BLSZ Téli Teremtorna selejtező:

  • 2018-12-17

Itt az év vége és ismét itt van a BLSZ Téli Teremtorna. Szeretjük ezt a rendezvény sorozatot, mert a futball mellett, a közösség összetartó szerepe is számottevő. Ráadásul korábban igen szép sikereket értünk el a teremben. A Machalek érában kétszer ezüstérmesek lettünk, aztán Emecz Viktorral két alkalommal  sikerült elhódítani a trófeát. Tavaly viszont csak az 5. helyen végzett a csapat. Ezért idén új csapatvezetővel vágunk neki a menetnek, Slehovszki Krisztián “sakkozhat” a játékosokkal.

IMG_8619Indulásként a selejtezők E csoportjában léptünk pályára, a Kelen (Blsz1), a MUN (Blsz2) és a Testvériség II (Blsz3) csapatai ellen. A csoportból az első 2 helyezett biztosan (a 3. esetleg) továbbjut a január eleji középdöntőbe.

IMG_8604Slehovszki inkább a fiatalokra számíthatott a vasárnapi selejtező napon. A mieink Balla, Berencsi, Maczinkó, Gergely, Kovács, Szabados, Pethő, Cséka, Kóródi, Örkényi, Pintér, Szabó Zs. és Vécsi kerettel vágtak (volna) neki a mérkőzéseknek, azonban Örkényi és Pethő az utolsó pillanatban beteget jelentett.

IMG_8607A csoport nyitómeccsére a bajnoki rivális Kelen ellen került sor. A zöld-feketék ellen idén igencsak kellemetlen emlékeink lehetnek, a 11. fordulóban kaptunk egy sima hetest (0:7) tőlük nagypályán. Kicsiben viszont sikerült a visszavágás, végig vezetve, magabiztos játékkal 6:3-ra nyertünk ellenük. Góljainkat Vécsi, Szabados, Kovács (2), Cséka és Kóródi szerezték.

IMG_8613A következő fordulóban a Blsz2-es MUN SE várt ránk, akik elég szerencsétlenül érkeztek a meccsbe, mert előtte közvetlenül játszottak a Tesi II csapatával. Nem is tudtak számottevő ellenállás tanúsítani, a mieink kiütéses 16:0-ás győzelmet arattak. Góljainkat Vécsi (3), Kóródi, Cséka (2), Pintér, Szabados (2), Kovács (3), Szabó Zs. (3) és Maczinkó szerezték.

IMG_8629Az utolsó mérkőzésen a Blsz3 listavezetője a Testvériség II csapatával játszottunk. A képlet most sem változott, végig vezetve, magabiztosan hoztunk a 9:2-es győzelmet. Góljainkat Szabó Zs. (3), Vécsi, Szabados (2), Gergely, Cséka, és Pintér szerezték.

IMG_8654Csapatunk imponáló magabiztossággal, rendkívül fegyelmezett játékkal, sok szép gólt szerezve, mindhárom mérkőzését megnyerte.

Screenshot_2018-12-17 BLSZ FELNŐTT TEREMTORNA E CSOPORT 1 forduló - MLSZ adatbankÍgy csoportgyőztesként jutott a január 5.-i folytatódó középdöntő (csoport) küzdelmeibe, ahol a II. csoportban az MLTC, Nimród SE és a Csepel UP SE csapataival mérkőznek a fiúk, a vasárnapi egyenes kieséses szakaszba jutásért.

Screenshot_2018-12-17 BLSZ FELNŐTT TEREMTORNA E

A pestifoci.hu tudosítása:

Véget értek a BLSZ Téli Teremtorna selejtezői

kelen blsz

A csoport

2018. december 08. (szombat)
Piramis SE – Csepel UP  4-6
Szent Pál Akadémia II – 1. FC Skorpió 4-3
Csepel UP – Szent Pál Akadémia II 2-2
1. FC Skorpió – Piramis SE 6-6
Csepel UP – 1.FC Skorpió 7-2
Piramis SE – Szent Pál Akadémia II 4-13

