7. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – ÚJ-BUDAI FC-VOYAGE 3:1 (1:0)

  • 2017-10-01

2017.09.30. szombat 17-óra, Fáy utca:

Szendrei 7 –

Juhász 6,  Demeter 8, Kóródi 8, Gergely 7 –

Balazsin 6 (Nagy D. 90p), Keglovics 6 (Kablawi 85p 0), Pásztor Á. 9, Szabó Zs. 6 (Szabó M. 80p 0), Varga 6 (Mészáros 64p 7) –

Vécsi 8 (Kocsis 93p 0)

Gól: Vécsi (44p), Keglovics (55p), Mészáros (71p)

Gólpassz: Gergely, Varga, Balazsin

Sárga: Demeter (35p), Szabó Zs. (42p), Pásztor (85p)

Dr. Hevesi Tamás:“Úgy kellett nekünk ez a győzelem, mint egy falat kenyér és ezt átérezték a fiúk is. Nem csak játékban, hanem gondolkodásban is az ellenfél fölé nőttünk. Ha kicsit pontosabbak vagyunk, a második félidő alapján nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Mindenesetre ez a játék és elszántság bizakodásra adhat okot a folytatásban.”

DSCF4889

A tavaszi 3:6 élénken él az emlékezetünkben.

Lassan az őszi szezon feléhez érkezünk és már most kijelenthetjük, nem ilyen rajtra számítottunk. A csapat gyengélkedésének nyilvánvalóan több összetevője van. Így például a kulcsjátékosok hiánya, vagy formahanyatlása, az új játékosok beépülésének időigénye, de az (Ikarus és Gázgyár elleni meccseket látva) a szerencse faktor (vagy éppen a szerencsétlenség) is közrejátszhatott az eddigi gyenge szereplésben. Emellett azért azt is látnunk kell, hogy idén sem volt kedvező számunkra a sorsolás. Eddig az osztály legnehezebb ellenfelei érkeztek hétről hétre. Az igazsághoz tartozik, hogy tavaly sem volt jobb a helyzet, akkor mégis “pontosabban” indultunk.

DSCF4890

Az elmúlt héthez képest Juhász, Varga és Szabó Zs. is a kezdőben kapott helyet.

Ezen a hétvégén az Újbuda érkezett hozzánk a Fáy utcába. Tavaly éppen ők voltak azok, akik az első szöget verték a koporsónkba. Akkor az őszi szezonban kétszer is találkoztunk velük, a Magyar Kupa selejtezőjében 2:1-re, a bajnokin 3:1-re nyertünk. Ősszel 19. fordulóban fogadtuk őket. Mi akkor 2 pontra lemaradva a későbbi bajnok THSE-től, a 2. helyen álltunk, és minden mellettünk szólt a kiesés ellen küzdő Újbudával szemben. A vége mégis 3:6 lett (a 90. és 93. percben kapott gólokkal dőlt el végleg minden). Ezzel el is indult a lejtőn a csapat, amivel el is veszítette esélyét a bajnoki címre. Szóval volt miért törleszteni, visszavágni.

DSCF4891

Az Újbudában jópár Nb-s játékos is szerepelt. Többek között az a Szabó Bence is aki az Újpest és Vasas együtteseiben az Nb1-et is megjárta.

Igaz azóta sok minden változott. Az Újbuda alaposan beleerősített a nyári átigazolási időszakban, Nb-s játékosokat szerződtetett. A bajnokság előtt még titkos esélyesnek is tartották a bajnoki cím megszerzésére. Aztán kiderült, hogy a fák sem nőnek az égig. A jó és eredményes csapathoz náluk is idő kell. Igencsak hektikusan szerepelnek a bajnokságban (és a kupában). Az MK selejtezőjében legyőzték a REAC-ot (2:1), a bajnokságban X-eltek az Újpesttel (0:0), de kikaptak a Budafok II-től (2:3) és a Vízművektől (1:3), valamint az MK selejtezőjében a RAFC-tól (1:3). Nehezen lehetett előre megjósolni, hogy melyik arcukat mutatják ezen a hétvégén.

