A tavasz első győzelme!

  • 2018-04-17

Hétfő este a 9. helyezett Budaörs csapatához látogattak a mieink. A kerethez (végre) csatlakozott a régen várt gólvágónk, a felnőtt együttes csapatkapitánya Vécsi Gábor.

A mieink a Dudás – Waszner, Slehovszki, Nagy, Galambos – Finta, Rádli, Argilopulosz, Bereczki – Vécsi, Szalamie összeállításban kezdtek és szóhoz jutott a második játékrészben Gombos, Kormos, Horváth és Dukesz is.

IMG_3084A Vécsi-Szalamie kettős összeillesztése elől telitalálatnak bizonyult, mert végig életveszélyesen játszottak. Vécsi 3 nagyszerű passzával Szalamie mesterhármast ért el az első játékrészben! a 3 gól mellett még jópár helyzetünk is kimaradt. Nem csak a kapu előtt jeleskedtünk, a védelmünk stabilan állt a lábán, középen pedig ügyesen megtartottuk és járattuk a labdát, ezzel hol gyorsítva, máskor lassítva a játékot. Így aztán az ellenfelünket is sokkolva 3:0-ás előnnyel mehettünk szünetre!

IMG_3093Sajnálatos módon a szünet előtt Finta Gabi megsérült (meghúzódott), le is kellett cserélni.

Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a hazai csapat. Áttevődött a játék a mi térfelünkre. Bizony Dudás Pistinek is be kellett mutatnia néhány bravúros védést, hogy megóvja a kapunkat a góltól.

A félidő közepén azonban megtört a jég és szépítettek a hazaiak. Rá egy percre szürreális dolgok történtek a pályán! Nagy indokolatlanul kapkodva és nagy erővel “lőtte” hátra a labdát Slehovszkinak, aki a játékvezető állítása szerint “lekezelte” a labdát. Mindenesetre ezt kb. 40 méterről látta meg, miközben a sípszónál a pályán lévő 22 játékos (és a padon lévők) közül senki sem értette, hogy miért jelez a spori. Abszurd büntető révén máris újra meccsben voltak a Budaörsiek (3:2).

IMG_3087Szerencsére pillanatokkal később gólra, góllal válaszoltunk. A változatosság kedvéért ismét Vécsi szöktette Szalamiét, aki jó szokásához híven most sem hibázott 4:2. A hátra lévő időben igyekezett a hazai csapat, kontráztak a mieink, de az eredmény már nem változott.

IMG_3102Sokáig böjtölt a csapat, de ezzel meg lett a tavasz első győzelme! Nagy András (46) az Isten éltessen! Csodás volt a “lekváros kenyered”!

A jövő héten az alapszakasz utolsó mérkőzésén, a 8. helyezett SZAC csapatát fogadjuk 19-órai kezdéssel a Fáy utcában.