6. forduló: REAC – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 6:1 (2:0)

  • 2017-09-24

2017.09.23. szombat 16-óra, Budai II stadion:

Szendrei 4 –

Kavalecz 4 (Juhász 79p 0), Pásztor Á. 5, Kóródi 4, Szabó M. 4 (Varga 71p 0) –

Mészáros 4 (Németh 65p 5), Keglovics 5 (Kablawi 83p 0), Örkényi 4 (Sagát 46p 5), Demeter 4, Balazsin 5 –

Vécsi 6

Gól: Vécsi (81p)

Gólpassz: Balazsin

Sárga: Örkényi (28p), Demeter (53p), Balazsin (69p)

Dr. Hevesi Tamás:”Azt kaptuk amire számítottunk, csak még a vártnál is gyorsabban, pontosabban. Így nem volt, nem maradhatott esély. Ezen a meccsen nem fért bele, hogy ne 100%-os intenzitással, koncentrációval játszon a csapat. Emellett még komoly egyéni hibák is voltak, amelyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ma nem elfogadható, hanem kiütéses vereséget szenvedjünk.”

DSCF4830

A mérkőzés előtt még nem tűnt úgy, hogy nagy baj is lehet.

Újabb hétvége és újabb meccs. Ráadásul nem is akármilyen megpróbáltatás. Megtapasztaltuk már, hogy az idei Blsz1-ben már nincs könnyű meccs, de most egy tényleg nehéz találkozó várt ránk. A listavezető, hajdanán Nb1-es, tavaly Nb3-ból kieső, listavezető REAC fogadta a mieinket a már sok nagy csatát megélt, kissé retró hangulatú Budai II stadionban. A hazaiak bajnokesélyeshez méltó módon kezdték a bajnokságot, 5-ből 4 meccset megnyerve, imponáló 17:0-ás gólkülönbséggel vezették a forduló előtt a pontvadászatot. Egy ilyen meccsre nem árt jól összeállni és teljes csapattal pályára lépni. De ez most sem sikerült. Ami a hét elején még reménykeltő, az a hét vége felé kijózanító. Gergely (munkahelyi) kézsérülése még mindig gyógyult meg, a csapat motorja Szabó Zsolt pedig lebetegedett a héten. Mellettük Kocsis Balázs (szintén betegség miatt) hiányzott a keretből. De nem léphetett pályára a múlt héten kiállított (és 1 mérkőzésre eltiltott) Balla Berci sem. Így aztán a folyamatos kapusgondok miatt rehabilitálni kellett a norvég kapusedzőnket Ronny Haraldseidet, aki 1,5 éve nem lépett pályára.

DSCF4839

Igazoltatás Szanyi módra. A játékvezetőn semmi sem múlott.

Ilyen előzmények után, kissé hűvös, szeles időben futottak ki a csapatok a stadion, igencsak nagyméretű játékterére. Ahogy az várható volt egyből a hazaiak vették magukhoz a játék kezdeményezését. annak ellenére, hogy a hazai nyomás már ekkor sem esett jól a mieinknek, az első 10 percben különös aggódni valónk nem akadt. Ekkor Kiss balról elvégzett szabadrúgásból veszélyeztetett. A labdát nem középre ívelte a hazai irányító, hanem élesen a rövid sarkot célozta meg, de Szendrei gyors vetődéssel szögletre mentett. A 16. percben viszont góllá érett a hazai nyomás. Egy bal oldali beadásról középen lemaradt Szabó Marci és az így tisztán érkező Kovács 8 méterről nem hibázott 0:1.

DSCF4849

Mi kezdtünk, aztán még hatszor gyakorolhattuk.

A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült. Kétszer is veszélyeztettek. 21. percben egy kapu előtt kavarodás után a Szendrei védett bravúrral a bal alsó előtt, majd az ismétlést Kóródi vágta ki a gólvonalról. Emellett szöglet után utáni fejesből is betalálhattak volna, de a labda 1 méterrel elkerülte a kapunkat. Különösebb helyzet, de még sem előzmény nélkül duplázta meg az előnyét a REAC. A 36. percben egy bal oldali szögletre rosszul mozdult ki Szendrei, elvétette a labda ívét, Kasza pedig 7 méterről az üres kapuba fejelt 0:2.

DSCF4850

Kavalecznél a labda. Legalábbis ebben a pillanatban, egyébként ritkán volt nála a játékszer.

A mieink ritkán jutottak el a hazai kapuhoz, de akkor sem tudtak helyzetet teremteni. Egyetlen gólszerzési veszélyünk Balazsin szögletéből adódott, amit Vécsi a rövid ötösön megcsúsztatott, de ebből is bedobás lett a másik oldalon.

DSCF4853

Nálunk a labda. Most mi legyen!? Általában nem sikerült eldönteni.

A hazaiak gyorsabbak, dinamikusabbak és labda biztosabbak voltak. Ahogyan az várható volt a rákospalotaiak a széleket erőltették és onnan a középen érkezőket igyekeztek megjátszani. Az első félidő után, két gólos hátrányban és látva az első félidő játékát, láthatóan elvesztette a csapat az esélyét a bravúrra.

DSCF4856

A REAC térfelén! De csak ideiglenesen, mert zömében nem ezt mutatta a játék képe.