DSCF4892

Vécsi Gabi jól választott, aztán gólt is szerzett. 6 találattal vezeti is az osztály góllövő listáját.

A mieinknél Kavalecz lebetegedett, Sagát a szerdai kupa meccsen, Örkényi a csütörtöki edzésen sérült le. De a héten Keglovics, Mészáros és Balazsin is betegséggel küszködött, viszont ők legalább vállalták a játékot, nem különben Szabó Zsolt, aki végre (reméljük most már állandó) játékra jelentkezett.

DSCF4894

Olyan mintha senki sem figyelne, pedig ma nagyon is koncentráltak voltak a fiúk.

A mérkőzést valamivel jobban, élesebben kezdte a vendég csapat. Többet is birtokolták a labdát, azonban az első lehetőség a 7. percben mégis előttünk adódott. Keglovics 17 méteres, a kapu jobb oldala felé tartó lövését ütötte vetődve oldalra a kapus. A 13. percben ismét közel jártunk a gólhoz. Vécsi Gabi bizonyította sokadjára, hogy zseniális futballista! A félpálya közelében labdát szerzett, majd látva, hogy kint áll a hálóőr 45 méterről ballal megcélozta a kaput. A kapus már verve volt, de segítségére sietett a jobb oldali oldalkapufa! A 19. percben ismét a csapatkapitányunk villant. Gergely bal oldali felfutása és éles középre adása után Vécsi a védőjét megelőzve a 16-os vonalán maga elé perdítette a labdát, majd 15 méterről laposan alig 1 méterrel tévesztette el a hosszú alsó sarkot.

22197765_1650842154989333_810556353_o

Szendreinek ma is volt dolga, de meg is oldotta. Fotó: budapestsoccer.hu

Az első 10 perc után kiegyenlítetté vált a játék. Sőt helyzetekben jóval közelebb álltak a mieink a vezetés megszerzéséhez. Az első igazi lehetőségét a félidő közepén dolgozta ki a vendég csapat. Ekkor Szendreinek egy támadáson belül kétszer is bravúrt kellett bemutatnia. Előbb egy 15 méteres lapos lövést védett lábbal, majd ezt követően kialakult kavarodás után, jobbról, 7 méteres lapos kísérletre ért le, a kipattanót pedig Demeter vágta a mezőnybe. A 36. percben viszont megint mi veszélyeztettünk. A végig nagy elszántsággal és jól futballozó Pásztor szerzett labdát a félpálya közelében, üres terület nyílt előtte, ezért nagy lendülettel meg is indult, majd a 16-os közelében az üresen helyezkedő, kiugrásra váró Vécsihez játszott, aki tiszta helyzetben átvette a labdát, majd 8 méterről a kifutó kapus mellett, néhány centiméterrel de eltévesztette a jobb alsót! Óriási helyzet volt! Nem sokkal később Varga ugrott meg, de a 16-oson belülre érve, a lövés pillanatában beérték, így a próbálkozása messze fölé szállt.

DSCF4895

Balazsin (takarva) váltakozó sikerrel vívta meg a küzdelmét az emberével.

Az első 10 perc után kiegyenlítetté vált a játék. Sőt helyzetek tekintetében bizony mi álltunk közelebb a vezetés megszerzéséhez. Ami a félidő lezárása előtt be is következett. A 44. percben a bal oldalon vezettünk támadást. Balazsin beadása még visszapattant egy védőről, de Gergely másodszorra már megtalálta középen Vécsit, aki 12 méterről egyből kapura küldte a labdát, ami végül a vetődő Erdei kezéről a bal alsóba csorgott 1:0. Így aztán a szünetre – nem is érdemtelenül – már előnnyel vonulhattunk.

DSCF4898

Pásztor fejel. Hórihorgas védőn mindenhol ott volt ezen a napon.

