Budapest Kupa, 2. forduló: RÚG-6 FC – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 1:8 (0:4)

  • 2017-09-28

2017.09.27. szerda 18:15, Budatétény:

Balla 0 (Szendrei 46p 0) –

Juhász 6, Pásztor Á. 6 (Örkényi 46p 5), Demeter 6, Gergely 6 –

Németh 5, Kablawi 6, Sikorszki 5, Balazsin 7 (Varga 46p 7) –

Sagát 5 (Kocsis 46p 5), Nagy D. 6

Gól: Balazsin (1p), Balazsin (10p), Sagát (28p), Kablawi (38p), Varga (53p), Nagy D. (60p), Nagy D. (61p), Demeter (72p)

Gólpassz: Gergely, Kablawi, Nagy D., Németh, Kocsis, Juhász, Varga, Varga

Sárga: Sikorszki (47p), Kocsis (55p), Nagy D. (77p)

Emecz Viktor:”Megérdemelt továbbjutásunk mellett, csak a katasztrófális helyzetkihasználásunk ad okot némi busszúságra.”

 A mieink a Budapest Kupa 2. fordulójában kapcsolódtak be a kupa küzdelmeibe. Ellenfelünk a Blsz4-ben vitézkedő, ott jelenleg az 1. helyen álló Rúg-6 FC volt. A mérkőzésre a nemrég felújított Budatétény pályán került sor. A keretben zömében olyan játékosok kaptak lehetőséget, akik az utóbbi időben különböző okok miatt kevesebbet szerepeltek a csapatban. Így ezen a napon nem lépett pályára Kavalecz, Szabó Zs., Keglovics, Vécsi Kóródi és Szabó M. sem. A versenykiírás értelmében győznünk kellett, mert a döntetlen az alacsonyabb osztályú csapat továbbjutását hozta volna.

DSCF4865

Ezen a meccsen Emecz Viktor egyedül irányította a csapatot.

Az alaphangot Balazsin adta meg, aki szinte a középkezdésből nyargalt el és szerzett vezetést. Nagy volt a különbség a két csapat között. Ennek ellenére mindkét félidőben akadt a hazaiaknak 1-1 lehetősége. Az első félidőben a felső léc még megmentett bennünket a góltól, a másodikban viszont egy 19 méteres szabadrúgásból be is találtak a “narancsok”. Plesa 7:0-nál igencsak kipókhálózta a jobb felsőt, megszerezve csapata becsület gólját!

DSCF4868

Ritmusosan játszott a csapat, de sok hibával.

A továbbjutás a nagy arányú győzelem egy pillanatig nem volt kétséges. Ebben csak saját magunk gátolhatott volna meg bennünket, mert bizony az átadások pontosságában néha azért akadt hiba. Nemkülönben a helyzetkihasználásban. A 2. játékrészben Nagy D., Kocsis, Varga, Kablawi és Németh élen járt a helyzetek futószallagon való elpuskázásában! Legtöbbször az ötösön tisztán érkezve “sikerült” kihagyni a ziccereket.

DSCF4869

Voltak gólok, mégis maradt hiányérzetünk.

Ennek ellenére volt (lett) pozitív hozadéka a mérkőzésnek, mert láthatóan a csapat minden pályára lépő játékosa igyekezett a saját ritmusában futballozni és nem “alkalmazkodni” az ellenfél lassabb iramához. Viszont voltak bántó pontatlanságok a támadásvezetésben és különösen a második félidőben a fáradó ellenféllel szemben a helyzetkihasználás sem volt az igazi. A továbbjutás meg van. A csapat az esélyeknek megfelelően a legjobb 32. közé került. A folytatás ebben a sorozatban majd jövő februárban következik.

DSCF4875

Vécsi és Kóródi távollétében Demeter viselte a kapitányi karszallagot.