7. forduló: 43. sz. Építők SK – Issimo SE 0:1 (0:0)

  • 2017-10-10

Új hét, új remények. Viszont egy komoly ellenfél érkezett. Tavaly is egymás ellen vetélkedtek a csapatok, akkor még a III. osztályban. Ott és akkor 2:2 és 0:0 lett az eredmény. A mieink az 1., az Issimo a 2. helyen jutott fel. Azóta sok víz lefolyt a Dunán. Különböző utat jártak (járnak) a csapatok. Az Issimo legalább 5 új játékost igazolt, fiatal, ambiciózus csapatként ebben a bajnokságban is az élbolyban szerepelnek, jelenleg a 4. helyen állnak. A mieink pedig összeestek mint a samunadrág.

Elsőre nem úgy tűnt, hogy bármi változhat, mert a meccs előtt mindössze 12 mezőny gyűlt össze az öltözőben. De aztán minden megváltozott. Ahogy kifutottak a fiúk a pályára máris látszódott, hogy ez most más lesz.

És más is lett. Közel voltunk a csodához. A vendégek jobbára 30-as éveik végén, vagy 40-es éveik elején járó játékosai végig nagy fölényben játszottak. Különösen az első negyedórát nyomták meg. Azután viszont enyhült a nyomás és a mieink lelkes és néha ügyes játéka révén – legalább – a mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk az Issimonak.

Végül a csoda elmaradt, pedig a második játékrészben már helyzete sem nagyon akadt az ellenfélnek. Sőt Bereczki révén a vezetést is megszerezhettük volna, ehhez csupán egy passz kellett volna a jobb helyzetben lévő Nagyhoz.

A 71. percben sajnos egy igen elkerülhető gól döntötte el a 3 pont sorsát. Egy beívelés után, az addig magabiztosan védő Kormos kezéből kiperdült a labda (pedig közelében sem volt ellenfél játékos), majd nem találta meg a játékszert és az addigra befutó vendég játékos, Balogh 6 méterről becsúszva a kapuba sodorta a labdát.

A vendégek összességében megérdemelten nyerték meg a meccset. Jobb, fiatalabb (vékonyabb) és céltudatosabb csapatuk van. Azonban ma nem lehet szó nélkül elmenni a mieink teljesítménye mellett sem. Hatalmas elszántsággal, hihetetlen energiákat mozgósítva játszottak és még néha a régi fineszből is elővettek valamit.

Szendrei, Szalami, Slehovszki, Kollár, Waszner nagyot futballoztak, de a többiekre sem lehet ma panasz!

Ha pontban nem is, teljesítményben hatalmasat lépett előre a társaság. Egy biztos, ez lesz a jó út, már csak rajta is kellene maradni.

 Jövő héten hétfőn Halásztelekre látogat a csapat, 18:30-as kezdéssel.