Fordulás után, ha még volt kétség, hamar végleg eldőlt minden. A 49. percben egy bal oldali szöglet után, az ötös rövid oldalán helyezkedő Kutai felugrás nélkül hátra bólintotta a labdát, ami szép ívben a lemerevedő védőink és kapusunk mellett a hosszú sarokba hullott 0:3. A folytatásban mezőnyjáték folyt a pályán, a mieink is kimerészkedtek, egyre többször lépték át a térfelet. Azonban a párharcokat továbbra is a hazai játékosok nyerték, ezért ezek a próbálkozások inkább számunkra tűntek veszélyesnek, mert labdavesztés után, a hazaiak igencsak nekilendültek.

DSCF4855

A 30. percben még csak 0:1-et mutatott az eredményjelző. Aztán még jött a java.

Az 54. percben a hazaiak végezhettek el szabadrúgást a kapunktól 19 méterre, a kissé balról. A labda mögé Kiss állt és nemes egyszerűséggel a sorfal fölött a rövid alsóba tekert 0:4. Kezdett kínossá válni a dolog. Különösen azért, mert sajátosan érkeztek a gólok. Nem vitásan egyértelmű fölényben voltak a hazaiak a mezőnyben, de a góljaikat “helyzet nélkül” szerezték. Pontosabban nem voltak futószallagon helyzetek amelyek megelőzték volna a gólokat. Nem volt olyan érzése az embernek, hogy ennyi kimaradt lehetőség után, most már érett a gól. Amikor viszont odakerültek, akkor könyörtelenül be is verték a labdát a kapunkba.

DSCF4857

Ellentétek vonzzák egymást. Mészáros jócskán elmaradt valódi tudásától, Kiss viszont nagyon futballozott.

A 72. percben az éppen hogy beállt Varga nagy lendülettel vitte fel a labdát a hazai térfélen, majd remekül ugratta ki Keglovicsot, aki egyedül mehetett (volna) kapura, de a 16-osn belül, nagy helyzetben lövés helyett visszacselezett és a támadást kísérő Vargához játszott vissza, akinek 16 méteres lövése elakadt egy védőben. Így érkeztünk el a 74. perchez, amikor is Lőrincet ugratták ki a jobb szélen, befelé húzott, Balazsin vele ment, de nem kísérelte meg szerelni, a hazai játékos pedig a büntetőterületen belülre érve, kissé jobbról, 11 méterről a felső lécet is érintve a léc alá lőtte a labdát 0:5.

DSCF4859

A szépítő gólunk előtti pillanat. Vécsi itt még nem látszik, de aztán pont időben érkezik.

A 81. percben sikerült a szépítés. Balazsin a hazai térfél közepéről, balról végezhetett el szabadrúgás, az élesen a kapu elé ívelt labdára a hosszú ötösön többek között Vécsi is érkezett, végül csapatkapitányunk érte el a labdát és 5 méterről kapásból a léc alá bombázott 1:5. A gól nem kis örömet szerzett Vécsi Gabi kb. 10 fős, de annál hangosabb rajongó táborának. Egyébként 6 forduló után ez volt az első kapott gólja a hazai csapatnak.

DSCF4862

A megváltó csere.

De sajnos még mindig nem volt vége. A 86. percben egy jobbról keresztbe ívelt labdáról Juhász lemaradt, a szélső vissza passzára középen Pásztor Dávid érkezett és 13 méterről kissé ütemtelenül, nem túl erősen lőtte meg a labdát, ami Pásztor Ádám lába között, a reagálni nem képes, lemerevedő Szendrei mellett a jobb alsóba gurult 1:6. A végén volt még egy Kablawi átlövési kísérlet, amit magabiztosan fogott a hazai hálóőr.

DSCF4861

Kóródit üldözi a REAC játékosa, pedig általában pont fordítva volt.

Jó élmény is lehetett volna ez a meccs, de nem lett az. Ismét bebizonyosodott, hogy a védekezés nem a sajátunk. Labda nélkül nem sokra vagyunk képesek. Tulajdonképpen szinte fault nélkül hoztunk le egy olyan meccset, ahol jobbára védekezésre kényszerültünk. A hazaiak gyorsabbak, dinamikusabbak, labda biztosabbak és taktikusabbak voltak. És ez így van rendjén, mégis csak egy profi csapatról van szó. Azonban az, hogy az utóbbi időben folyamatosan gólokat ajándékozunk az ellenfeleinknek az megengedhetetlen. Ezzel a hozzáállással a REAC-nál jóval gyengébb csapatok ellen is gondjaink adódhatnak. A 6 gól egyikét sem előzte meg hatalmas nyomás. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lehetett volna látni azt, hogy a játék minden elemében jobb csapat a REAC, de a góljaik előtt nem volt az az érik a gól érzés. Nem beszélve arról, hogy a 6 kapott gólból 3 finoman fogalmazva elkerülhető lett volna, ha védőink koncentráltabbak, erőszakosabbak, vagy a kapusunk jobb napot fog ki. Mindenesetre sokat mondó adat az, hogy tavaly az egész bajnokságban kaptunk 32 gól, most 6 meccs után járunk 16-nál. Ez majdnem 3 gólos átlag meccsenként! Próbáljuk meg ezt a vereséget (is) elfelejteni és most már tényleg érdemben részt venni a bajnokságban, nem csak statisztálni. Ennél azért biztos többre vagyunk képesek. A jövő héten szombaton (17-óra) az eddig igencsak hektikusan szereplő Újbuda FC látogat hozzánk a Fáy utcába.