8. forduló: BUDAFOKI MTE II – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 0:2 (0:2)

  • 2019-10-05

2019.10.05. 15-óra, Budafok, Promontor utca műfüves pálya:

Kires 7 (Berencsi 60p 6) –

Mizsei 6, Varga D. 8, Pintér 8, Orosz 6 –

Horváth N. 8, Maczinkó 7 (Kovács Zs. 85p 0), Gerhardt 8, Szabados 6 (Gellérfi 46p 6) –

Jencsik 6, Kocsis 7 (Pethő 78p 0)

Gól: Kocsis (11p), Gerhardt (24p)

Gólpassz: Horváth N., Kocsis

Sárga: Kocsis (14p)

Dr. Hevesi Tamás:“Ma nagyon feszültek voltuk a padon, szerencsére a pályán nem. Ott tettük a dolgunkat, pont azt és annyit amennyi a győzelemhez kellett. Az elmúlt két hét megmutatta, hogy az utóbbi két meccsen mennyire különböző módon, más taktikával is el lehet érni ugyanazt a eredményt. Csak a győzelem édes íze ugyanaz. Gratulálok a fiúknak, ma a szívüket lelküket adták a sikerért.”

Nincs mese, most már tényleg itt az ősz! Kimondottan hűvös, esős, nyirkos idő várta a kora délután a csapatokat Budafokon. A meccs tétje (számunkra biztosan) a középmezőnyhöz való csatlakozás volt. Ugyanis egy újabb győzelemmel a forduló végén már a 8. hely környékén (eggyel kevesebbet játszva) helyezkednénk el. Igaz, ehhez azt a Budafok II kellett volna két vállra fektetni, akik ellen az utóbbi időben nem sok sikerélményünk volt. Tavaly például 0:1 és 2:3 volt oda. Ráadásul a jelenlegi 8. hazaiak 3 győzelme melletti 4 vereségét papíron esélyesebb csapatok ellen szedte össze.

De foglalkozzunk a saját dolgainkkal. Az elmúlt heti győzelmi sorozat (Szentendre edzőmeccs, Budapest Kupa és Bajnoki mérkőzés) nem mondhatni, hogy futball lázt okozott a csapatnál. Sőt ilyen hiányzási hullámra már rég volt példa. Kóródi, Örkényi időlegesen felfüggesztette a futballal kapcsolatos tevékenységét, Szabó Zs., Balazsin és Kozma tartós sérülése, Csete betegsége, Szabó M., Kovács D. és Demeter egyéb elfoglaltsága miatt hagyta ki ezt a meccset. Így aztán nem jártunk messze az igazságtól, ha (viccesen) azt gondoltuk, hogy végső soron ma a Budafok tartalék fogadta a 43-as tartalékot.

A 6. percben komoly, sőt talán a legnagyobb hazai lehetőség maradt ki. Varga gyenge felpasszát Maczinkó elvétette, majd tetézve a bajt faltolt is. A 19 méterről, középről Fekete által elvégzett szabadrúgás élesen ment el a szétugró sorfal között a bal alsó felé, de Kires gyors vetődéssel kiütötte a labdát! Nagy bravúr volt! A 11. percben viszont máris nálunk volt az előny. Horváth N. kavarta meg a bal szelet, majd a 16-os sarkához érve Kocsishoz játszott, aki befelé tolt egyet és mivel nem nagyon támadták 17 méterről a jobb kapufa érintésével kilőtte a hosszú alsó sarkot 1:0. A 14. percben Földi kapott egy felívelt labdát a 16-oson belül, majd jobbról 9 méterről félfordulattal kapura lőtt, pont Kires kezébe.

A 19. percben a félpálya bal oldalán Gerhardt lapos labdával szöktette a szélen Kocsist, aki jószokásához híven, ismét befelé húzott majd 16 méterről alábökött a labdának, ami a tehetetlen kapus felett átszállva alig kerülte el a jobb felsőt! Ami ekkor még kimaradt, a 24. percben bement! Jencsik, Horváth N. és Kocsis adogatott ügyesen a 16-os bal sarkánál, majd utóbbi egy vissza csel után, élesen a rövid sarok felé tekerte a labdát, ahova Gerhardt robbant be és megelőzve a védőjét, estében 5 méterről kanalazó mozdulattal a hosszú, jobb alsóba juttatta a labdát 2:0.

