5. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – HEGYVIDÉK SE 4:2 (2:2)

  • 2017-09-17

2017.09.16. szombat 17-óra, Fáy utca:

Balla 5-2=3 –

Kavalecz 5 (Szabó M. 0), Pásztor Á. 5 (Szabó Zs. 46p 7), Kóródi 5, Varga  5 –

Mészáros 6, Keglovics 7, Demeter 6, Balazsin 6 –

Nagy D. 5 (Sagát 46p 7), Kocsis 5 (Vécsi 46p 7)

Gól: Keglovics (23p), Demeter (45p, 11-es), Sagát (75p), Vécsi (85p)

Gólpassz: Balazsin, Nagy D., Balazsin, Mészáros

Sárga: Balazsin (16p), Pásztor (42p), Kóródi (45p)

Kiállítás: Balla (60p, a 16-osn kívül kézzel ért a labdába)

Dr. Hevesi Tamás:“Megszenvedtünk ezért a győzelemért. De nem is várhattunk mást. Nincs könnyű ellenfél a bajnokságban. Sokat számított és döntőnek bizonyult meghatározó játékosaink beállása a második játékrészben. Amikor az egy-két érintős támadásokat vezetünk, akkor azokat szemmel is nehezen lehet lekövetni, nemhogy reagálni lehessen rájuk. És hogy ezt megint 10 emberrel tették a fiúk, az külön dicséretet érdemel.”

DSCF4807

Fogadkozások mindkét oldalon…

Nehéz és eredménytelen heteken van túl a csapat. Éveket kell visszamennünk, talán az első Blsz1-es évet kell elővennünk, hogy 3 egymás utáni bajnoki vereséget találjunk a csapat életében. Ráadásul az elmúlt hét eseményeit önmagában is nehéz feldolgozni, mert már egy megnyert mérkőzést engedtünk ki az utolsó pillanatokban a kezünk közül. De hát nincs más hátra mint előre. Az élet és a bajnokság nem áll meg. Elérkezett a következő megmérettetés. A Hegyvidék ezidáig még pontot sem szerzett. Három 1 gólos vereséget szenvedett el, ezzel a sereghajtó a bajnokságban. Legutóbb az Újpest FC II dolgát nehezítették meg alaposan. Visszatekintve, bennünket is megtréfáltak az utóbbi időben kétszer is. Az előző bajnokságban kétszer 1:1 lett az eredmény, pedig akkor jobb passzban és a bajnokságért küzdött a csapat. Most sem lesz tét nélküli a mérkőzés, mert a mieinknek úgy kell a 3 pont, mint egy falat kenyér.

DSCF4808

Az egyik veszélyes vendég beadás.

Az elmúlt héthez képest megfrissült a kezdő. A munkahelyi balesetet szenvedő Gergely helyett Varga került a csapatba. Elől pedig a Kocsis-Nagy csatár kettős rohamozhatta az ellenfél kapuját. Érdekesség, hogy a keretbe került a nemrég le(vissza) igazolt, újrakezdő Sagát Gergely, aki legutóbb, évekkel ezelőtt Ausztriában játszott, de az utolsó magyarországi csapata a 43-as volt még a 2009/10 szezonban.

DSCF4809

Mészáros aktívan játszott az első félidőben, de nem volt elég pontos.

Ahogyan az várható volt a vendégek mélyen hátrahúzódtak és a labdát remekül megtartó Scheffernek feljátszva igyekeztek kontrákat vezetni. Ezt olyan jól ment, hogy 9. percben egy balról elvégzett pontrúgást a mieink középen elvétettek, Scheffer a büntető pont környékén átvette és Pásztorral birkózva estében alig bökte a labdát a jobb alsó mellé. A játékvezető azonban némileg meglepő módon, az eset után a vendégek javára büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett állt és a jobbra dőlő Balla mellett a kapu bal oldalába lőtt 0:1.

DSCF4811

Balla verve, vezet a Hegyvidék 0:1.

Ritkán lépték át a félpályát a vendégek, de akkor veszélyt okoztak. A 14 percben egy bal oldali szöglet után a hosszún tisztán fejelhetett egy vendég játékos, még felugrania sem kellett, szerencsére Balla a helyén volt és vetődve szögletere ütötte a rövidbe tartó 7 méteres fejest. A 16. percben ziccert puskáztunk el. Mészáros jobb oldali beadása középen Nagy lábáról felperdült, Kocsis elé pattant, aki nagy helyzetben előrevetődbe 5 méterről fölé spigozta a labdát! Érett és meg is született az egyenlítő gól a 23. percben. Mészáros jobb oldali beadását a hosszún Balazsin  készítette le a középen érkező Keglovicsnak, aki 17 méterről laposan a bal alsóba helyezett 1:1.

DSCF4810

Mészároshoz hasonlóan Balazsin (9) is a második félidőben játszott jobban.

DSCF4814

A képen is látszik, Scheffer lebirkózza Pásztort, a büntető viszont elmaradt.

