23. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – PESTSZENTIMREI SK 3:0 (2:0)

  • 2018-04-15

2018.04.14. szombat 17-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Balla 7 –

Kavalecz 6 (Sikorszki 61p 6), Pásztor 7, Demeter 6, Gergely 6 –

Mészáros 6 (Nagy D. 83p 0), Szabó M. 6, Szabó Zs. 7 (Pándy-Szekeres 85p 0), Balazsin 7 –

Gerhardt 6 (Varga 63p 6), Vécsi 8

Gól: Vécsi (8p), Balazsin (15p), Vécsi (90p)

Gólpassz: Kavalecz, Gergely, Nagy D.

Sárga: Demeter (43p), Szabó Zs. (54p), Balazsin (69p)

Dr. Hevesi Tamás:“Szép és fontos győzelem volt, amit ma taktikus játékkal értünk el. Úgy látszik, minél szűkösebb a keretünk, annál koncentráltabb, összetartóbb a csapatunk. Különösen örvendetes Balla Berci jó teljesítménye és Vécsi, Balazsin kettős gólerős játéka.”

IMG_2696A múlt heti fölényes győzelem úgy kellett nekünk mint egy falat kenyér. Bár nem volt sziporkázó játék, de a nagy arányú győzelem azért önmagáért beszél. És ezen a hétvégén is mi számítottunk esélyesnek. A Pestszentimre tavasszal nem találja magát, 7 bajnoki fordulóban 7 alkalommal kapituláltak. Lassan a kiesés réme is fenyegetni fogja őket. A kupában viszont a legjobb 4 közé jutottak, de a döntő már nem sikerült, mert a hét közben a SZAC (3:1-el) ütötte el őket a további küzdelmektől. Ennek ellenére senki se gondolhatja, hogy rossz csapat a Pestszentimre. Fiatalok, gyorsak, kombinatívak. Vagyis oda kellett figyelni nagyon.

IMG_2731A mieinknél a helyzet különösebben nem változott az elmúlt héthez képest. Továbbra is igencsak szűk keret áll a szakmai stáb rendelkezésére. Horváth, Juhász és Örkényi lassan gyógyul, sőt Kóródi erre a meccsre sem vállalta a játékot, Keglovicsról pedig nincs információ. Egyedül Demeter csatlakozhatott az elmúlt heti kerethez. Ráadásul egy “apróbb” malőr is bekövetkezett a mérkőzés előtt, kiderült, Hogy Szendreinek lejárt a sportorvosija! Így a kapuban Balla került.

IMG_2734Jól kezdtünk! Szabó Zsolt labdájával már az első pillanatokban Mészáros ugorhatott meg a bal szélen, azonban centerezését mentették a védők. Az impulzív játéknak hamar meg lett az eredménye. A 8. percben látványos gyors jobb oldali támadásunk végén Kavalecz az alapvonal közeléből vissza, középre játszott, Vécsi a védőjével egy kicsit forgolódott, majd 10 méterről a rövid alsóba vágta a labdát 1:0.

IMG_2794Nem kellett sokat várni a következő találatra sem. A 15. percben Gergely ugrasztotta a félpálya közeléből Balazsint, aki megfutva az emberét egészen az ötös sarkáig futott, középre is játszhatta volna a labdát, mert a támadást kísérő Vécsi középen tisztán érkezett, de ő inkább 6 méterről higgadtan a hosszú felsőbe emelt 2:0.

IMG_2924IMG_2872

IMG_2873IMG_2874IMG_2875IMG_2876

 IMG_2877IMG_2879

 A vendégek ezt követően lélegzethez jutottak, kijöttek a szorításból és a mezőnyben viszonylag kiegyenlített játék alakult ki. Igaz nagy helyzetek továbbra is a mieink előtt adódtak. A 18. percben Gerhardt kevergetett a vendég 16-oson beül végül fordulásból 12 méterről alig tekert a kapu jobb oldala mellé. A 22. percben ismét egy formás jobb oldali akciót vezettünk melynek végén Szabó Marci 9 méterről kerül lövőhelyzetbe, de Berencsi leért a labdára és bravúrral szögletre paskolta a jobb alsóba tartó lövést!

IMG_2835A folytatásban volt egy két melegebb szituáció a kapunk előtt. A vendégek elsősorban beadásokból és pontrúgásokból veszélyeztettek, de igazán izgulni valónk nem akadt. A félidő közepén a játékosok épségéért azonban annál inkább. Egy vendég beívelést követően a büntető pont környékén egy felívelésre Balla és Pásztor a vendégek részéről Nagy Gergő érkezett, az ütközés következtében mindhárom játékos a földön maradt és ápolásra szorult. Végül mindhárman folytatni tudták a játékot, igaz Pásztor és Nagy turbánt kapott a fejére.

IMG_2929A félidő utolsó pillanatában Balazsin végleg eldönthette volna a meccset, de ajtó-ablak helyzetben át akarta emelni a kapust, aki bele tudott kapni a labdába, ami így a keresztléc felett hagyta el a játékteret!

IMG_3053Bár ez a nagy helyzet kimaradt, mégis magabiztos előnnyel vonult csapatunk pihenőre. Jó kezdés, remek helyzetkihasználás után egy kicsit visszavettünk az iramból (vagy az ellenfél jött fel), de taktikusan futballozva továbbra is tartottunk a labdát és a kontrák révén  helyzeteket is kialakítottunk.

IMG_2798Fordulás után maradt ez a kissé spórolós játék. A magabiztos előny birtokában – és a nagy melegre tekintettel –  nem futottuk el magunkat. A helyzetek így is jöttek. Nagy Doma passzával Gerhardt törhetett a büntetőterületen belülre, de beérték és becsúszva szerelték. Aztán Balazsin törhetett a büntetőterületen belülre, 8 méterről meg is célozta a hosszú jobb alsót, de a kapus leért és kiütötte a labdát!

IMG_2817A vendégek sem adták fel a szépítés lehetőségét. Ballának egy alkalommal spárgázva kellett védenie egy 9 méteres lapos lövést.

IMG_2960 És a slusszpoén is a miénk lett. Labdaszerzés után Nagy Doma játszotta fel a labdát a középkörben helyezkedő Vécsihez, aki lefordult az emberéről, majd 35 métert vágtázva kapura vezette a labdát (nem érték utol) és a kifutó kapus mellett a kapu közepébe lőtt 3:0.

Vécsi Gabi újra csúcsformában! az elmúlt két mérkőzésen 4 gólt szerzett ezzel továbbra is a 2. helyen 20 találattal üldözi a 21 gólos Szabó Bencét.

IMG_2914Ezen a délutánon elől élesek, mindenhol máshol okosak voltunk. Ha kellett gyorsítottuk, ha kellett lassítottuk a játékot. Ráadásul volt néhány igencsak megrajzolt támadásunk is. Ennek az eredménye lett a magabiztos győzelem. Két meccs 9 lőtt, 0 kapott gól. Győzelmünkkel (és riválisaink pontvesztésével) újra nyílt a 3. helyért folytatott küzdelmünk. A vendégek pedig ezzel a vereséggel lassan komoly bajba kerültek. Említést érdemel még Balla váratlan “debütálása”, de kapusunkon nem látszott a meccshiány, rendkívüli magabiztossággal tette a dolgát és őrizte meg a kapunkat a góltól. A jövő héten a mindenkire veszélyes Unionéhez látogatunk a III. Kerület pályára, szombat 18-órai kezdéssel.

IMG_3077