26. forduló: II. KERÜLETI UFC – 43. sz. ÉPÍTŐK SK 3:2 (2:1)

  • 2018-05-06

2018.05.05. szombat 17-óra, Kolozsvári T. utca, műfüves pálya:

Balla 4 –

Szabó M. 4, Pásztor 4, Kóródi 4, Gergely 5 –

Varga 4, Mészáros 4, Szabados 4, Balazsin 4 –

Nagy D. 4, Vécsi 5

Gól: Kóródi (1p), Nagy D. (58p)

Gólpassz: Balazsin, Balazsin

Sárga: Nagy D. (22p), Balazsin (44p), Varga (82p)

Dr. Hevesi Tamás:“A technikai és fizikai képességek mellett legalább ennyire fontos a mentális képesség, a tűz és az ész megfelelő aránya. Ez utóbbi kettő ma nem, vagy nem megfelelő mértékben volt meg nálunk. Pedig idegenben 1:0-ról indulni több mint előny és mi ezt elvesztegettük. Így a meccs után, a mai fejemmel már máshogy sakkoztam volna a rendelkezésre álló játékosokkal, bár sok variációs lehetőségünk nem volt ma. Össze kell szednünk magunkat a hátralévő mérkőzésekre, mert különben néhány kellemetlen meglepetés még érhet bennünket.”

IMG_31942016. novembere óta először tértünk vissza a Kolozsvári T. utca pályára. Akkor az első helyen álló csapatunk meglepő és fájdalmas vereséget szenvedett a BLSZ1-es újonc zöld-feketéktől (1:3). Ezzel a vereséggel oda lett az őszi elsőség, illetve a bajnokság hátralévő részében többet nem is lépett fel a dobogó tetejére csapatunk. A körülmények azóta sem sokat változtak, az esélyek most is mellettünk szóltak. Talán csak a kis méretű pálya lett még egy kicsit keményebb.

IMG_3198Sajnos a csapatunk környékén nincsenek jó hírek, mert az utóbbi időben soha nem tapasztalt “fogyásnak” indult a keret. Ez most jutott a csúcsra. Olyannyira, hogy amennyiben gyors igazolással nem kerül hozzánk két játékos ezen a héten (Szabados és Borsos), akkor még arra is lett volna esély, hogy nem, vagy nem 11-en állunk ki szombaton a sereghajtó ellen.

IMG_3205Egy gyors számadás a hiányzókról. Szendrei külföldön, Sikorszki és Pándy-Szekeres belföldön, Keglovics (hetek óta), Hangya és Németh (hónapok óta) ismeretlen helyen tartózkodott. A sérültjeink közül Fodor és Birinyi majd talán ősszel, de Juhász, Örkényi és Horváth “idei” játékára sincs sok esély. Friss sérültjeink Kavalecz és Demeter. A Budafok elleni meccsen kiállított Szabó Zsoltot pedig június 3-ig eltiltották. Ez 14 ember, a keret több mint fele.

IMG_3208Ilyen előzmények után, nyárias napsütésben indult a meccs. Ráadásul a felforgatott csapatunk úgy kezdett ahogyan reméltük. Az 1. percben Balazsin jobb oldali szögletére középen Kóródi robbant be és 5 méterről védhetetlenül a léc alá bólintott 1:0. Továbbra is támadásban maradtunk. Percekkel később egy hazai kapu előtti kavarodás közben, lövések és passzok után, kezezés miatt háromszor is 11-est kiáltottak a “lelátón”, de a bíró sípja néma maradt.

IMG_3215Aztán mintha a minket zavart volna meg a gyors előny! Változatos játék alakult ki a pályán a mieink birtokolták a labdát, de a hazaiak veszélyesen kontráztak . A 8. percben akár egalizálhattak volna, amikor is egy 8 méteres lövés után a bal oldali kapufa melletti oldalhálót súrolva ment mellé a labda. A túloldalon, egy jobb szélről belőtt labdáról Gergely és Kóródi alig maradt le. Az idő múlásával egyre veszélyesebbek lettek a Kerület kontrái. Egy alkalommal Kóródinak kellett a kapunk fölé mentenie egy élesen kapu elé lőtt labdát, majd Balla fogott meg egy ziccert Bagyinszkyvel szemben (videó).

És jött az egyenlítés is! A 33. percben Bagyinszky lódult meg a térfelünk közepén kapott labdával, Pásztor velem ment ugyan, de csak kísérte, a hazai játékos pedig a 16-os vonaláról átemelte a kapujából kiinduló Ballát. A labda a keresztléc éléről a gólvonal elé pattant, ezt még menthettük volna, de sem Pásztor, sem Szabó M., sem pedig a lassan felkászálódó Balla sem igazán igyekezett, így aztán Bagyinszky odaszaladt a gólvonal előtt pattogó labdához és egy lépésről az üres kapuba bólintott 1:1.

IMG_3326IMG_3327IMG_3328IMG_3329De ezzel nem volt még vége! A 44. percben mi indíthattunk (volna) létszámfölényes kontrát, de Nagy D. a félpályánál elpasszolta a labdát, amiből a hazaiak fordulhattak, a bal szélen az ezen a mérkőzésen középhátvédet játszó, csapatkapitány Kocsis lódult meg, Szabót megverte, majd kissé éles szögből, 10 méterről nem túl erős, de annál pontosabb lapos lövéssel célozta meg a hosszú alsót, a labda pedig a kapufát érintve pattant a hálóba 1:2.

