19. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – ASR GÁZGYÁR 1:1 (0:0)

  • 2018-03-19

2018.03.18. vasárnap 17-óra, Fáy utca (Mészöly Kálmán műfű):

Szendrei  6 –

Kavalecz 5, Demeter 6, Kóródi 5, Varga 4 –

Horváth N. 6 (Keglovics 74p 0), Szabó Zs. 5, Szabó M. 6, Balazsin 4 (Mészáros 83p 0) –

Vécsi 5, Gerhardt 4 (Pásztor 77p 0)

Gól: Vécsi (86p)

Gólpassz: Demeter

Sárga: Gerhardt (51p), Szabó Zs. (57p), Szabó M. (85p), Keglovics (88p)

Metzger Tibor (ASR Gázgyár): “86 percig hibátlanul, óriási akarattal játszottunk. Egyetlen megingásunkat használta ki az ellenfél, és mentette döntetlenre a mérkőzést. A minimális célt elértük, de nagyon keserű a szánk íze, mert jobbak voltunk, és megérdemeltük volna a győzelmet.”

Dr. Hevesi Tamás:“Lassan körülményesen, kockázat nélkül játszottunk ma. Támadó foci helyett a biztonságot részesítettük előnyben. Kár érte, mert ma ez egy nyerhető meccs lett volna.”

IMG_2325Az elmúlt héten 13 hivatalos (köztük 2 Bp. Kupa) mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatunk végére tettünk pontot. Ráadásul igencsak csúfos vereséggel tettük mindezt. Ellenfelünk a Gázgyár csapata sem lehet büszke a legutóbbi eredményére, az Ikarustól kaptak egy 5-öst, ráadásul ők még kisiklással sem magyarázhatják a vereségüket, mert idén tavasszal még pontot sem szereztek. Ennek ellenére – mint mindig – izgalmas, fordulatos, nagy meccsre lehetett számítani a két csapattól.

IMG_2327Legutóbb igencsak fájó vereséget szenvedtünk, a zöld-sárgák az utolsó percekben énekelték ki a sajtot a szánkból, egy már megnyertnek tűnő meccset fordítottak saját javukra (2:3). Így aztán ezen a meccsen a visszavágás szándéka is motiválhatta a fiúkat.

IMG_2328A mieink keretéből a még mindig nem 100%-os Gergely, a hétközi edzésen megsérülő Örkényi hiányzott, de Mészáros és Keglovics is kissebb-nagyobb sérüléssel érkezett erre a mérkőzésre.

IMG_2329Intenzíven kezdett a Gáz és az első percekben néhány veszélyes beadással jelezték, hogy bizony ma sem feltartott kézzel érkeztek hozzánk. Aztán lassan, de biztosan áttevődött a játék a vendég térfélre. A 11. percben Horváth a jobb szélen, az alapvonal közelében kicselezve az emberét egészen az ötös sarkáig jutott, ahonnan kapura löbbölt, de a szöget jól záró Baksa bele tudott ütni a labdába, középen pedig takarítottak a védők. A 13. percben ismét Horváth veszélyeztethetett, kissé jobbra a kaputól 13 méterre került jó helyzetbe, de a lövése pillanatában hátulról felöklelték, így a labdája fölé szállt. A játékvezető sípja pedig néma maradt. A 27. percben Vécsi szánta rá magát lövésre, a jó 30 méteres kísérlet nem sokkal a jobb alsó mellett ment el.

IMG_2330A 31. percben az első komoly lehetőségét hagyta ki a vendég csapat. Tóth a 16-osunk jobb sarka közeléből befelé tolta a labdát, majd úgy 14 méterről alig tévesztette el a hosszú alsó sarkot. A 34. percben komoly ziccert puskáztunk el. Vécsi remek passzal játszott a mellette futó Szabó Zsoltnak, aki egészen az ötösig vezethette a labdát, majd a kapus mellett a bal alsó mellé gurított!

IMG_2331A 38. percben az igencsak aktívan mozgó Horváth kevergetett középen, majd a jobb szélen tisztán helyezkedő Szabó Marcihoz játszott, aki egy tolás után laposan a középen tisztán helyezkedő Gerhardthoz játszott, fiatal támadónk kapás lövését viszont blokkolni tudták a védők! A 40. percben Horváth 25-ről alig lőtt a keresztléc fölé. A 41. percben egy gyors vendég kontra utáni éles beadást Szendrei lábbal mentette az középen érkezők elől, a lecsorgót Demeter vágta a mezőnybe. A félidő utolsó pillanataiban miénk lehetett a végszó. Kóródi ívelt a védelem mögé, így Horváth került helyzetbe, de lövését az ötösön ismét blokkolta egy védő.

