21. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – REAC 0:2 (0:2)

  • 2018-04-01

2018.03.31. szombat 16-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Szendrei 0 –

Kavalecz 5, Demeter 6, Pásztor 5, Kóródi 5, Gergely 6 –

Keglovics 5 (Mészáros 60p 5), Szabó M. 5 (Sikorszki 86p 0), Varga 6 (Nagy D 88p 0), Szabó Zs. 6 –

Gerhardt 5 (Vécsi 57p 5)

Sárga: Szabó Zs. (88p)

Dr. Hevesi Tamás:“Hátul és középen végig fegyelmezettek és stabilak voltunk, viszont elől hiányzott a kreativitás és a tűz. Pedig igazán az a mi erősségünk. Néhányszor meglephettük volna a vendégeket, volt is erre lehetőségünk, csak ezekben a helyzetekben hiányzott a csapatból az a néhány plusz lépés.”

IMG_2484Hát nem a legjobb időszakunkat éljük a most futó bajnoki szezonban. Súlyos vereség az Újpest II-től, váratlan búcsú a kupától a SZAC ellenében és két fájó döntetlen a Gázgyár és a Hegyvidék elleni meccseken. Mondhatjuk, hogy nem a legjobbkor következett a bajnoki címre pályázó REAC elleni meccs.

IMG_2487Ráadásul a bajnokság előrehaladtával a keret is egyre szűkösebb. Horváth és Örkényi továbbra is sérült, mellettük Juhász betegség, Balazsin 5 sárga, Pándy-Szekeres családi program miatt hiányzott.

IMG_2486A mérkőzés gyors helyzetváltással kezdődött. Előbb egy bal oldali támadást követően a rövidre berobbanó Kasza belsőzött méterekkel a kapunk mellé, majd a másik oldalon Gerhardt jobb oldali betörése után  visszakészített labdáját Szabó Zsolt egy védő lába “segítségével” 5 méterről lőtte szögletre. Ezután kiegyenlített, eseménytelken percek következtek. Egészen a 9. percig, amikor is a játékvezető úgy gondolhatta, hogy elég volt a középpályás játszadozásból. A 9. percben, a 16-os jobb oldali sarkánál, a kapunknak háttal Kasza tartotta a labdát, mögötte Kóródival. Egyszer csak a támadó fájdalmas jajkiáltással földre esett. Már ment volna tovább a játék – a közvetlen közelben helyezkedő partjelző sem jelzett semmit, sőt a félpálya felé futott – amikor is a játékvezető kihasználva a “hatásszünetet” méltóságteljesen a büntetőpontra mutatott!

IMG_2489Természetesen az erre tekintettel már az oldalbíró is az alapvonalra sprintelt. A labda mögé Kiss állt és a jobbra mozduló Szendrei mellett a bal alsóba helyezett 0:1.

IMG_2491Nehéz erre mást mondani, mint, hogy elképesztő és felháborító! Ilyet még mezőnyben sem fújnak le, nemhogy a büntetőterületen belül. Ráadásul hazai pályán! Mindenesetre a statisztikánk hihetetlen, 2 mérkőzésen 3 büntetőt fújtak be ellenünk, abból 2 nevetségeset.

IMG_2492Úgy látszik az eső Isten is elkezdett siratni bennünket, mert komoly zuhéban folytatódott a játék. A félidő hátralévő részében enyhe mezőny és labdabirtoklási fölényben játszottunk. Viszont ez helyzetben (egyik oldalon) sem mutatkozott meg. Veszélyesnek tűnő beadások voltak mindkét kapunál, de gól ígérő ziccereket nem láthattak a nézők. Illetve volt egy veszélyesnek tűnő, többet ígérő 18 méteres Gergely lövés, ami méterekkel mellé ment.

IMG_2506Egészen a 45. percig maradt minden így, amikor egy gyors vendég támadást követően, a semmiből ismét gólt szerzett a REAC. Egy lapos fölpasszt a védőink sűrűjében helyezkedő Kasza egyből tovább pörgetett, így a lesgyanús helyzetből induló Nagy tisztán törhetett a kapunkra, majd a kissé későn kiinduló Szendrei mellett 8 méterről a kapu közepébe emelt 0:2.

IMG_2526IMG_2527Magabiztos előnnyel előnnyel mehetett szünetre a Rákospalotai csapat. Hiába a kiegyenlített mezőnyjáték – a játékvezetőnek is köszönhetően – egy félidő alatt jelentős hátrányba került a csapatunk.

IMG_2518Fordulás után, tulajdonképpen minden maradt a régiben. Lendületes, de sok hibával tarkított mezőnyjátékban merült ki a csapatok erőlködése. Ebben a játékrészben Varga révén akár fordíthattunk volna, de fiatal szélsőnk minden esetben elpuskázta a kínálkozó lehetőséget. Először Szabó Zsolt keresztlabdájára indulva, tiszta helyzetben a 16-oson belül nem tudta levenni a labdát, majd Kavalecz jobb oldali beadása után az ügyetlenkedő védője mellett került nagy helyzetbe az ötös sarkán, de addig várt, amíg a kapus le nem szedte a labdát a lábáról, majd végül ismét az ötös sarkán, szintén egy keresztlabdát követően került ziccerbe, de most is sokat várt a kapáslövéssel és egy védő, méterekről bevetődve blokkolta a lövését. Egyébkén legalább 2-3 biztató átlövésünk is erre a sorsra jutott, blokkolták a védők Demeter, Szabó Zs és Szabó Marci kísérletét is.

IMG_2501

A kapunknál, talán az egyszem veszélyes vendég lehetőség Kiss Tamás nevéhez fűződik, amikor is a vendégek irányítója 22 méterről amolyan lövésszerű beadását Szendre furcsa, amolyan lábbal vetődéses mozdulattal a mezőnybe mentette.

IMG_2534A hajrában egy Vécsi félpályás szöktetést követően Szabó Zsolt iramodott meg, ügyesen középre is centerezett, de Szabó Marci és Vécsi Gabi is jócskán lemaradt az átadásról.

IMG_2545Az egyik oldalról igen szoros meccset vívtak egymással a csapatok. A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna. Másik oldalról viszont – az ajándék tizenegyesnek is köszönhetően – hamar előnybe kerülő vendég csapat, végig magabiztosan őrizte az előnyét és csak annyit adott ki magából amennyi a győzelemhez kellett. Mindkét nézőpontban van igazság. Mindenesetre fegyelmezetten és elszántan játszottunk végig a pozitívum. Viszont a kapu előtt az utóbbi időben igencsak gyámoltalannak tűnünk. Ezzel szép kis negatív sorozatot tudhatunk a magunkénak. A kupával együtt, immár 5 meccsen keresztül maradtunk nyeretlenek. Jó lenne ezen már változtatni. A jövő héten vasárnap az Újbudai FC csapatához látogatunk a Sport-Maxra 17-órai kezdéssel.