A 27. percben egy jobb oldali beadást Földi 6 méterről a védőink nyomása mellett méterekkel csúsztatott a hosszú sarok mellé. A 33. percben Kires magabiztosan fogott egy 20 méteres hazai próbálkozást. A félidő hajrájában egy kissé beszorultunk. A 44. percben voltak meleg pillanataink a kapunk előtt. Szebeny bal oldali beadását a hosszún Földi levette, majd 8 méterről egy blokkoló védőnkbe lőtte. A szöglet után kavarodás alakult ki az ötösünkön, amit végül Kires egy bátor kivetődéssel “zárt le”. Ezzel végződött a félidő. A hazaiak többet birtokolták a labdát, de a rendkívül fegyelmezetten záró csapatunk mellett igazán nagy gólszerzési lehetőségük sem akadt. Ellenben a mieinkkel, ahol a kontrák nagyon ültek, ráadásul most a helyzet kihasználásunkra sem lehetett panasz.

Fordulás után sem változott sok minden. Sőt a félidő elején akár a meccset is lezárhattuk volna. A 48. percben Horváth N. 18 méteres lövése nem sokkal kerülte el a jobb alsót. Az 51. percben Jencsik bal oldali sarokrúgására a hosszún Orosz érkezett és 5 méterről leadott fejese egy védő hátát találta el! Az 53. percben Jencsik jobb oldali szabadrúgására középen a büntetőpontra Maczinkó érkezett egyedül és egyből magasan a kapu fölé pörgette a labdát.

Az 56. percben peches szituáció után kapust kellett cserélnünk! Szebeny 19 méteres lövését Kires előrevetődve magabiztosan fogta, de közben kiugrott jobb kezén a kisujja! Nem is tudta folytatni a játékot, helyére Berencsi állt a kapuba. A 68. percben még Kocsis némi futás után, 20-ról alig tévesztette el a jobb felsőt.

A meccs hajrájában hazaiak támadtak, sorozatban jöttek is a fel és beívelések, de becsülettel álltuk a sarat, ha kellett csúsztunk másztunk a labdáért. És ebben ma nagyon sikeresek voltunk. Továbbra sem volt igazi gólszerzési lehetősége a Budafoknak. Az utolsó félórában Berencsinek csak egy beadásra kellett kivetődnie. Ellenben ha pontosabbak vagyunk a kontrákkal, akkor további gólokat is szerezhettünk volna, de nem voltunk.

Ha pesszimistán kezdtük ezt a beszámolót, akkor a zárszó mindenképpen optimista. Az elmúlt héten rendkívül okos, taktikus, a labdát megbecsülő játékkal nyertünk. Most a fegyelmen, az elszántságon és az akaraton volt a hangsúly. Két taktika egy eredmény! Számtalan távollévő hiányában ma egymásért (is) csúszott-mászott a csapat. Pedig az nem lehet vitás, hogy többet volt a labda a hazaiaknál és többet is pattogott a labda a mieink térfelén. Mégis azt érezhettük, hogy a mieink kézben tartják a meccset (nyilvánvalóan ezen a gyorsan rúgott gólok is segítettek), a mieink kedve szerint alakul a mérkőzés. Kires végig magabiztos volt (Berencsi nemkülönben), a védőink (különösen a középső kettős) mindent elfejeltek, elrúgtak komoly helyzetet sem engedtek a hazaiaknak. Középpályán Szabados és Horváth N. tanárian játszott, a Maczinkó-Gerhardt-Jencsik középső hármasnak összesen 6 tüdeje volt, nem ismertek elveszett labdát. Elől pedig Kocsis ismét gól+gólpassz! A sok gond és nehézség ellenére úgy látszik, hogy mégis alakulóban van egy “új” csapat, ahol ismét nagyon dobbanhat a 43-as szív! Talán ezek az első lépések, mert bizony ezért a csapatért ismét lehetett szorítani, lelkesedni…

A 9. fordulóban, jövő héten (szombat 17-órakor) a jelenlegi 7. helyezett, 1908 SZAC Budapest csapata látogat a Fáy utcába.