IMG_2332Kissé gyömöszölősre sikeredett az első játékrész. A vendégek jól megszervezték a védekezésüket és zömében, hosszú jobb szélre felívelt labdákkal igyekeztek kontra támadásokat indítani. A mieinknek viszont legtöbbször 11 piros-fekete játékossal szemben kellett támadniuk. Ráadásul sokszor mi magunk voltunk a gyors támadások ellenszerei, mert labdaszerzés után nem fölfelé, hanem visszafelé játszottuk a labdát, és hátulról kezdtünk újra építkezni, ezzel is lassítva saját támadásainkat. Fordulás után tulajdonképpen nem változott semmi. Illetve csak annyi, hogy a vendégek, az idő előrehaladtával egyre inkább igyekeztek tördelni a játékot. Egyre többször maradtak a földön egy-egy összecsapás után, majd az ápolás után természetesen mindannyiszor gyógyultan távoztak a helyszínről.

IMG_2337A 47. percben Balazsin bal oldali beadása tisztán találta középen Vécsit, csapatkapitányunk viszont elkapkodta a lehetőséget és 15 méterről egyből magasan fölé durrantott. Az 57. percben egy térfelünk közepe környékéről elvégzett pontrúgás, középről kapura csúsztattak, az ívelt fejes alig hullott a kapunk fölé. A 62. percben egy jobb oldali szöglet után ismét a vendégek fejeltek kapura, de Szendrei nagy bravúrral fölé paskolta Lóska léc alá tartó labdáját! A 64. percben Szabó Marci cselezte be magát a jobb szélről, majd Szabó Zsolthoz játszott, középpályásunk pedig 16 méterről megcélozta a rövid alsót, de a gyengére sikeredett lövést Baksa vetődve szögletre ütötte. Majd ismét egy vendég lehetőség következett, Lóska fejesét Szendrei előbb furcsa mozdulattal előre ütötte, az ismétlés pedig szerencsére a jobb alsó mellé ment.

IMG_2338A 73. percben némileg váratlanul vezetést szerzett a Gáz. Szabó Zsolt és Kóródi együttesen szerelni próbált középen, de közben egymást is zavarták, így a vendégeknél, pontosabban Tóthnál maradt a labda, aki a leshatáron, tisztán helyezkedő Ivancsóhoz játszott, a támadó belépve a büntető területen belülre 12 méterről a kifutó Szendrei mellett a jobb alsóba gurított 0:1.

IMG_2339Hát bizony fel lett adva a lecke. Ráadásul a vendégek igyekeztek tördelni a játékot és minél több pontrúgást kicsikarni és azokból pedig a kapunk elé ívelni a labdákat. A 83. percben Mészáros beállásával megélénkült a játékunk. Szélsőnk tulajdonképpen az első labdaérintésével helyzetbe került. Vécsitől kapott remek labdát a bal szélen, egészen az ötösig vezette a labdát, majd ekkor, nem kapura lőtt, hanem megpróbálta elvinni a kapus mellett a labdát, az alapvonal felé cselezett, és végül kiszorított helyzetben pár lépésről a rövid alsó kapufát találta el, ahonnan a labda az alapvonalon túlra pattant!

IMG_2335A 86. percben azért csak sikerült az egyenlítés. Demeter nagyszerű tértölelő átadással szöktette  Vécsit, aki remek ritmusban indult a bal szélről, Baksa messze kifutott a csatárunk elé, Vécsi pedig 18 méterről bal külsővel a hosszú alsóba tekert mellette 1:1. Az utolsó percekben volt még egy újabb biztató Mészáros elfutás, de az utolsó passz nem sikerül, és Vécsi elől menteni tudtak középen.

IMG_2343Úgy néz ki, hogy ma a dugánkba dőltünk. Túlságosan előtérbe helyeztük a labdabirtoklást, így mi magunk vontuk ki a szelet a a saját vitorlánkból, illetve a támadásainkból. Hiányoztak a látványos megindulások, gyors támadások. Ezáltal mindig felállt védelemmel szemben találtuk magunkat. Így viszont egyéni kvalitásokra lett volna szükség a helyzetek kialakításához, ami pedig, legalábbis a kapu előtt nem igazán tündökölt ma. Ezzel szemben a vendégek deffenzív, biztonsági játéka sokkal érthetőbb volt. A gyenge bajnoki rajt után ez számukra egy önbizalom növelő X lehet a jövőre nézve. A döntetlen egyben azt is jelenti, hogy jelenleg bentragadtunk a középmezőny tetején. A jövő hét tartalmasnak ígérkezik, szerdán a kupában a SZAC ellen, szombaton bajnokin a Hegyvidék ellen lépünk pályára.