8. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – UNIONE FC 1:3 (0:1)

  • 2018-10-07

2018.10.06. szombat 17-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Szendrei 4 –

Kavalecz 5 (Sikorszki 65p 5), Sztranyovszky M. 5, Örkényi 5 (Kóródi 60p 5), Gergely 5 –

Sztranyovszky G.  5 (Maczinkó 73p 6), Szabó Zs. 6, Pásztor 6, Gerhardt 4, Szabó M. 5 –

Vécsi 5

Gól: Vécsi (88p)

Gólpassz:

Sárga: Sztranyovszky M. (41p), Örkényi (56.p)

Dr. Hevesi Tamás:“Nehéz erre mit mondani, mert miközben a ma pályára lépő csapat a jelenlegi állapotához képest maximuma közelében teljesített, addig az eredmény alakulása mégis azt mutatja, hogy sima vereséget szenvedtünk.”

IMG_6988Mostanában minden hétvégén azt gondoljuk, hogy csak ezen legyünk túl, aztán a következő meccsre majd csak kiegyenesedünk. De a helyzet csak (tovább) fokozódik. Olyannyira, hogy a hiányzó, betegek, sérültek nagy száma miatt, még a találkozó elhalasztása is felmerült a vezetőinkben. Erre a mérkőzésre – a változatosság kedvéért – Demeter sérült le, fokozva az amúgy is népes listát (Pintér, Berencsi, Balazsin, Kóródi, Birinyi, Érsek, Fodor) és akkor még nem beszéltünk a további hiányzókról, a lebetegedett Pethőről és Csetéről, vagy az 5+1 U21-es válogatottal Prágában szereplő Csékáról. A sérülés miatt heteket kihagyó Szabó Zsolt viszont összedrótozta magát erre a meccsre és a hetek óta térdbántalmai és betegsége miatt nem edző Kóródi is leült a kispadra.IMG_6989Miközben nálunk szaporodnak a gondok, addig az Unione fölött kisütött a nap. A nyári átigazolás során, tovább NB-s múltú játékosokat igazoltak Vermes (Újpest, legutóbb Kisvárda), Móczó és Grúz (III. Kerület), Murányi (Dunakeszi), Máthé (Békéscsaba). Jellemző, hogy amíg mi az elmúlt héten nem bírtunk az Ikarusszal, addig ők hétközi mérkőzésen simán 5:1-el átléptek rajtuk. Jelenleg az előkelő 5. helyen állnak a bajnokságban.IMG_6993Ennek ellenére nem indult rosszul a játék. A mezőnyben pattogott a labda, sőt enyhe mezőnyfölényt is sikerült kialakítani. Ezért is értek bennünket hideg zuhanyként a 10. perc történései. Ugyanis mi végezhettünk el jó helyzetből szabadrúgást a vendégek kapujától 20 méterre. Gergely középre tartó tekerését magabiztosan fogta a kapus, majd gyors kidobással a jobb oldalukon támadást indított, amelynek végén Khalifa a 16-osunk közelében könnyen kicselezte Örkényit és végül az elé kifutó Szendrei mellett 10 méterről higgadtan a kapu közepébe gurított 0:1.

IMG_6997

A gól elsőre megfogott, majd néhány perc után felrázott bennünket. A 17. percben hatalmas, már már kihagyhatatlannak tűnő helyzetet sikerült elpuskáznunk. Szabó Zs. ment el a jobb szélen, majd okosan középre játszott, ahol Gerhardt a hosszú kapufa magasságában egyedül érkezett, de támadónknak néhány lépésről sikerült az üres kapuba beszaladó, tehetetlen, egy szem védő lábát eltalálnia, ahonnan szögletre pattant a labda!

 IMG_6996

És támadásban maradtunk, az Unione térfelén voltunk folyamatosan. A mezőny fölényünk helyzetekben is megmutatkozott. A 25. percben ismét a hetek óta sérült, de a mai mérkőzésen agilisan játszó Szabó Zsolttól indult ismét az akció. Középen kényszerítőzött Vécsivel, majd a visszakapott labdával betört a 16-osn belülre és az összezáró védők gyűrűjében 9 méterről a vetődő kapus ölébe bombázott! Ez sem volt kis helyzet!

IMG_7001Nem vitásan ebben a félidőben is vezetett még a zöld-feketében játszó vendég csapat 1-2 veszélyes kontrát. Az elsőnél a védelem korrigált és üggyel bajjal szerelni tudott, a másiknál Szendrei ért le egy 10 méterről, éles szögből leadott lapos lövésre. Azonban összességében ebben a játékrészben mi domináltunk, folyamatos volt a passzjátékunk, csak a befejezések hibáztak. A félidő második felében Gergely újabb veszélyes helyről (de utóbb gyengén) elvégzett szabadrúgásában bizakodhattunk, de Kavalecz veszélyes betörése és büntetőgyanús szerelése miatt is felhördülhettünk.

