27. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – TFSE 4:1 (1:0)

  • 2018-05-13

2018.05.12. szombat 18-óra, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Szendrei 8 –

Kavalecz 7, Kóródi 7, Gergely 7, Sikorszki 7 –

Mészáros 8, Szabó M. 6, Pásztor 6, Szabados 5 (Pándy-Szekeres (85p 0), Balazsin 7 (Varga 85p 0) –

Gerhardt 8 (Nagy D. 82p 0)

Gól: Balazsin (43p), Gerhardt (64p), Kavalecz (78p), Nagy D. (92p)

Gólpassz: Szabó M., Balazsin, Mészáros, Pásztor

Sárga: Pásztor (61p)

Dr. Hevesi Tamás:“Ezért áll a mi csapatunk 24 játékosból! Hiába a nehéz helyzetünk, a foghíjas keretünk, ismét bizonyítottuk, hogy kevesen is tudunk elegen lenni. Ma nagyon büszke lehettem a fiúkra!”

IMG_3551Lassan tényként közölhetjük, a bajnokság hajrájára (majdnem) elfogyott a csapatunk. A múlt heti szűkített kerethez képest Vécsi is kiesett (bokasérülést szenvedett a II. Kerület UFC elleni meccs utolsó perceiben) és az újonc Borsos sem tudta vállalni a játékot. Ellenben visszatért Szendrei, Sikorszki és Pándy-Szekeres, valamint valahogy összedrótozta magát erre a meccsre Kavalecz és Kóródi is.

IMG_3558Vécsi és Demeter kiesése miatt (és Kóródi gesztusának is köszönhetően) ezen a mérkőzésen Kavalecz viselte a csapatkapitányi karszalagot (utólag mondhatjuk, meg is érdemelte).

IMG_3569A TF a bentmaradásért küzd és tavasszal (legalábbis az őszi szezonjukhoz képest) egész jól szerepelnek. A legutóbbi 8 meccsükön csak a bajnok aspiráns REAC-tól szenvedtek vereséget. Az elmúlt évben kétszer is összefutottunk (mindkét alkalommal idegenben) és bár mindkét alkalommal mi számítottunk esélyesnek, egyszer sem tudtunk nyerni. A kupában 1:2, a bajnokságban 0:0 volt az eredmény. Érdekesség, hogy a csapatban van két volt 43-as játékos. A csapatkapitány Sztranyovszky Márk a közelmúltban 1,5 évig, a pályaedző Augusztini Gábor a távolabbi múltban közel egy évtizedig viselte csapatunk mezét.

IMG_3566Mi két vereséggel érkeztünk erre a meccsre. A dobogó igencsak eltávolodott tőlünk, de azért nem mindegy, hogy hova kerülünk a végelszámolásnál, mindenesetre egy rossz szériának köszönhetően akár a 8. helyig is zuhanhatunk. Így aztán hiába a 8 helyezés a két csapat között, a foghíjas keretünknek és a csapatok formájának köszönhetően kiegyenlített mérkőzésre lehetett előzetesen számítani.

IMG_3575Intenzíven kezdett a TF! Az első percekben voltak is meleg pillanatok a kapunk előtt. Egy balról bejátszott labdára viszonylag tisztán érkezett a vendégek centere, de szerencsénkre jobb külsővel igencsak sután találta el a labdát, ami így méterekkel a bal alsó mellé csorgott. A következő helyzet is a TF előtt adódott. Egy mélységi labdával Csete törhetett a büntetőterületen belülre, majd 8 méterről a kifutó és a szöget remekül záró Szendreibe vágta a labdát!

IMG_3589Ezután mi is kezdtünk meccsbe kerülni. Balazsin bal oldali megindulása(i) komoly veszélyt jelentettek Szűcs Lajos kapujára. Szélsőnk akár az alapvonal felé ment, akár befelé cselezte magát, minden megmozdulása életveszélyes volt. A félidő közepére már enyhe fölényben játszottunk. A 23. percben Balazsin befelé cselezése után 16-os sarkáról lapos  lövésszerű beadással csak milliméterekkel tévesztettel el a hosszú alsó sarkot. Aztán ismét Balazsin elfutás után Gerhardt került többször is jó helyzetbe a vendég ötösön, de ezek a lehetőségek még kimaradtak. Bizony Balazsin Andris a mérkőzés ezen szakaszában nagyon élt, a legkülönbözőbb cselekkel folyamatosan átjátszotta az emberét.

IMG_3596A jobb oldalon Mészáros szóló után Szabadosnak készítette le a labdát, középpályásunk 16 méteres lövése, egy védőt érintve alig ment a hosszú mellé. A 28. percben ismét a már az ismert forgatókönyv játszódott le a pályán. Balazsin elfutása után középen Gerhardt kapta a labdát, aki befordulás után 10 méterről a jobb alsót célozta meg, de Szűcs gyors vetődéssel megfogta a labdát.

