8. forduló: PESTSZENTIMREI SK – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 1:2 (1:1)

  • 2017-10-08

2017.10.07. szombat 14-óra, Táncsics Mihály utca:

Szendrei 7 –

Demeter 6 (Kavalecz 58p 6), Pásztor 6, Kóródi 7, Gergely 8 –

Mészáros 4 (Varga 62p 5), Keglovics 5 (Kablawi 79p 0), Szabó Zs. 5, Balazsin 4 (Juhász 75p 0) –

Vécsi 6, Horváth N. 7

Gól: Gergely (4p), Kóródi (89p)

Gólpassz: Vécsi, Gergely

Sárga: Demeter (44p), Szabó Zs. (44p)

Piros: Balazsin (91p a játékvezető megsértéséért?)

Dr. Hevesi Tamás:“Jól kezdtünk, az első 20 percben akár el is dönthettük volna a meccset. Aztán viszont belekényszerültünk egy olyan küzdelembe, ami nem a mi sajátunk. Végén egy remek megoldással a magunk javára fordítottuk a meccset. Végre egy döntetlenszerű mérkőzés, ami után nem mi kesergünk.”

DSCF4907Ami még tavaly simán ment, az “idén” a felkészülési időszakban már nem. Az előző pontvadászatban az újonc Pestszentimrét idegenben 4:1-re, hazai pályán 10 emberrel nagyot fordítva 3:2-re vertük. Azóta viszont sok víz folyt le a Dunán. A felkészülési meccsből sok következtetést ugyan nem lehet levonni (3:3), de  az MK selejtezőjében elért 0:4 viszont fájó emlék és egyben nehezen magyarázható. A bajnokságot az Imreiek jól kezdték, (2 győzelemmel) de azután 3 vereség és 2 döntetlen következett. Vagyis 5 meccs óta nem nyertek. A mieink az elmúlt héten már valamit ismét megmutattak tavalyi önmagukból, bár láthatóan még messze csúcsforma.

DSCF4911Ma a kerettel nem tarthatott Örkényi, Szabó M., Németh, Sikorszki, Sagát, Birinyi és Balla (Fodor és Takács kettőst már ne is említsük). Viszont több hónap futsal válogatott elfoglaltság után visszatért Horváth Norbi és egyből a kezdőben is kapott szerepet.

DSCF4919Igazán jól kezdtünk és némi szerencsével hamar meg is szereztük a vezetést. A 4. percben egy jobb oldali szögletből Mészáros a 16-os sarka közelében helyezkedő Keglovicshoz játszott, aki egyből kapura próbált lőni, de “eltörte” a labdát, ami a 11-es ponton helyezkedő Vécsi lábáról tovább perdült, a lesipuskás Gergely pedig 7 méterről egyből a bal alsóba pörgetett 1:0. A gól megfoghatta a hazaiakat, mert az első negyedórában akár el is dönthettük volna a meccset. A 8. percben Balazsin ment el a bal szélen, centerezése kissé csinesen találta Horváth Norbit, akinek 12 méteres lövését sikerült blokkolniuk a védőknek. A 10. percben egy előrevágott labdát Lakatos Pásztor és Kóródi együttes nyomása mellett is meg tudta tartani, sőt a 16-oson belülre érve a támadó lövéshez is jutott, a 9 méteres nem túl erős kísérletet Szendrei magabiztosan fogta. A 14. percben Vécsi pazar félpályás labdával futtatta Balazsint, aki egészen a kapuig “gyalogolhatott”, azonban 8 méterről ajtó-ablak helyzetben, a tehetetlen kapus mellett a bal kapufa mellé helyezett!

DSCF4920A 26. percben Balazsin megint betalálhatott volna, most a jobb oldalon kapott remek labdát, de a kaputól 8 méterre lövés helyett felesleges cselezgetésbe kezdett és a védők végül szerelni tudták. Kiegyenlítettebbé vált a játék, a hazaiak becsülettel próbálták a védelmünk mögé ívelgetni a labdát és így folyamatos küzdelemre kényszeríteni a védőinket. Végül ez a játék eredményre is vezetett. A 27. percben egy előreívelt labdát Lakatos ügyesen megtartott, majd a bal szélre kikeveredve lerázta magáról Kóródit, az alapvonal közeléből visszajátszott a második ütemben érkező Siposhoz, akinek 12 méteres lapos lövését az ötösön bravúrral kiütötte Szendrei, de a mélázó védőinket megelőzve Czene érkezett a kipattanóra és 6 méterről a bal alsóba vágta a labdát 1:1.

