bravúrral ütötte szögletre a bal alsó elől.

A meccs a szünetig ebben a menetben folyt tovább. Nálunk volt a labda, megbecsültük, járattuk, lehetőségeink is megvoltak (igaz különösen nagy ziccert már nem jegyezhettünk fel). A szünet előtt azért csak ért bennünket egy kellemetlen közjáték, a 43. percben futás közben Balazsin kapott a combjához (nem voltak a közelében), nem is tudta folytatni a játékot, helyére Horváth N. érkezett.

A második játékrész már valamivel kiegyenlítettebb játékot hozott, bár a labdabirtoklás és a helyzetek továbbra is mellettünk szóltak. A 48. percben Jencsik 20-ról alig tévesztette el a jobb felsőt. A 60. percben Mizsei ment el a jobb szélen egészen az alapvonalig, onnan laposan visszajátszott, a röviden Kocsis érkezett, de “eltörte” a labdát ami így nem kapura, hanem tovább középre pörgött, onnan pedig a védők tisztáztak. A 68. percben kis híján megdupláztuk az előnyünket! Szabados jobbról, a félpályáról kezdett lendületes cselsorozatba, sorra hagyta ott a vendég játékosokat, majd a 16-oson belülre érve nagy érővel a rövid felsőt célozta meg, a labda pedig a felső léc éléről a gólvonal elé pattant!!!

Bár meg voltak a helyzeteink az előny növelésére, mégsem fejetlenül támadtunk. Sokszor rendkívül taktikusan szinte eldugtuk a labdát a vendégek elől. A Csep-Gólnak – a néhány előrevágott labdán kívül – nem is volt esélye az egyenlítésre. A 75. percben Horváth N. gyorsított rá, a 16-osonbelülre érve 15 méterről, fél méterrel lőtt a rövid bal kapufa mellé. A meccs utolsó perceiben a csereként pályára lépő Maczinkó is könnyen gólt szerezhetett volna, miután a félpályáról indulva egyedül mehetett kapura, azonban az utolsó tolása hosszúra sikeredett, és a kivetődő Groppioni pedig megkaparintotta előle a labdát!!!

Nagy dicséret illeti a csapatot! Úgy látszik lassan megérkezünk a bajnokságba. Ez – ellenféltől függetlenül – taktikailag nagyon érett játék volt. Persze a szurkolók szeretik a nagy arányú győzelmeket és egy nyíltabb (kockázatosabb) játékkal lehet, hogy meg is lett volna. De nem kockáztatott a csapat, biztosra ment. Ennek eredményeképpen a vendégeknek helyzete sem volt a meccsen. Persze labda nélkül nehéz bármit is csinálni, a labda pedig ma nálunk volt. A védelem stabil lábakon állt, hiba nélkül hozta le a meccset. Így Kires dologtalan is maradt.  a középpálya közepe erőszakos, gyors és pontos volt. A Jencsik, Gerhardt és Szabó M. hármas rengeteget volt játékban, de bírták a gyűrődést. Szélen gyorsak voltunk és egy kis szerencsével az innen induló akciókból több gólt is szerezhettünk volna. Szabados egyedül kiüthette volna a Csep-Gólt, de úgy látszik a jövő hétre tartogatta a góljait :). Elől pedig Kocsis ma is hozta az 1/1 átlagot, mást nem is nagyon kell várni egy csatártól. Fontos győzelmet arattunk, fontos 3  pontot szereztünk. Ki kell még emelni a kiváló játékvezetői ténykedést, szinte nem is volt megkérdőjelezhető döntése Kiss játékvezetőnek, nagyszerűen dirigálta az egyébként sportszerű meccset. Neki is gratulálhatunk.

A jövő héten (szombat 15-órai kezdéssel) a középmezőnyhöz tartozó Budafokhoz látogatunk.