A Csepel UP SE fontos és bravúros győzelmével indult a 2018/2019-es BLSZ Téli Teremtorna. A csepeliek az utolsó percekben szerzett két góllal 6-4-re győzték le az elmúlt években mindig jól szereplő Piramist! A találkozón Györkei Sándor (Csepel UP) három gólt szerzett. A Szent Pál II szintén a hajrában húzta be a győzelmet a következő meccsen, amelyen csapatukban Lengyel Máté és Váradi József duplázott. A következő találkozó a csoport rangadója volt, a Szent Pál II. Kiss Benjámin duplájának köszönhetően már a 15. percben 2-0-ra vezetett, de a második félidő elején Mészáros Martin és Maafi Dávid találatával a Csepel UP egyenlített. Ez a 2-2 annak ellenére is megmaradt a mérkőzés végéig, hogy a Csepel a 22. percben Végvári Krisztián kiállítása miatt 5 percig emberhátrányban játszott, ez pedig többek között Gál Dominik remek védéseinek is volt köszönhető. Ezután a Skorpió és a Piramis is döntetlenezett, ezzel nagyot csökkentve továbbjutási esélyeiket. A 6-6-os meccsen a remekül játszó Balog-Szabó Norbert 3 gólig jutott a Piramisban. A Csepel UP SE – 1. FC Skorpió mérkőzésen ismét Györkei Sándor brillírozott, ezúttal 5 gólig jutott, a Csepel UP pedig magabiztos 7-2-es sikert aratott. Piramis SE – Szent Pál Akadémia II gólzáport hozott, amelyet az esélyesebb Szent Pál vezényelt, Kiss Benjámin vezérletével 13-4-re nyertek.

Az A csoport végeredménye:

Szent Pál Akadémia II 7 pont GK: 19-9
Csepel UP SE 7 pont GK: 15-8
1.FC Skorpió 1 pont  GK: 11-17
Piramis SE 1 pont GK: 14-25

Továbbjutott: Szent Pál Akadémia II, Csepel UP SE

B csoport

2018. december 08. (szombat)
Palota SE – Issimo II 0-7
Zuglói Kinizsi – Nimród SE II 4-9
Issimo II – Zuglói Kinizsi 11-0
Nimród II – Palota SE 1-4
Palota SE – Zuglói Kinizsi 6-5
Nimród SE II – Issimo II 2-9

A B csoportban az Issimo II vitte a prímet. Regionális Futsal bajnokságban edződő játékosaikkal megállíthatatlannak bizonyultak. Már az első találkozójukon a Palota SE ellen nagy győzelmet arattak, a 7 gólból Temesvári Máté és M.Tóth Gábor 3-3 találattal vette ki a részét, mellettük Kolozsi György talált még be. A gólzápor a következő találkozón is folytatódott, a Zuglói Kinizsi hiába rúgott négy gólt, a Nimród SE 9-4-re nyert, Endrödi Sebestyén hatszor talált be. Az Issimo II a következő meccsét is nullára hozta, 11-0-ra nyertek a Kinizsi ellen, és ezzel gyakorlatilag tovább is jutottak. A Palota ezután többek között Tiglman Olivér remek játékának köszönhetően előbb 4-1-re verte a Nimród II-t, majd a Kinizsi ellen egy izgalmas találkozón Gunics András vitte be a mindent eldöntő gólt, a fordulatos meccsen 6-5-re nyertek. A Nimród II – Issimo II-n az Issimo II megkapta első góljait a tornán, de így is magabiztosan 9-2 re nyert.

A B csoport végeredménye:

1. Issimo II   9 pont GK: 27-2
2. Palota SE   6 pont GK: 10-13
3. Nimród II  3 pont  GK: 12-17
4. Zuglói Kinizsi   pont GK: 9-26

Továbbjutott: Issimo II

C csoport

december 09. (vasárnap)
Airnergy FC – Nimród SE 3-3
Issimo SE – BÜSKE 4-6
Nimród SE – Issimo SE 8-1
BÜSKE – Airnergy FC 3-8
Airnergy FC – Issimo SE 7-1
BÜSKE – Nimród SE 0-12

