20. forduló: HEGYVIDÉK SE – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 2:2 (0:1)

  • 2018-03-25

2018.03.24. szombat 19-óra, Goldball sporttelep:

Szendrei 6 –

Kavalecz 6, Demeter 6, Pásztor 7, Kóródi 7, Gergely 6 –

Balazsin 6, Keglovics 7, Szabó M. 6 (Pándy-Szekeres 37p 6), Varga 7 –

Vécsi 6

Gól: Varga (26p), Balazsin (57p, 11-es)

Gólpassz: Balazsin, Pándy-Szekeres

Sárga: Balazsin (43p), Pándy-Szekeres (54p)

Dr. Hevesi Tamás:“Hát ilyen a futball. Nehéz erre szavakat találni. Szerda után egy teljesen más mentalitású csapatunk lépett pályára. Az már a futball sajátja, hogy most ez sem ért 3 pontot. Nagyon sajnálom, mert megérdemeltük volna.”

IMG_2380Sajnos kísért a múlt bennünket. A tavalyi szezonban – kb ugyanezen időszakban – egy 4 meccses negatív szériát futottunk, melynek során kiestünk a kupából és tulajdonképpen ekkor veszítettük el a bajnoki címért folytatott versenyt. Most az Újpest elleni 0:7, a Gázgyár elleni 1:1 és a SZAC elleni kupa 0:2 után vízválasztónak  volt tekinthető a Hegyvidék elleni mérkőzés.

IMG_2388A Hegyvidék a bentmaradásért küzd, és bizony nem is adja könnyen a bőrét. A tavaszi mérlegük 2 győzelem és 2 vereség.

IMG_2390A csapatunkból jó pár kreatív futballista hiányzott ezen a napon. A továbbra is sérült Örkényi mellett, Horváth, Mészáros sem egészséges, Szabó Zs. pedig az elmúlt héten szedte össze az 5. sárgáját.

IMG_2395Nagyon jól, intenzíven és dinamikusan kezdtük a játékot. Az első félórában alig került el a játék a hazai térfélről. A 3. percben Varga betörése már gólt érdemelt volna, de szélsőnk 10 méteres lapos lövését a kapus bravúrral szögletre spárgázta! A folytatásban sem maradtunk lehetőség nélkül. Gyors egy-két érintős játékunk következtében a hazaiak szinte végig védekezésre kényszerültek. A 10. percben Vécsi éles szögből leadott bombáját ütötte szögletre a rövid elől a kapus. A 14. percben Keglovics visszagurítása után Gergely lőhetett 17 méterről kapura, a gólba tartó labda egy védő sarkáról pattant szögletre! A 21. percben Keglovics hozta fel a labdát, majd remekül készítette le Balazsinnak, aki 16 méterről laposan kapura lőtt, a labda kijött a kapusról, Vécsi pedig lecsapott a labdára és néhány lépésről a léc alá vágta. A játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot.

IMG_2394A hazaiak elsősorban a pontrúgásokban bíztak, illetve, mindenhonnan igyekeztek előreívelni a labdát. Az első játékrészben két lehetőségük volt. Az első még a félidő elején, amikor Zách futott el a jobb szélen, egészen az alapvonalig, ahonnan beadás helyett inkább a lövést választotta, de Szendrei a helyén volt. A másik alkalommal egy pontrúgás utáni felívelést követően Scheffer fordulásból, 8 méterről kapura húzta a labdát, de Szendrei gyors vetődéssel megfogta a kapu bal oldala felé tartó labdát.

IMG_2400A 27. percben végre megszereztük a vezetést. A nagy fölény góllá érett. Kóródi jobb oldali szöktetését Keglovics az alapvonal közeléből visszajátszotta Balazsinnak, aki a 16-os sarka közeléből a hosszú oldalra tekerte a labdát, Varga pedig 7 méterről felhőfejessel a kapu jobb felső sarkába bólintott 1:0.

IMG_2403Továbbra is támadásban maradtunk. Jól futballozott a csapat. A 37. percben a térdére rúgást kapó Szabó Marci helyett Pándy-Szekeres lépett pályára. A félidő utolsó pillanataiban majdnem kiegyenlített a Hegyvidék. Egy felívelés után Bánk és Kóródi harcolt meg a labdáért háttal a kapunknak. Védőnk elrúgta a labdát, Bánk pedig Kóródi lábát, a játékvezető pedig némi hezitálás után, mindenki nagy meglepetésére büntetőt ítélt!? Szerencsére az igazság győzött, mert Bánk 11-esét Szendrei gyors vetődéssel megfogta!

