Ö.f. 3. forduló: HIDEGKÚT SC – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 3:3 (2:1)

  • 2017-09-12

Gyengén kezdő Öregfiúk csapatunk, a rajtnál szintén bentragadó Hidegkút együtteséhez látogatott hétfőn. Ez a mérkőzés sem indult számunkra jól. Ugyanis már a 4. percben a kapunkban táncolt a labda. Egy szöglet után a hazaiak támadója Manhertz 6 méterről fejelt a hálóba 0:1.

DSCF4792A folytatásban magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Mezőnyfölénybe kerültünk, de egy-két lehetőségen kívül nem tudtunk komoly veszélyt jelenteni a Hidegkút kapujára. Ellenben a hazai ellentámadások végig ültek. Kormosnak három alkalommal is hihetetlen bravúrt kellett bemutatnia, hogy meccsben tartsa a csapatot. A 21. percben sikerült az egyenlítés. A végig agilisan futballozó Kóródi cselezte be magát a 16-os jobb oldalán és 8 méterről kilőtte a rövid sarkot 1:1. Nem sokáig örülhettünk, a 36. percben egy újabb kontra után sakk-mattra játszották ki a helyzetet a hazai támadók és máris náluk volt az előny 1:2.

DSCF4794Fordulás után minden maradt a régiben. A mieink labdát birtokoltak, mezőnyfölényben voltak, de komoly helyzetekig nem jutottak. A Hidegkút játékosai viszont labdaszerzés után szinte kispricceltek olyan lendülettel mentek át támadásba. A félidő elején megint Kormosra volt szükség az eredmény megtartásához, hihetetlen mit fogott egy ajtó-adlak ziccerben! Az 52. percben egy igencsak vitatható szituáció után növelte az előnyét a zöld-fehér csapat. Waszner menteni akart a 16-osunk közelében, de eltalálta az egyik közelben lévő hazai játékost akiről, az ötösünkön egymagában “lődörgő” Magyarhoz pattant a labda. A nyilvánvaló, kb. 12 méteres lest nem vette észre az oldalbíró és a játékvezető(!?), így aztán a támadó gondolhatta, ha lúd, hát legyen kövér és a pattogó labdát kézzel simította maga elé, majd fordulásból a léc alá emelt 1:3.

DSCF4805Kormosnál (némileg érthetően) elszakadt a cérna és heves reklamálásba kezdett. A játékvezető erre (szintén érthetően) ki is állította a kapusunkat. Sajátos, hogy a gól szerző vendég játékos maga is elismerte a játékvezető előtt, hogy szabálytalanság (kezezés) történ a gól előtt, de a “bíróspori” hajthatatlan maradt. A kapuba a mezőnyjátékos Miskei Zoli került. A megfogyatkozott és két gólos hátrányba került csapatunkat láthatóan megtörte az eset. Becsülettel, de amolyan kötelességszerűen tette a továbbiakban a dolgát. A hazai kontrák továbbra is ültek, Miskei két alkalommal is nagyot védett, így nem nőtt a különbség a két csapat között.

DSCF4797A hajrára viszont minden megváltozott. Igaz ehhez (de mihez nem) kellett egy kis szerencse is. A 74. percben egy jobb oldali szöglet követő kavarodásból, ellenféltől Szalamiehez került a labda, aki 5 méterről nem hibázott 2:3. Majd 1 perccel a vége előtt Slehovszki labdájával Argilopulos ment el a jobb szélen, lapos beadásáról még középen lemaradt Szalamie, de a hosszún gőzmozdonyként érkező Galambos 7 méterről a kapuba bombázott 3:3.

DSCF4804Nem akármilyen meccsen, végül bravúros teljesítménnyel szerezte meg első pontját öregfiúk csapatunk. Mindenki nagyon odatette magát, nagyot dobbant ma a kék-fehér szív! És nem csak a meccsen, mert a mérkőzés után bizonyították a fiúk, hogy nemcsak remek futballisták, hanem nagyszerű emberek is. Nem felejtették el régi mesterüket és megünnepelték (megajándékozták) a hétvégén 79 éves (igencsak meghatódótt) Gyuribát! Szép volt fiúk! A jövő héten hétfőn 19-órai kezdéssel az eddig 0 pontos Százhalombatta látogat a Fáy utcába, akik ellen ezek után minden bizonnyal a győzelem esélyével lépünk pályára.