25. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – BUDAFOKI MTE II 0:1 (0:0)

  • 2018-04-30

2018.04.29. vasárnap 16-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Haraldseid 8 –

Kavalecz 6 (Sikorszki 76p 0), Kóródi 7, Gergely 6, Varga 5 –

Mészáros 5, Szabó M. 6, Szabó Zs. 1, Balazsin 6 –

Gerhardt 5 (Pándy-Szekeres 79p 0), Vécsi 6

Piros: Szabó Zs. (17. perc a játékvezető megsértéséért)

Dr. Hevesi Tamás:“Nem erre készültünk, nem erre számítottunk. Sajnos ez az amatőr futball sajátja, hogy hiába 10 ember elszántsága, ha egy nincs velünk fejben ezen a napon. Így majdnem az egész meccset emberhátrányban voltunk kénytelenek lejátszani. Ennek ellenére volt esély a bravúr győzelemre, de ahhoz komolyabb szerencse is kellett volna.”

IMG_3156Már a múlt héten sem panaszkodhattunk, de ezen a hétvégén kifejezetten jól alakultak a riválisaink eredményei. A közvetlenül előttünk és mögöttünk állók mindegyike pontot veszített. Ezzel a vesztett pontok tekintetében már a mérkőzés előtt utolértük a 3. helyen álló Ikarust. Mondhatnánk, már csak  maradéktalanul kell hozni a saját meccseinket, de ez nem kis feladat. A BMTE II nem virgonckodik tavasszal. A forduló előtt már a kiesés réme is megjelent a fejük felett. Ennek ellenére, már sokszor megtapasztaltuk, a kötelező mindig a legnehezebb.

IMG_3159Csapatunkból Szendrei külföldi, Pásztor belföldi út, Demeter sárga lapok, Örkényi, Juhász és Horváth pedig sérülés miatt hiányzott. A mérkőzés előtt még volt egy kis mez mizéria, mert a vendégek is – az előzetes egyeztetés ellenére – fehérben léptek pályára. Így rendhagyó módon, a kék mezek megérkezéséig megkülönböztető dresszben kezdtük a mérkőzést.

IMG_3161Az első negyedórás ismerkedés alatt sok minden nem történt, talán csak annyi, hogy látszott a 3-4 NB2-es visszajátszóval érkező vendégek nem feltartott kézzel léptek pályára. Aztán valami olyan történt, amire nehéz ésszerű magyarázatot találni. A 17. percben a félpályánál Szabó Zsolt vállvetve harcolt meg egy labdáért a vendégek játékosával, mindkét játékos a földre huppant, a játékvezető, pedig úgy látta, hogy a mi fiúnk szabálytalankodott. Erre a lényegtelen esetre és bírói ítéletre annyira felhúzta magát középpályásunk, hogy minősíthetetlenül, nyomdafestéket nem tűrő módon kezdett el kiabálni a játékvezetővel, aki ezt követően teljesen jogosan kiállította a őt.

IMG_3164Ezzel nem csak létszámhátrányba kerültünk, hanem egy nagy futómennyiséget is elvesztettünk a középpályáról. A vendégek rögtön meg is próbáltak érvényt szerezni az ember fölényüknek. Elsősorban a jobb oldalukon vezettek veszélyes támadásokat. Az alapvonal közeléből visszagurított labdákból, három alkalommal hatalmas helyzetbe kerültek. Az első két szituációban Haraldseid védett hatalmasat, a egyszer pedig a büntető pontról, ajtó-ablak helyzetben fölé vágták a labdát! A bal oldalon Vég felfutásai jelentettek veszélyt a kapunkra, az egyik alkalommal a lövésszerű beadásáról alig maradtak le a hosszún.

IMG_3166A vendég helyzetek mellett, a labdabirtoklásban közel kiegyenlített képet mutatott a játék. Sőt helyzetekben is próbáltunk zárkózni a vendégekhez. Mészáros jobb oldali szögletét röviden csúsztatták ki a védők, a hosszúnk Balazsin szedte össze a labdát és egy állítás után 14 méterről tekert lövést küldött vissza a hosszúra, a labda pipánál, a felső léc éléről pattant a gólvonal elé! Nem sokkal később Vécsi cselezte be magát egész az ötösig, majd kissé éles szögből, laposan nem túl erősen kapura küldött labdáját a vetődve fogta a kapus.