IMG_3310Sokkoló volt az első félidő. Különösen azért mert jól kezdtünk és pillanatok alatt előnybe is kerültünk. Aztán érthetetlenül, mindenáron tovább erőltettük a támadásokat és a hazaiak pedig megkontráztak bennünket. A hazaiak láthatóan jobban alkalmazkodtak a hazai pálya előnyéhez, a kis méretű, kemény pályán mindenhova odaértek és párharcokra kényszerítették a mieinket, ami igencsak megnehezítette a folyamatos játékunkat. Támadásban nem voltunk elég elszánták és pontosak, hátul pedig szellősség és pontatlanság jellemzett minket.

IMG_3268Fordulás után kissé felpörögtünk. Egyből támadólag léptünk fel és ez helyzetekben is megmutatkozott. Viszonylag hamar jött is az egyenlítés. Az 58. percben Vécsi ment el a bal szélen, beadás a hosszún az érkező Balazsint találta meg, aki az ötös sarkáról egyből visszarúgta a labdát az ellenkező sarokra, ahol az érkező Nagy D. egy lépésről, bevetődve testével a kapuba sodorta a labdát 2:2.

IMG_3419És bizony ezek után nagyon közel voltunk a vezetés megszerzéséhez is. Több kisebb, nagyobb helyzet mellett 3 hatalmas ziccert is elpuskáztunk. Előbb Kóródi 5 méterről, a kapu torkából, tiszta helyzetben fejelt a jobb alsó mellé!

IMG_3432Aztán Vécsi harcolt meg egy labdáért és került nagy helyzetbe, de 6 méterről milliméterekkel a jobb kapufa mellé helyezett!

IMG_3421 IMG_3423IMG_3425IMG_3427A végén pedig egy kis tűzijáték következett. Mészáros Balazsin passzát követően cselezte be magát a büntetőterületen belülre, tisztára játszotta magát, majd 6 méterről Horváthba vágta a labdát (vagy a kapus védett nagyot, ez nézőpont kérdése). Mészáros a kipattanót üggyel-bajjal Vécsihez pöccintette, aki szintén 6 méterről ismételhetett, de Horváth ismét a helyén volt és ezt is védeni tudta!

IMG_3452 IMG_3453 IMG_3454 IMG_3455 IMG_3456Aztán ráadásként még egy Vécsi beadás, de Balazsin lemaradt a hosszún.

IMG_3439

Majd egy Balazsin pontrúgás után a hazai kapus bizonytalankodott, de nem voltunk elég agilisek és így a hálóőr öklözve korrigálni tudott Szabados és Vécsi elől.

IMG_3461 IMG_3463 IMG_3464

Aztán ahogy lenni szokott a sok kimaradt helyzet megbosszulta magát. A 70. percben a félidő első érdemi hazai akciója góllal ért véget. Egy jobb oldalon folydogáló hazai támadás során senki sem támadta a hazai jobb szélsőt, csak immel-ámmal kísérgettük a játékost, aki a 16-oshoz közelítve gondolt egyet és élesen, keresztbe a hosszú ötös sarkára passzolta a labdát, ahol Bacsek érkezett, Szabó (ismét) lemaradt, Balla nem jött ki és a hazai játékos estében a kapu közepébe passzolta a labdát 2:3.

IMG_3476 IMG_3477 IMG_3478Hidegzuhany a javából! A hátralévő időszakban is próbálkoztunk mindennel, két igencsak büntetőgyanús szituációban is néma maradt a spori sípja. Előbb egy beadásra érkezett volna Vécsi, de a lövés pillanatában Maczinkó hátulról fellökte a játékosunkat, majd nem sokkal később az alapvonal közelében két hazai védő nem igazán értette meg egymást, végül az egyikük kézzel oldalra ütötte a labdát!

IMG_3471 IMG_3472 IMG_3473IMG_3474 A hajrá pillanataiban még a teljesen kinyíló csapatunk mellett két helyzetet is elpuskázott a Kerület, az első elkerülte a kapunkat, a másodiknál Balla védett vetődve a rövid bal felső előtt. Az eredmény viszont már nem változott. Lassan kimondhatjuk, új mumus született! Hajdanán nem szívesen jártunk a dimbes-dombos Hidegkúti pályára, aztán kevés babér termett számunkra a Pestszentimrei kopogón, vagy az utóbbi időben a RAFC pályán sem szereztünk sok pontot. Most nagyon úgy néz ki, hogy az új “kedvenc” a Kolozsvári T. utcai pálya lesz! Pedig minden jól indult, a gyors gólnak biztonságot kellett volna adnia, de mi zavarodtunk meg, a második félidőre összébb szedtük magunkat, de akkor meg szerencsénk nem akadt. A dobogó most már nagyon messzinek tűnik és legyünk őszinték, nem is nagyon érdemelnénk meg. Ezt láthatóan amúgy is jobban akarták a pályán kívül lévők, mint maguk a játékosok. Az utolsó 4 (illetve a halasztott Unione meccsel 5) bajnokin rendhagyó módon, eddig nem ismert, új célok lebeghetnek a csapat előtt. A hogyan álljunk ki? Mert sajnos darabra elfogyott a csapat és ez a hátralévő meccseken sem fog nagyon változni. Ha szerencsénk van, sikerül tovább halasztani a keddi Unione elleni meccset, a hétvége meg szerencsére még messze van, addig még a holtak is félépülhetnek…