Az első félidő nagyon jól nézett ki, jól játszott a csapat, láthatóan mindenki nagyon éles volt ezen a meccsen. Fordulás után sem változott semmi. A 57. percben megdupláztuk az előnyünket. Keglovics egy kiugratás után törhetett kapura, a 16-oshoz érve cselezésbe bonyolódott, már úgy tűnt, hogy nem lesz ebből a támadásból semmi, amikor a támadást kísérő, mélységből érkező Pándy-Szekereshez pöccintett, aki el akarta vinni a a labdát a kapus mellett, de a hálóőr elütötte középpályásunkat. 11-es! A labda mögé Balazsin állt és balra mozduló kapus mellett a jobb alsóba helyezett 2:0.

A játék képe és az eredmény alapján ember nem lett volna, aki kételkedhetett a győzelmünkben. Sőt nagyon közel voltunk a 3. találathoz. A 64. percben Balazsin indult meg a jobb szélen, lefutotta az emberét, a kapus mellett is elvitte a labdát, majd 6 méterről kissé kisodródva centikkel a gólvonal előtt gurította el a labdát. A hosszún Varga érkezett, de ő nem avatkozott játékba, lehet, hogy azt gondolta, hogy úgy is bemegy a labda! A 69. percben Keglovics vihette a kapusra a labdát, el akarta húzni mellette, de a hálóőr gyors vetődéssel leszedte a lábáról a labdát! A 74. percben Vécsi volt a soron, a 16-osn belül cselezgetett, megtartotta a labdát, felvágták, a játékvezető előnyszabályt adott (!?) a lecsorgó Vargához került aki 11 méterről tiszta helyzetben csúnyán fölé tekert! Rá egy percre Vécsi szögletét Pásztor belsőzte rá 7 méterről, a labdát egy védő vágta ki a gólvonalról!

IMG_2408És akkor jött a feketeleves, amire kevesen számítottak! A 73. percben jobbról a szögletzászló közeléből ívelhetett a hazai csapat, középen Pásztor csak belecsúsztatni tudott a labdába, ami a hosszúra szállt, Környei pedig 6 méterről fejjel belekapott a labdába ami a kapufát is érintve a hálóba pattogott 2:1. A 78. percben pedig a hazaiak egyenlítő találata is megszületett. Jobb oldali hazai támadás során Gergely becsúszva szerelt, a labda a 16-osunkon belülre gurult, Kóródi ment a labdára rajtoló emberével, Szendrei kifutott, előbb is érte el a labdát, de az róla kiperdült, kapusunk utána akart menni a labdának, de arra már a hazaiak játékosa ért oda hamarabb, kifelé, a szögletzászló felé tolta a labdát, Szendrei pedig (teljesen feleslegesen) elütötte a játékost! 11-es! A labda mögé Környei állt és a balra mozduló Szendrei mellett a jobb alsóba passzolt 2:2. Sokk! Az utolsó pillanatokban még Balazsin pontrúgása után Vécsi maradt üresen az ötösön, de nem találta el jól a labdát, így az a bal alsó mellé pattant!

IMG_2413 Nehéz erre mit mondani! És még nagyon szemrehányást sem lehet tenni a fiúknak. Jól és nagy elszántsággal játszottak. Talán csak a kimaradt helyzetek miatt bánkódhatunk, mert abból volt aztán szépen. 2:0 után sokkal közelebb voltunk a harmadikhoz (vagy akár a negyedik) találathoz, mint a hazaiak a szépítéshez. Ezért most nagyon kár, mert egy sima siker helyett lett ebből egy fájó pontvesztés. Dicséretet érdemelnek a hazaiak, mert nem adták fel és a semmiből tudtak pontot szerezni. 2-3 lehetőségükből szereztek 2 gólt. Mindenesetre azt furcsa volt látni, hogy a hazaiakra korábban jellemző harcos játékstílus mellett megjelent náluk a színészkedés!? Számtalan szituációban jajongva dobálták magukat. És zömében be is jött számukra ez a taktika, mert sorra kapták a szabadrúgásokat (az első büntetőről már ne is beszéljünk). Erre mondják a cél szentesíti az eszközt! Sajnálatos módon a játékvezető pedig vevő volt erre a stílusra. Sokba kerülhet számunkra az a döntetlen, ráadásul jövő héten nem is mi leszünk az esélyesek. Szombaton 16-órai kezdéssel a bajnokaspiráns, ezidáig mindössze 1 vereséget számláló REAC látogat a Fáy utcába.