Nem sokáig volt okunk az örömre. Megint megrázta magát Scheffer, a térfelünk közepén tovább, előre tudta játszani a labdát Jakabhoz, aki 20 méterről, amolyan minden mindegy alapon ellőtte a labdát Kóródi mellől, a kissé eltört labda a “tehetetlen” Balla mellett a jobb alsó kapufát érintve pattant a hálóba 1:2. Gyorsan egyenlíthettünk volna, de Mészáros védelem mögé ívelését Keglovics 2 méterről az oldalhálóba lőtte! A pályán rendesen gyömöszölték egymást a csapatok. Fölényben voltunk, de az utolsó passzokkal valahogy mindig gondunk akadt. A 43. percben Balazsin éles bal oldalról elvégzett szabadrúgása során, Pásztort Scheffer egyszerűen a nyakánál fogva lerántotta 16-oson belül. A büntető viszont elmaradt! A 45. percben viszont már volt sípszó! Nagy Dominik tört a büntetőterületen belülre, a lövés pillanatában hátulról becsúszva akasztották (ez is véleményes eset volt, mert a labdát is elérte a védő). Mindenesetre a tizenegyes az, amit a játékvezető megad. A labda mögé Demeter állt és higgadta a jobb alsóba gurított 2:2. Ezzel véget is ért az első játékrész. A szünetben komoly változások történtek a csapatban. A Nagy-Kocsis támadó kettőst, a Vécsi-Sagát csatár kettős váltotta, Pásztor helyett pedig Szabó Zs. lépett pályára. Még fel sem ocsúdhattunk a középkezdés után, máris helyzetbe került a vendég csapat. A 16-os magasságában, egy jobb oldali lapos beadást a kilépő Demeter elvétett, így Scheffer (ki más) tisztán vehette át a labdát és 15 méterről csúnyán fölé lőtt!

DSCF4815

Vécsi remekül ált be a félidőben, lendületes játéka, passzai és nem utolsó sorban gólja ma döntőnek bizonyult a 3 pont megszerzésében.

Viszont ezt követően Vécsi Gabiék pályára lépésének is köszönhetően új lendületet kapott a csapat. Egyre nagyobb fölénybe kerültünk, de sajnos a kapu előtt nem volt szerencsénk. A 60. percben nem várt fordulatot vett a meccs. Egy mélységi indítással Jakab lódulhatott a kapunk felé, Balla kifutott elé a büntetőterületen kívülre, de a játékos érte el előbb a “csines” átadást, és el akarta passzolni a labdát a kapusunk mellett, de az elakadt a kapusunkban. Szerintünk combjában, a játékvezető véleménye szerint a karjában. Ezért villant a piros. Az elmúlt héthez hasonlóan most is megfogyatkoztunk 30 percre. Ráadásul most cserekapusunk sem volt, így Demeter vette fel a kapusmezt. Rögtön bizonyítania is kellett, vetődve hárította a jobb sarok előterében a 19 méterről elvégzett szabadrúgást.

DSCF4813

Mészárosnak (17) ma “csak” a gólpassz jött össze, pedig gólt is szerezhetett volna.

A meccs azonban nem hogy véget ért, csak most kezdődött el számunkra igazán. Egyre szebb és egyre pontosabb támadásokat vezettünk. A 69. percben a félpálya közelől Keglovics ugratta ki Vécsit, aki egyedül törhetett kapura, Nándorira vezethette a labdát, el is vitte mellette a labdát, de a végén hosszan tolt és kivezette a labdát az alapvonalon túlra! A 75. percben Vécsi indította remek mélységi passzal a bal szélen Balazsint, aki egészen az alapvonal közeléig nyargalt, majd jobb külsővel laposan középre kanyarította a labdát, a hosszún pedig Sagát érkezett és 5 méterről a kapu hosszú oldalába passzolt 3:2. És nem volt megállás, sorra jöttek a veszélyes támadások. Mészáros éles beadásra a hosszún Balazsin érkezett és éles szögből 1 méterről “sikerült” mellé lőnie. A 84. percben minden eldőlt. Mészáros ment el a jobb szélet, középen most Vécsi érkezett és 5 méterről most ő vette be a tehetetlen Nándori kapuját 4:2. A 89. percben Vécsi átadásával Mészáros törhetett volna kapura, de ő inkább a szögletzászlóhoz vezette a labdát. A 90. percben zárkózhatott volna a Hegyvidék, de Kóródi – teljesen felesleges – alapvonal közelében elkövetett szabálytalansága miatt megítélt második büntetőjét Scheffer a bal alsó kapufára lőtte!

DSCF4819

Megszenvedtünk ezért a győzelemért, de legalább ma (az elmúlt héttel szemben) érdemes volt szenvedni.

A vártnál is nehezebb mérkőzésen vagyunk túl. A Hegyvidék elsősorban a védekezésre helyezte a hangsúlyt, ennek ellenére nem adta fel a támadás lehetőségét és meglepően sokszor el is jutott a kapunkig. Bizony Scheffer Bence játéka – különösen – az első játékrészben sok gondot okozott a védőinknek. A II. játékrészben – a cseréknek is köszönhetően – már nem csak előre mentünk, hanem támadtunk is. A góljaink sakk-mattra kijátszott helyzetekből születtek. Ráadásul 30 percet (már megint) ember hátrányban kellett játszanunk és a múlt héthez hasonlóan most is nagyon erősnek mutatkoztunk így is. Végső soron 10 emberrel nyertük meg a meccset.  A kiállítás igencsak véleményesre sikeredett, kintről nagyon úgy nézett ki, hogy kapusunk kezét nem, csak a combját érte a labda, de egyébként is több ellenmondásos döntés is született mindkét oldalon. Összegezve jó iramú, változatos mérkőzésen vagyunk túl, ahol végre mi nevethettünk a végén. A jövő héten szombaton (16-órai kezdéssel) nagy megmérettetés vár ránk (jó lenne, ha a szurkolóink is velünk lennének) a Budai II stadionba látogatunk az eddig veretlen REAC vendégeként.