IMG_3165Szörnyű volt látni, hogy a mérkőzés esélyeséből, hogy váltunk egy pillanat alatt esélytelenné, hogy a támadó futballt favorizáló csapatunk védekezésre kényszerült és már csak a kontrákba bízhatott. A második félidőben sem változott semmi, a vendégek igyekeztek élni az ölükbe hulló eséllyel és mindent megtettek a győzelem megszerzéséért. A nagy melegben fokozatosan fáradó csapatunk pedig a egyre melegebb pillanatokat élt meg a kapunk előtt. Volt itt minden. A budafokiak minden honnan tüzeltek. Haraldseid több bravúrt is bemutatott. Volt, hogy a balról 10 méterről tekert lövést kellett a levegőben úszva szögletre ütnie, de volt, hogy két alkalommal 18 méteres kellemetlenül lecsapódó kísérletet kellett hatástalanítania. Volt hogy kapu előtti kavarodás után két-három alkalommal is gólt láttunk, de hol a kapusunk, hol a felső léc hárított. De volt olyan is amikor már Haraldseid is verve volt, akkor az oldalkapufa mentett! Amellett, hogy hátul megúsztuk ezeket az eseteket, elől néhány veszélyes kontrát is tudtunk vezetni. Egy szöglet után Vécsi 17 méterről bombázott kapura, labdája a felső léc tetejét súrolva ment fölé! Balazsin elfutása után is volt lehetőségünk a gólszerzésre, de középen a kivetődő kapus megelőzte Vécsit.

IMG_3162Mindenesetre tartottuk magunkat egészen a meccs hajrájáig. A 78. percben viszont megszerezte a vezetést a vendég csapat, egy lassan felfejlődő,  jobb oldali támadás végén oldalról befelé játszották a labdát, védőink behátráltak a már büntető területen belül helyezkedő Vincellérrel szemben, a játékos pedig kissé jobbról, 9 méterről jobb külsővel félmagasan a kapu hosszú oldalába tekert 0:1. Azonnal válaszolhattunk volna a gólra, a középkezdés után Kavalecz ment el és adott be jobb oldalról Vécsi pedig 14 méterről szemből, bravúros ollózó mozdulattal milliméterekkel lőtt a rövid felső mellé (a lelátóról már bent láttuk)! Emellett még két komoly lehetőségünk volt. Előbb Balazsin balról befelé húzva célozta meg a hosszút, a kapus vetődve kiütötte a labdát, majd Balazsin ugratta ki Vécsit, aki 10 méterről ziccerben, lövés helyett visszasarkalta a labdát abban a hiszemben, hogy Balazsin kíséri a támadást, de csapatkapitányunk tévedett így odalett a ziccer!

IMG_3167Hát ez van. Egy ember fegyelmezetlensége, butasága így tudja tönkre tenni az egész csapat célját, munkáját. Tavaly Budafokon szintén Szabó Zsolt fegyelmezetlensége miatt kerültünk emberhátrányba, akkor “csak” 52 percet kellett emberhátrányba játszania a csapatnak, most 73-at! Bravúrral lehetett volna nyerni, mert hátul sokáig meccsben tartottuk magunkat, elől pedig megvoltak a helyzeteink. De összességében a nagy meleg, a létszámhátrány és a vendégek nyomása felőrölte a csapatot. A látottak alapján megérdemelten nyertek a vendégek. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, kár érte. A vendégek pedig a 10 tavaszi meccsükből mindössze a 2. győzelmüket könyvelhették el és kicsit fellélegezhetnek a bentmaradásért folytatott harcban. Jövő héten a nem túl jó emlékű Kolozsvári Tamás utcába látogatunk a II. Kerület vendégeként szombat 17-órai kezdéssel.