Az őszi első otthonában kezdtük a tavaszt!

  • 2019-03-27

Hétfőn rajtolt az öregfiúk bajnokság is. A Mieink az őszi 1. Róna SC otthonában kezdték meg a tavaszi szezont. Az esélyek egyértelműen a hazaiak mellett voltak, hiszen a Róna nyolc győzelme mellett ezidáig mindössze egyszer kapitulált. Télen nagy változás nem történt a csapat életében. Különösebb játékos mozgás sem volt, ellenben (az egyéb elfoglaltságra hivatkozó) Slehovszki-Vécsi kettős helyett, ismét az öreg motoros, a csapat lelke, a kék-fehér vérű Horváth Zoli-Nagy András duó kezébe került a csapatvezetői pálca.

A mérkőzés a vártaknak megfelelően kezdődött. A hazaiak játszottak fölényben, mégis csak egy buta hibából kaptunk gólt. A 19. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból találtak a kapunkba, miközben a kapusunk még a sorfalat igazgatta 0:1.

A félidő vége előtt, a 38. percben egy bal szélről bejátszott labdából, a röviden érkező Gasparics Attila megduplázta a saját és csapata góljainak számát 0:2.

A félidő legjobbja kapusunk Kormos Péter volt, akinek több nagy bravúrja kellett ahhoz, hogy ne menjen el nagyon tőlünk az ellenfél.

A II. félidő rosszul indult, mert a 48. percben ugyan mi jutottunk szabadrúgáshoz, mégis mi bűnhődtünk. Tóth Gábor heves reklamálása miatt megkapta a második sárgalapját és így idő előtt mehetett zuhanyozni. A pontrúgás viszont jól sikerült. A labda mögé Sípos állt és némi kapusi segítséggel, 35 méterről a léc alá tekert 1:2.

A mérkőzés hátralévő ideje alatt az eredmény már nem változott, bár Bereczki lábában még a pontszerzés lehetősége is meg volt, igaz a hazaiaknak is meg voltak a lehetőségeik a mérkőzés lezárásához.

Összességében helytállt a csapat a bajnokaspiráns otthonában, igaz ez a pontszerzéshez ma nem volt elég.

Jövő héten sem vár egyszerű feladat a csapatra. Hétfőn a 3. helyezett Külker SC látogat a Fáy utcába.