Budapest Kupa 1. forduló: GOLDBALL 94’FC – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 2:4 (1:2)

  • 2018-09-12

2018.09.11. kedd 20:30, Goldball-Siketek pálya:

Horváth B. 4 –

Juhász 5, Pásztor 5 (Kovács D. 46p 5), Demeter 6, Gergely 6 –

Örkényi 5 (Pintér 46p 6), Szabó Zs. 6, Maczinkó 6 (Csete 58p 6) –

Cséka 5 (Vécsi 46p 6), Gerhardt 7, Sztranyovszky G. 5 (Pethő 62p 6)

Gól: Demeter (25p), Gerhardt (31p), Pethő (62p), Gerhardt (86p)

Gólpassz: Szabó Zs., – , Vécsi, Vécsi

Sárga: Örkényi (23p), Demeter (75p)

Emecz Viktor:Harcos ellenfél ellen, megérdemelt győzelmet arattunk. A továbbjutás mellett a fő célunk az új hadrend begyakorolása is volt, melyre ez a mérkőzés jól szolgált.”IMG_5360És a 3. sorozatban is megkezdtük szereplésünket. Legyünk őszinték, ez talán a leggyengébb sorozatunk. Itt még komolyabb siker nem ért bennünket. Ráadásul ugyan meg szoktuk élni a tavaszt, de utána jobbára papíron esélytelenebb csapatok ellen  búcsúzunk. De hát új év, új remények. Idén már az első fordulóban pályára léptünk, ellenfelünk a szebb napok látott, jelenleg Blsz3-as Goldball csapata volt. Ez egyben azt jelentette, – a versenykiírás értelmében – hogy csak a győzelem jelenthetett számunkra továbbjutást.IMG_5359A mieink némileg felforgatott kerettel érkeztek a mérkőzésre, kisebb sérülések, pihentetések és a rotáció is befolyásolta a csapat felállását. Így Balazsin, Sztranyovszky M., Kavalecz, Kóródi, Sikorszki, Szabó M. sem került a keretbe. Sajátos helyzetet teremtett, hogy mindössze egyszem játékvezető érkezett a mérkőzésre. Így azt gondolhattuk, hogy a les helyzetek megítélésében nem várhatunk nagyvonalúságot a játékvezetőtől.IMG_5362De tévedtünk! Kisebb hideg zuhannyal indult a mérkőzés. A 9. percben egy jobb oldali hazai megugrást során a játékvezető egy 2-3 méteres lest engedett el, a középre játszott labdát pedig Békési 10 méterről a kimozduló Horváth B. mellett a bal alsó sarokba pöccintette 0:1. Ezt követően már jobbára az történt amit vártunk. A hazai térfélen folyt a játék. Előbb Gergely lőtt éles szögből alig mellé, majd szöglet után alakult ki kavarodás a fehérek kapuja előtt, de a helyzet ekkor még kimaradt.

IMG_5367A 25. percben szöglet után egyenlítettünk. Szabó Zs. végezte el a sarokrúgást, Demeter pedig 6 méterről a jobb alsóba fejelt 1:1. Ha nem is rettenetes nyomás, de a folyamatos támadásaink láthatóan őrölték a hazai védelmet. A 31. percben Gerhardt szánta el magát 20 méterről egy lapos lövésre, a labda pedig a bal alsóba vágódott 2:1. A szünetig még volt néhány nagy helyzetünk, leginkább Cséka járt közel a gólhoz, egy jó kiugratás után már a kapus mellett is elvitte a labdát, de aztán beérték és szerelni tudták.

IMG_5370Mint ahogyan lenni szokott az alacsonyabb osztályú csapatban benne volt a jó értelemben vett “most mutasd meg”. Mezőnyben nagy elánnal játszottak, komoly párharcokra késztettek bennünket. A mieink egy kicsit álmosan kezdtek, később sem érték el nagyon az utazó sebességet, de azért menni kellett az nem vitás.

IMG_5372Fordulás után egyre nagyobb fölénybe kerültünk, ráadásul egy feleslegesen vehemens belépő után, második sárga lappal a hazaiaktól Érsek mehetett zuhanyozni, így az 51. perctől megfogyatkozott a Goldball. A 62. percben a pár másodperccel korábban, kék-fehérben debütáló 19 éves Pethő már meg is szerezte első gólját a csapatban. Vécsi a 16-os bal sarkánál kapáslövéssel próbálta veszélyeztetni a hazai kaput, de az irányt eltévesztette, a labda viszont gólpassznak még jó lett, mert a hosszú ötös sarkánál berobbanó Pethő a kapuba “tuszkolta” a labdát 3:1.

IMG_5382A folytatásban Vécsi, Gerhardt és Pethő többször is betalálhatott volna, de elszórakozták a helyzeteket. A 86. percig kellett várni a következő találatig. Ekkor Vécsi cselezett ki néhány védőt a bal oldalon, majd a 16-osn belül Gerhardhoz tálalt, aki 8 méterről a kapu közepébe lőtt 4:1.

IMG_5390És még nem volt vége, már ami a gólok számát jelenti. A 90. percben a csereként pályára lépő Szabó R. szánta el magát egy 25 méteres ívelt lövésre, a labda meglepte a kissé kint helyezkedő kapusunkat, így az a jobb felső sarokba hullott 4:2.

IMG_5391Futós, harcos ellenféllel szemben jutottunk tovább, akik még emberhátrányban sem adták fel. A továbbjutás különösebben nem forgott veszélyben, de láthatóan nem is 100%-ot adtak ki a fiúk magukból. Ennek ellenére nem is lehetett félvállról venni a meccset. Végig oda kellett figyelni. Pozitívum, hogy néhány játékosnál formajavulás mutatkozott az elmúlt hetekhez képest, de azért még messze vagyunk a megszokottól. A futball élet nem áll meg, a kupában sorsolás csütörtökön, a bajnokságban pedig szombaton 11-órai kezdéssel a Gázgyárhoz látogatunk.