IMG_7012A félidő vége előtt kihagytunk még egy nagy helyzetet. Gergely bal oldali beadásáról a hosszún Szabó M. kissé lemaradt, de középpályásunk 2-3 méterre a kaputól estében azért még kapura tudta kanalazni a labdát, ami a kivetődő kapus mellett elhaladva a kapufa mellett az oldalhálóban kötött ki!

IMG_7013A bekapott gól ellenére az első félidő játéka nem sikerült rosszul. Jól és pontosan járattuk a labdát, kerestük a rést a vendég védelmen, amit jópárszor sikerült is áttörni, csak hát a befejezés nem klappolt. Az élet azonban ismét bebizonyította, hogy ilyen helyzeteket nem lehet büntetlenül elhibázni!

IMG_7007A szünet nekünk tett rosszat. A mezőnyfölény ugyan megmaradt, de a helyzetek már eltűntek a játékunkból. Ráadásul az 54. percben a semmiből megduplázta az előnyét az Unione. Egy jobb oldali vendég akció során keresztbe ívelték a labdát a hosszú, bal oldalra, ahol Kayali összeszedte azt, majd lassan visszafelé és befelé húzott (egyáltalán nem tűnt veszélyesnek a dolog, mert a védőink létszámban is megvoltak), majd 16 méterről váratlanul kapura lőtte a labdát, ami a blokkolni igyekvő Sztranyovszky M. lábán irányt változtatva, a tehetetlen Szendrei mellett a kapunk közepébe hullott 0:2.

IMG_7005Ezzel el is ment a meccs! Láthatóan a fiúk is – lélekben – feladták. A mezőnyfölény megmaradt, igyekeztünk is, de láthatóan már meggyőződés és hit nélkül tettük ezt. Komoly helyzetünk nem is akadt, talán csak Kóródi 19 méteres lapos kísérletét (amit a kapus vetődve fogott a bal alsó előtt) és Gerhardt 10 méteres fejesét (ami méterekkel elkerülte a kaput) tudjuk feljegyezni.

IMG_7014A 85. percben Móczó adta meg a kegyelemdöfést nekünk. Történt, hogy a jobb oldali alapvonalunk közeléből (a 16-oson kívül) Maczinkó hozta ki a labdát, Kayali hátulról szerelni próbálta, eközben a földre eset. A játékvezető pedig ebben a szituációban a védőnket látta szabálytalannak (!?). Az alapvonaltól kb 2-3 méterre letett labda mögé, az egyébkén jobb oldali védőt játszó Móczó állt és beadás helyett  kapura tekerte a labdát, ami az indiszponált Szendrei mellett a léc alatt kötött ki 0:3.

IMG_7009A 88. percben – némi játékvezetői nagyvonalúsággal – sikerült szépítenünk (3 góltalan mérkőzés után találtunk be!). Egy jobb oldali beadást Gerhardt mellel igyekezett átvenni a 16-oson belül, miközben hátulról fellökték a támadónkat. 11-es! Nem mondhatjuk, hogy nem láttunk már ilyenért büntetőt adni, de nagy valószínűséggel 0:0-ás állásnál néma maradt volna a játékvezető sípja.

IMG_7018A labda mögé – Szabó Zsolttal való rövid diskurzus után – Vécsi állt, majd rendkívül erőtlenül és gyengén helyezve, laposan a kapus jobb kezéhez rúgta a labdát, Máthé pedig gyors vetődéssel kiütötte a labdát, azonban pont csapatkapitányunk elé, aki az ismétléskor már nem hibázott 1:3.

IMG_7020Az első félidőben még meg volt az esély a pontszerzésre, viszont ordító helyzetekből sem tudtunk betalálni. Fordulás után viszont már komolyabb nyomást nem tudtunk gyakorolni az Unione csapatára. Ráadásul a vendégek különösebb nehézség nélkül, igen könnyen szerezték góljaikat. Kijelenthetjük, baj van! Nagyon nagy baj! A tavaly még (ismét) dobogóról álmodozó csapatunk, idén a bentmaradásért küzd, illetve csak küzdöget. Miközben (hátsó régiós) riválisaink például ebben a fordulóban mind nyertek! Hol van az éveken át látott 43-as szív és egység!? Ellenfeleink könnyedén lépnek át rajtunk, miközben MI széttárjuk a kezünket, hogy a meccsen (és persze hétközben) csak ennyire tellett tőlünk. A nehéz meccsek pedig még csak most jönnek. A következő hetekben majd kiderül, hogy mennyire fontos a csapat számára a kék-fehér szín, mert az biztos, hogy ez így nem maradhat. A jövő héten újabb komoly kihívás áll előttünk, vasárnap 10-órai kezdéssel a jelenleg 6. (de még veretlen) Újpest FC II csapatához látogatunk.