22. forduló: ÚJBUDA FC – 43. SZ: ÉPÍTŐK SK 0:6 (0:3)

  • 2018-04-08

2018.04.08. vasárnap 17-óra, Sport11 Kánai út:

Szendrei 0 (Balla 74p 0) –

Kavalecz 6, Pásztor 6, Gergely 6, Varga 5 –

Mészáros 5 (Sikorszki 65p 5), Szabó M. 6 Szabó Zs. 5 (Pándy-Szekeres 62p 5), Balazsin 7 –

Gerhardt 5 (Nagy D. 70p 0), Vécsi 6

Gól: Vécsi (10p), Balazsin (16p), Vécsi (34p), Pásztor (56p), Kavalecz (73p), Balazsin (90p)

Gólpassz: Gerhardt, Mészáros, -, Mészáros, Szabó M., Varga

Sárga: Szabó M. (31p)

Dr. Hevesi Tamás:“Ma az elmúlt hetekhez képest gyengébb és kevésbé volt folyamatos a játékunk. Viszont a kapu előtt ma nagyon feltaláltuk magunkat. Jól reagáltuk le ezeket a helyzeteket és a jó döntéseket szinte mindig jó megvalósítás is követte.”

IMG_25654 bajnoki hét óta nyeretlen a csapat, ezalatt 2 vereség (+ kupa búcsú) és 2 döntetlen a mérleg. Igazán eljött már az idő, hogy eredményesebben játsszon a csapat. Vendéglátónk a 10. helyezett Újbuda csapata volt, akik tavasszal nem igazan brillíroznak. Ennek ellenére, volt már olyan a múltban, hogy bizony kellemetlen meglepetést okoztak számunkra.

IMG_2567Ráadásul komoly nehézségbe ütközött a csapat összeállítása is. Horváth, Örkényi és Juhász továbbra is sérült, de a mostani mérkőzésre kiesett a szerdán a Budapest Válogatottban megsérült Kóródi és a családi programon részt vevő Demeter, Keglovics kettős is. Ez egyben az is jelentette, hogy a sztenderd belső védő kettősünk hiányzott ezen a mérkőzésen.

IMG_2568Ilyen előzmények után, már már nyárias napsütésben kezdődött a két csapat mérkőzése. Csendes mezőnyjáték után a 10. percben máris nálunk volt az előny! A hazai térfél közepén Varga végezhetett el bedobást, nagy ívben középre hajította a labdát, a 16-os környékén Gerhardt belecsúsztatott, a labda a büntetőpontnál Vécsihez kerül, aki az eldőlő kapus mellett kissé eltörve a labdát a kapu közepébe pörgetett 1:0.

IMG_2574Még fel sem ocsúdhattunk a gólörömből, máris újra a hazai kapuba került a labda. A 16. percben Mészáros kavargatott a bal szélen, majd remekül középre tekert, a hosszún Balazsin átvehette, vagy kapura is lőhette volna a labdát, ami végül kissé elpattant tőle, ezzel viszont Faragót becsapta, akiről ismét hozzá csorgott a labda végül középpályásunk 8 méterről ballal a léc alá tekert 2:0.

IMG_2579Ezután szépíthetett volna a hazai csapat. A 20. percben korai cserével pályára küldött Németh kavarta meg a jobb oldalt, majd remekül középre ívelt, a labda egyedül találta középen Gecsét, aki 5 méterről a jobb alsó felé bólintott, ám Szendrei hihetetlen bravúrral ki tudta ütni a gólba tartó labdát! Fejesre fejessel válaszolhattunk volna, Balazsin szabadrúgását a legmagasabbra emelkedő Pásztor 13 méterről alig fejelte a bal alsó mellé.

IMG_2581A félidő közepén Gerhardt törhetett egyedül kapura, de az utolsó pillanatban kissé hosszan tolt a labdán, így a kifutó Bocs bele tudott vetődni a labdába. A 34. percben egy nagy kapus hibát kihasználva tovább növeltük az előnyünket. Balazsin iramodott meg a bal szélen, a kapus a messze kiszaladt elé, előbb is érte el a labdát mint szélsőnk, de gyengén rúgta el azt, lapos labdája Vécsit találta el, csapatkapitányunk pedig a bal oldalról, kb. 22 méterről higgadtan az üresen maradt kapu hosszú sarokába passzolt 3:0.

IMG_2606

IMG_2607

Nem túl nagy iramú és nem túl színvonalas félidő után, végül magabiztos előnnyel mehettünk szünetre. Annyi pozitívumot mindenesetre megállapíthattunk, hogy a hazaiak hibáit, könyörtelenül kihasználtuk és ennek (is) volt köszönhető a 3 gólos előnyünk.

IMG_2599Fordulás után, még a korábbiakhoz képest is gyengült a színvonal. Ennek ellenére ebben a játékrészben sem kellett sokat várni a következő találatunkra. Mészáros jobb oldali éles, lapos beadása kipattan a kapusról, Pásztor pedig lecsapott a labdára és az ötös sarkáról a léc alá emelt 4:0. Tavaly igazolt védő játékosunknak ez volt az első bajnoki gólja kék-fehérben (illetve jelen esetben pirosban)! Gratulálunk!

IMG_2636Aztán két kimaradt helyzet következett. Előbb Balazsin 17 méterről alig tévesztette el a bal alsót, majd Mészáros mehetett kapura teljesen egyedül, de elszórakozta a kihagyhatatlannak tűnő helyzetet!

IMG_2641IMG_2644A 73. percben igazán szép találattal növeltük az amúgy is tetemes előnyünket. Szabó Marci átadásával, a félpályától Kavalecz lódult meg a kapu felé, egészen a 16-osig vezette a labdát, majd 17 méterről ballal nagy gólt ragasztott a hazai kapu jobb oldalába 5:0.

IMG_2570A mérkőzés hajrájában Nagy Dominik került nagy helyzetbe, több erőszak csel után egészen az Újbuda 16-osának vonaláig jutott, ahol egy kissé elkapkodva a helyzetet laposan a jobb alsót célozta meg, de a kapus gyors vetődéssel megfogta a labdát. Végül az utolsó szó is a miénk lett. A 90. percben Varga tört előre, de a hazai kaputól 18 méterre akasztották. Szabadrúgás! A labda mögé Balazsin állt és félmagasan a hazai kapu hosszú, bal oldalába tekert 6:0.

IMG_2667IMG_2668Ebben a bajnokságban a legnagyobb arányú győzelmét aratta a csapat. Miközben ha diplomatikusak akarunk lenni, messze nem ez volt a legjobb meccse a mieinknek. Sok egyéni hiba akadályozta a folyamatos játékunkat. Azonban pozitívum, hogy az alaposan megkavart védelmünk stabilan állt a lábán, jóformán helyzetet sem hagyott a hazaiaknak. Ráadásul a mai napon két védő játékosunk is kapuba talált. Aztán nem feledkezhetünk el a támadóinkról sem. Balazsin és Vécsi 2-2 gólja igencsak megsüvegelendő teljesítmény.

IMG_2672A jövő héten ismét hazai pályán játszik a csapat. Szombaton 17-órai kezdéssel a Fáy utcában fogadjuk a Pestszentimrei SK csapatát.