Vasárnap játszották a C csoport mérkőzéseit. A tavalyi döntős Airnergy a Nimróddal mérkőzött meg az első meccsen. Dévényi Dániel duplájával a 8. percig úgy tűnt, hogy érvényesül a papírforma, de Könczey Zsolt találatával a 10. percben felzárkózott a Nimród, majd Könczey Balázs és Tóth Norbert találatával a második játékrészben fordított is. Az igazán nagy meglepetés azonban elmaradt, mert 3 perccel a vége előtt a BLSZ3. 1. csoportjának gólkirály-jelöltje Suscsák Máté kiegyenlített. A következő találkozón az Issimo végig futott az eredmény után a BÜSKE ellen, de nem érte utol, a korábban teremtornát is nyerő ügyvédek 6-4-re győztek. A hajrában Miháldi Ferencé volt a mindent eldöntő két gól. Ezután a Nimród bizonyította, hogy nem volt véletlen az Airnergy elleni iksz, és nagyon összeszokott csapatjátékot mutatva 8-1-re verték az Issimot. Az Airnergy is 8-ig jutott, a BÜSKE ellen 8-3ra nyertek, Suscsák Máté ismét remekelt és csapata góljainak felét be is vállalta. A zöld-fehérek az Issimo ellen sem hagyták abba a gólgyártást és 7-1-re nyertek. Végül mégis a Nimród futott be az első helyre, mert a BÜSKE ellen gálázni tudtak, és 12-0-s megsemmisítő sikert arattak. Ebből a csoportból az első két helyezett jutott a középdöntőbe.

A C csoport végeredménye:

1. Nimród SE   7 pont 23-4
2. Airnergy FC  7 pont 18-7
3. Büske  3 pont 9-24
4. Issimo SE  0 pont  6-21

Továbbjutott: Nimród SE, Airnergy FC

D csoport

2018. december 09. (vasárnap)
1908 SZAC – Csep-Gól FC 5-3
Törökbálinti FC – Hidegkúti SC 2-1
Csep-Gól FC – Törökbálinti FC 2-6
Hidegkúti SC – 1908 SZAC 1-4
1908 SZAC – Törökbálinti FC 4-0
Csep-Gól FC – Hidegkúti SC 10-3

Egy nagyon kiegyensúlyozott csoport következett, amelyet két BLSZ1-es csapat nyitott meg, a SZAC és a Csep-Gól találkozója a feszültségektől sem volt mentes. Változatos mérkőzés volt, amelyet kiegyenlített első félidő után a második játékrészben határozottabb SZAC nyert meg. A találkozón Gálvölgyi István (SZAC) két gólt szerzett. A Csep-Gól dolgát a Cseh Péter piros lapja miatti 5 perces emberhátrány is nehezítette. A következő meccsen a Törökbálint jobban futballozott, mint a Hidegkút, és végül 2-1-re nyert, a gólok csak a második félidő vége felé születtek meg, Nádasi Levente találata volt a döntő 5 perccel a lefújás előtt. A Törökbálintot nagyon feldobta a siker, és ott folytatta, ahol abbahagyta, a Csep-Gól ellen 6-2-es diadalt arattak. Csapatukból Nádasi Levente és Vörös Ferenc is duplázott. Ezután a SZAC is tovább gyűjtötte pontjait, a Hidegkút ellen vesztes állásból fordítva remek második félidei játékkal nyert. Pályán maradva a Törökbálint sem jelentett neki akadályt, a találkozón a remekül játszó, és két nagy gólt szerző Soós Attila vezérletével 4-0-ra nyertek. Az utolsó meccsen a Csep-Gól csak a támadásra koncentrált a kissé széthulló Hidegkút ellen és végül 10-3-ra győzött. A SZAC és a Törökbálint továbbjutott, mint később kiderült ez a Csep-Gólnak is sikerült, mert a D, E, F csoport legjobb harmadikja lett.