DSCF4922Látható és várható volt, hogy ezt a meccset az a csapat fogja a maga javára fordítani, amelyik jobban alkalmazkodik a pálya sajátosságaihoz. Mert bizony ez az egyébkét jó füves, meg sem közelítette a műfű simaságát. Itt bizony hátul nem lehetett lacafacázni, mert ezen a talajon 1-2 másodperccel több kellett egy labda átvételéhez, mint máskor. Ez viszont a védekező csapatnak kedvezett, sokkal könnyebb volt hibára késztetni a labdát birtokló játékost. A hazaiak ennek szellemében alakították taktikájukat. Hátulról ívelgetve a labdát előre, elől pedig letámadták védőinket. A mieink a jó kezdés után nehezebben alkalmazkodtak a helyzethez, néha “meg akarták erőszakolni” a talajt és körömpasszokkal felépíteni a támadásaikat.

DSCF4923A 36. percben egy szöglet utáni kipattanót, a hazaiak 18 méterről egyből kapura vágták, a labda kapunktól 12 méterre helyezkedő Demeter fejéről felperdülve, nagy ívben a felső léc tetejére pattant. Ezen kívül komolyabb helyzet, ebben a játékrészben már egyik oldalon sem akadt, viszont veszélyes kapu előtti kavarodások, szögletek, meleg pillanatok mindkét kapu előtt adódtak.

DSCF4924A második félidőben is maradt minden a régiben. Gyömöszölték egymást a csapatok rendesen. Amolyan csettintésre okot adó támadás csak elvétve akadt. Sportszerű, férfias küzdelem folyt a pályán, de sziporkázó játékról egyik oldalon sem beszélhettünk.

DSCF4932A mérkőzés hajrájára felgyorsultak az események. Láthatóan mindkét csapat a maga javára igyekezett fordítani a meccset. A 85. perc környékén egy hazai jobb oldali szöglet utáni kavarodás követően, az egyik hazai játékos, a lábak közül 14 méterről kapura tekerte a labdát, ami a tehetetlen Szendrei mellett-felett a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe! A slusszpoén azonban még hátra volt!

DSCF4933A 89. percben Gergely végezhetett szabadrúgást jobbról az ötös magasságából. Az élesen középre tekert labdára a hosszún Kóródi érkezett és őrzőjét faképnél hagyva 5 méterről a kapu közepébe bólintott 2:1 (a győztes gól videón).

 

Ezután némileg szürreális események zajlódtak le a kispadunk környékén. A kispad és az oldalvonal között talán másfél két méter lehet (ez a pálya sajátossága), így a kijelölt zóna is igencsak szűkre szabott. A gól miatti mámorban a kispadról többen is felpattantak és a zóna rövidsége miatt még az is lehet, hogy többen a pályára is beléptek, de néhány pillanat múlva már mindenki újra a padon ült. A játékvezető viszont nem volt rest, ezt a “súlyos” fegyelmezetlenséget észlelve azonnal a vendég kispadhoz sietett és a vezetőedzőnket figyelmeztette emiatt. Eközben a már lecserélt Balazsin András (talán indokolatlanul) az alábbi megjegyzést intézte a játékvezetőhöz: “2x annyi idős mint te?! Tiszteld az edzőnket“. Ez a “beszólást” a felfokozott lelkiállapotban lévő (!?) játékvezető nem tűrhette és egyből pirossal a kispadról kiállította a “magáról megfeledkezett” játékosunkat. Ezt követően olyan dolgok történtek, amelyek hűen jellemzik a mai budapesti labdarúgás csapatok-játékvezetők kapcsolatát. A nyilvánvaló játékvezetői túlkapást az érintettek nem helyrehozni, hanem megmagyarázni akarták. Miután előbb volt a büntetés, kellett utóbb valami bűnt is találni. A játékvezetői hármas, az ellenőrrel kiegészülve közel egy órás zárt tanácskozást tartottak ebben a rendkívüli ügyben, hogy végül a jegyzőkönyvben megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant. Végül egy csodálatos és hihetetlen előzménytörténettel indokolták a kiállítást, ami még így sem ad indokot a kiállításnak. Mi mindenesetre gratulálunk! A hab a tortán már csak az lenne, ha a fegyelmi bizottság a következő ülésén még ezért jót is állna.

DSCF4928A játékvezető kivételével a csapatok sportszerűek voltak és küzdelmes, darálós, de nem túl játékos mérkőzést játszottak egymással. Nem vitásan a játék képe alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna, de volt már nekünk idén utolsó perces fájó pontvesztésünk. Most talán valamit visszaadott a sors. Úgy látszik megérkeztünk a bajnokságba! Felemelő, erőt adó győzelem volt ez. Továbbra is tény az műfüvön szebb, gyorsabb játékra vagyunk képesek. Ezek a küzdelmes meccsek nem nekünk valóak. Azonban ma bizonyítottuk, ha kell ilyet is tudunk. A jövő héten ismét hazai pályán lépünk pályára. Szombaton 17-órai kezdéssel az Union FC látogat hozzánk.