IMG_3610A félidő hajrájához érkezve megszereztük a vezetést. A 43. percben Balazsin kevergetett a bal szélen, a bejátszott labdáját blokkolták a védők, majd megpróbálták kihozni, de a mieink visszatámadtak, labdát szereztek, Szabó Marci pedig remek húzással a büntetőterületen belül Balazsin elé sarkalt, aki kissé éles szögből, 7 méterről védhetetlenül a kapu hosszú oldalába tekert 1:0. Bár kevés idő volt hátra a félidőből, a vendégeknek mégis majdnem válaszoltak. Egy mélységi lapos indítással Marton mehetett kapura, de 8 méterről az elvetődő Szendrei lábát találta el!

IMG_3593Az első játékrész viszonylag kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat előtt jópár nagy lehetőség adódott. Az elején meglepet bennünket a vendégek gyors, agresszív játéka, valamint, hogy a TF elsősorban a labda nélkül mélységből induló játékosait igyekezett megjátszani. A mieink az elmúlt hetekhez képest, nagyszerűen teljesítettek, fegyelmezetten, sokszor rendkívül odaadóan játszottak. Emellett sokan hozták az extrát is, többek között az amerikai útjáról visszatérő Szendrei is remekül védett.

IMG_3621Fordulás után kissé ellaposodott a meccs. Ekkor már a vendégek nem voltak különösebben veszélyesek kapura, talán csak az a 20 méteres szabadrúgás jelentett igazán veszélyt, amit Szendrei a léc alól szögletre ütött.

IMG_3663A 64. percben már kettő volt ide! Balazsin passzával Gerhardt fordult le védőjéről, majd 16-os vonaláról lapos lövést küldött a rövid jobb alsó felé, a labda a védő lábát is érintve vágódott a sarokba 2:0.

IMG_3657Aztán Mészáros hozta nagy helyzetbe Szabadost, aki előbb 6 méterről Szűcsbe lőtte a labdát, majd a kipattanót fölé fejelte! De Balazsin bal, Kavalecz jobb oldali elfutásai után is már csak egy pontos passz hiányzott volna az abszolút gólhelyzethez.

IMG_3659IMG_3660A 70. percben Gerhardt újabb gólt szerezhetett volna, de Mészáros remek passzával kiugorva jól is oldotta meg a helyzetet, 9 méterről laposan, nagy erővel lőtte meg a hosszú alsót, de Szűcs lábbal bravúrral védeni tudott! A 78. percben már nem volt apelláta, Mészáros ugratta ki Kavaleczet, a jobb oldalon felfutó védőnk pedig 8 méterről mértani pontossággal lőtte ki a hosszú alsót 3:0.

IMG_3672A hajrára megint gólt szerezhettünk volna, amit a csere játékosaink hozhattak volna össze. Pándy-Szekeres szöktette a félpálya közeléből Vargát, aki egyedül vezethette a labdát a kapura, azonban a büntetőterületen belülre érve, 7 méterről gyatrán a hosszú sarok mellé gurított!

IMG_3673Azonban az utolsó percekben sem maradtunk gólok nélkül. Előbb a 89. percben Varga passzolt el egy labdát a saját térfelének közepén, a vendégek egyből kiugratták Csiszárt, a támadó pedig az őt kétségbeesetten támadni igyekvő Kóródi és a vetődő Szendrei mellett 13 méterről a bal alsóba lőtt 3:1.

IMG_3612A gólra góllal válaszoltunk a 92. percben. Szendrei kirúgása után Pásztor csúsztatta tovább a labdát, amivel a nem sokkal korábban pályára lépő Nagy D. indulhatott meg. Csatárunk ekkor még egyenlő helyzetben volt a védőjével, de nem sokáig, közel 35 métert vezetve a labdát végül 6 méterről Szűcs lába mellett a kapu közepébe passzolt 4:1.

IMG_3632Ez ma nagyon összeszedettre sikeredett! Fegyelem, elszántság, taktikusság és kreativitás jellemezte a mieinket. Egyszerűen mindenki tette a dolgát, sőt többet is. Gerhardt Ádám talán először játszott az igazi posztján. Rengeteg labdát megtartott és megjátszott, emellett gólt is szerzett. A védelem (és a kapusunk) előtt ma le a kalappal, de közülük is kiemelendő Sikorszki Peti, aki kényszerből került a bal bekk posztra, de játéka ma minden várakozást felülmúlt. Nagy D. pedig sokadjára bizonyítja, hogy a gólhoz neki néhány perc is elég. Ma Mészáros és Balazsin igazi vezér volt, mindketten nagyot futballoztak. Egy hét alatt hatalmasat fordult a világ, kevésből “elegen” lettünk és máris bizakodva nézhetünk a folytatás elé. Szép volt a fiúk, szép győzelem volt ez, mert egy jó csapatot győztünk ma le. Ezzel a TF, ha nem is reménytelen, de nagyon nehéz helyzetbe került a hajrára. Mi viszont továbbra is esélyesek maradtunk arra, hogy az 5. helynél is előbbre végezzünk. A folytatásban tartalmas időszak elé nézünk. Szombaton 17-órai kezdéssel a Testvériséghez látogatunk, majd azt követő szerdán (23.-án) pótoljuk az elmaradt mérkőzésünket az Unionnal.