ö.f. 11. forduló: 43. sz. Építők SK – Műegyetem FC 1:5 (1:2)

  • 2017-11-14

Őszi utolsó mérkőzésen lépett pályára öregfiúk csapatunk. A 11. helyezett MAFC előzetesen nem tűnt lehetetlen küldetésnek, utóbb persze kiderült, hogy a kis különbségek is okozhatnak nagy gólarányú vereséget.

A mérkőzés első fél órájában nem volt gond, mezőnyben egyenrangú ellenfelek játszottak. Bár az első 15 percben 3 nagy Kormos bravúr kellett a 0:0 megőrzéséhez. Végül egy védelem mögé beívelt labdát nem reagáltak le kellő gyorsasággal a védőink és az egyik vendég támadó, az ötös sarkáról védhetetlenül bombázott a kapunkba 0:1. Néhány percen belül, egy hasonló akció után egyenlítettünk. Slehovszki felívelése után Szalamie “sodorta” el a kapus elöl a labdát és éles szögből az üres kapuba gurított 1:1.

A folytatásban volt egy erős 10-15 percünk. Megszálltuk az ellenfél térfelét, érett a vezető gólunk, de helyette kontrából kaptunk egyet.

Fordulás után hamar érkezett a harmadik is, ami végkép elkedvetlenítette a mieinket. Az esős, nyirkos, hideg időben már mindenki a meccs végét várta. Mezőnyben kiegyenlített küzdelem folyt, azzal, hogy a mieink a félpályát átlépve zömében hamar elvesztették a labdát és csak kevés akciót tudtak végigvinni.

A hátralévő időben a semmiből még rúgott kettőt a pirosban játszó vendégegyüttes, ráadásul az egyiket pont az utolsó pillanatban.

Sajnos újfent bebizonyosodott, hogy a mieink ehhez az osztályhoz erősen elöregedett keretében a többi csapathoz képest nincs sebesség. A meddő, saját térfélen történő passzolgatás, labdatartás a győzelem megszerzéséhez kevés. Ráadásul a mi fiataljainkban nincs sebesség és elég futás olyanok, mint más csapatokban az idősebb játékosok. Mégis nem feltétlen a ők a felelősek a csapat szenvedősre sikeredett félévéért.

DSCF5109

Ketten. akiknek biztos, hogy nagyon fontos a csapat: Dukesz Bence és Emecz Viktor.

Sokkal inkább azok, akik cserben hagyták a csapatot. Akiknek közel évtizedes építőkös múlt, a régi játékos társakkal való játéklehetőség sem volt elég vonzó, hogy fél év alatt 11 alkalommal “áldozatot” hozzanak rendkívül elfoglalt életükből.

Fájó látni azt is, hogy számtalan volt 43-as játékos rúgja a labdát (néha pont a mi kapunkba) olyan öregfiúk csapatokban, ahol különösebb kötődése nem lehet. Ahelyett, hogy inkább kék-fehérben tenné mindezt, a régi játékostársakkal. A téli szünet alatt minden bizonnyal eldől, hogy hogyan tovább. Mindenesetre az borítékolható, hogy ez ilyen formában nem mehet tovább. Így aztán előfordulhat az is, hogy újra alakult öregfiúk csapatunk megszűnik azelőtt, mielőtt igazán létezett volna. Reméljük azonban, hogy ez a szégyen csak nem történik meg.

A szezonvégi (még igencsak foghíjas) tabella:

öregfiúk tabella