A D csoport végeredménye:

1. 1908 SZAC  9 pont  GK: 13-4
2. Törökbálinti FC  6 pont  GK: 8-7
3. Csep-Gól FC  3 pont GK: 15-14
4. Hidegkúti SC  0 pont  GK: 5-16

továbbjutott: 1908 SZAC, Törökbálinti FC és a Csep-Gól FC

E csoport

2018. december 16. (vasárnap)

Kelen SC – 43.sz.Építők SK 3-6
MUN SE – Testvériség SE II 4-2
43.sz.Építők SK – MUN SE 16-0
Testvériség SE II – Kelen SC 3-10
Kelen SC MUN SE 6-3
Testvériség SE II – 43.sz.Építők SK 2-9

Az E csoport igazi rangadóval kezdődött a BLSZ1-es bajnokságban remekelő Kelen, a teremben mindig jó Építőkkel mérkőzött meg. Az Építők nem sokat teketóriázott, Vécsi Gábor megnyitotta a gólcsapot és már a 7. percben három találat volt az előnyük. Az Építők a második félidőben is remekül játszott, így hiába zárkózott feljebb a Kelen a végén, a kék-fehérek így is magabiztos 6-3-as sikert arattak. Ezután a BLSZ2-es MUN mutatta meg a BLSZ3-as listavezető Testvériség II-nek, hogy még fejlődnie kell a magasabb osztályú szerepléshez, Talabér Ádám vezérletével 4-2-re nyertek. A MUN SE örömét gyorsan tönkretette az Építők, amely 16 gólt szerezve a teremtorna eddigi legnagyobb győzelmét aratta. Vécsi Gábor, Kovács Dávid és Szabó Zsolt is triplázott. A következő gólbemutatót a Kelen tartotta, amely 10-3-ra verte a Testvériség II-t. A találkozón Koós Bálint négyszer, Kádár Máté három találatot szerzett. Kelen – Mun a továbbjutásért zajlott, és a budai csapat szép összjátékot mutatva 6-3-ra nyert, és ezzel bejutott a januári középdöntőbe. A Testvériség II -Építőkön az volt a fő kérdés, hogy a BLSZ1-es csapat hány góllal nyer ezúttal, végül Szabó Zsolt vezérletével 9-2-re győztek.

Az E csoport végeredménye:

1. 43.sz. Építők 9 pont GK: 31-5
2. Kelen SC 6 pont  GK: 19-12
3. MUN SE 3 pont  GK: 7-24
4. Testvériség II 0 pont GK: 7-23

Továbbjutott: 43.sz. Építők, Kelen SC

F csoport

2018. december 16. (vasárnap)
Testvériség SE – MLTC 7-2
Szent Pál Akadémia HSE – Hidegkút II 5-3
MLTC – Szent Pál Akadémia HSE 4-3
Hidegkút II – Testvériség SE 2-14
Testvériség SE – Szent Pál Akadémia HSE 11-4
MLTC – Hidegkút II 8-1

A következő csoportnak nehezen lehetett megjósolni a végeredményét egészen a kezdésig, amikor is a Testvériség gyorsan beárazta magát a BLSZ2-es élcsapat MLTC elleni 7-2-es sikerével. Ezután a teremtornákon már sokszor jól szereplő Szent Pál Akadémia következett, és többek között Molnár Márkó mesterhármasának köszönhetően 5-3-ra legyőzte a Hidegkút II-t. A BLSZ2-es rangadón viszont már nem jött nekik össze a siker, mert az utolsó 3 percben 3 gólt szerző MLTC 3-1-ről fordítva óriási bravúrral 4-3-ra megverte őket. A Testvériség gólgálája zajlott a következő két meccsen, előbb a Hidegkút II-t verték meg Pálmai Zsolt ötösének is köszönhetően 14-2-re, majd a Szent Pál Akadémiát gázolták le 11-4-re. Az utolsó mérkőzésen az MLTC Laukó János vezérletével 8-1-es Hidegkút elleni sikerével magabiztosan jutott be a második helyen a középdöntőbe.

Az F csoport végeredménye:

1. Testvériség SE 9 pont  GK: 32-8
2. MLTC 6 pont  GK: 14-11
3. Szent Pál HSE 3 pont  GK: 12-18
4. Hidegkúti SC II  0pont  GK: 6-27

Továbbjutott: Testvériség SE, MLTC