Fordulás után vehemens vendég rohamokra lehetett számítani, de Építők fölényt kaptunk. Hamar be is találhattunk volna. Az 51. percben Szabó kavargatott a büntetőterületen belül, melynek végén 11 méterről megcélozta a bal alsót, Erdei vetődve védeni tudta, a kipattanót Varga két lépésről a kapuba vágta. A játékvezető az oldalbíró jelzésére les címén érvénytelenítette a találatot. Az 55. percben megdupláztuk az előnyünket. Varga ment el a jobb szélen, a laposan középre játszott labdájára, az ötösön Keglovics érkezett és a bal alsóba lőtt 2:0.

22197600_1650842131656002_1525101388_o

Ezt a lövést sikerrel hárítja az Újbuda kapusa. Fotó: budapestsoccer.hu

Ismét ültek a régen látott rágyorsításaink. Több alkalommal is formás támadásokat vezettünk és sokszor csak az utolsó passzok sikeredtek sokszor kissé rövidre, vagy éppen hosszúra. A 71. percben egy kontrából végleg eldöntöttünk mindent. Egy félpályás labdaszerzés után Balazsin szöktette, a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Mészárost, aki elvezette a labdát a 16-osn kívülre elé kifutó kapus mellett, majd egy csellel becsapta a visszafutó védőt is és 16-os vonaláról higgadtan az üresen maradt kapu bal alsó sarkába gurított 3:0. Erre a találatra viszont hamar válaszolt az Újbuda. A jobb oldalon az alapvonal és a 16-os találkozásánál a földre huppanó Gergely mellett középre játszott, a labdára az ötösön Földi érkezett és Juhász és Demeter között egyből védhetetlenül a léc alá vágta a labdát 3:1.

22163959_1650842164989332_1847454139_o

Gergely Viktornak ma jól ment, ráadásul az első gólnál ő adta a gólpasszt. Fotó: budapestsoccer.hu

A hátralévő időben talán valamivel többet birtokolta a labdát a vendég csapat, de veszélyt, kontrákból csak mi jelentettünk kapura. Mészáros két alkalommal is gólt okozhatott volna. Előbb lövés helyett passzt választott, de a hosszún Balazsin lemaradt a labdájáról. Később, maga vezette rá a labdát a kapusra, de a 6 méterről leadott lövése Erdeiről a kapufa mellé perdült! A hosszabbítás perceiben még mindkét oldalon adódott 1-1 lehetőség. Nálunk Nagy Dominik vette át hosszan a labdát a büntetőterületen belül és becsúszva tisztáztak előle, a mi kapunknál pedig Szendreinek kellett levegőben úszva védenie egy 14 méteres ívelt lövést.

DSCF4902

Magasban a labda, azonban ma elsősorban a lapos játékunkkal voltunk veszélyesek.

Ez a játék már azért emlékeztetett a tavalyi csapatra. Ha nem is mindig és minden elemében, de hátul stabilitásban, elől pedig kreativitásban, ritmus váltásban felderengett a tavalyi teljesítmény. Ami hiányzott (különösen az első játékrészben) az a labdabirtoklási fölény. Viszont ésszel és elszántsággal sokat tett a csapat a sikerért. Ha kellett lassítottuk, ha kellett gyorsítottuk a játékot. Nem mehetünk el szó nélkül nyári szerzeményünk Pásztor Ádám mai teljesítménye mellett sem. “Coli” olyan elszántsággal lépett pályára ezen a napon, mintha mindig is kék-fehér csordogált volna az ereiben. Elképesztő fegyelemmel, akarással és hatékonysággal látta el feladatát. Ezzel amúgy is jól teljesítő védelmünk és a csapat legjobbja lett ezen a napon. A helyzetek alapján pedig nem is lehet vitás a győzelmünk. Ami kis szerencsével még nagyobb arányú is lehetett volna. A látottak alapján igazán reménykeltő, hogy nem felejtettek el futballozni a fiúk. Továbbra is bennük van a potenciál. Sikerült a törlesztés az Újbudával szemben, emellett nagyon fontos 3 pontot szerzett a csapat. Remélhetően a jövő héten sem térünk le a helyes útról. Mert a jó teljesítményre a jövő héten is szükség lesz, amikor is Pestszentimrére látogatunk (szombaton 14-órai kezdéssel).