Budapest Kupa, 1. forduló: KORMÁNYŐR FC – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 0:6 (0:2)

  • 2019-09-06

2019.09.04. 20:30, Goldball park:

Kiss D. 6 –

Mizsei 6 (Pintér 46p 6), Kovács D. 6, Demeter 6 (Kovács Zs. 46p 6), Maczinkó 6 –

Jencsik 6 (Balazsin 46p 6), Szabados 6 (Szabó Zs. 60p 6), Örkényi 6, Szabó M. 6 –

Pethő 6, Kocsis B. 6 (Gerhardt 46p 6)

Gól: Jencsik (17p), Kocsis (40p), Pethő (49p), Gerhardt (87p), Balazsin (88p), Gerhardt (90p)

Gólpassz: -, Jencsik, ?, Pethő, Pethő, Szabó Zs.

Sárga: Szabados (50p)

Emecz Viktor:Igazi „kupa hangulat”, megérdemelt győzelem és továbbjutás az “apait – anyait” beleadó, utolsó leheletig küzdő ellenféllel szemben. Gratulálok a szezon első 0-ra lehozott mérkőzéséért!”

IMG_2968Teljes erővel dübörög a szezon! Az „utolsó” sorozat, a Budapest Kupa is elindult ezen a héten, szerda-csütörtökön. A mieink szerdán léptek pályára, a BLSZIII-as Kormányőr vendégeként. A szokásainknak megfelelően, a kupában zömében most is azok léptek pályára, akik az utóbbi időben a bajnokságban kevesebb lehetőséget kaptak.

A versenykiírás értelmében a döntetlen az alacsonyabb osztályú, azaz a hazai csapat továbbjutását eredményezte volna.

Az első perctől kezdve fölényben játszottunk, igaz egy távoli lövéssel a hazaiak veszélyeztettek először. A gólra viszont bő negyedórát kellett várni. A 17. percben Jencsik egy bal oldali sarokrúgást tekert, érintés nélkül a kapuba 1:0! A folytatásban akár egalizálhattak volna a narancs mezesek, a térfelünk közepén, az összeszaladó Demeter és Kovács D. között Viczina lépett ki, szerencsére Kiss D. a helyén volt és lábbal védeni tudta a kiugró játékos 16 méteres lapos lövését.

IMG_2967Innen viszont már egykapuztunk, de a 2. találat csak a 40. percben érkezett, amikor is Jencsik szöktette remek labdával Kocsist, aki 14 méterről higgadtan helyezett a kifutó Smidéliusz kapus mellett a jobb alsóba 2:0.

Az első félidőben a fölény ellenére szembetűnő volt, hogy a támadó harmadban mennyi volt a pontatlan passzunk.

IMG_2973Fordulás (és néhány csere után) továbbra is megmaradt, sőt fokozódott is a nyomás a hazaiakon. Nem is kellett sokat várni a következő találatra. A 49. percben Pethő 17 méteres lapos lövéssel vette be a hazai kapu jobb alsó sarkát 3:0.

Ezt követően viszont, egy helyzetekkel teli, de mégis góltalan 30 perc következett. Amikor már azt gondolhattuk, hogy nem is fog változni az eredmény, a meccs hajrájában csak megráztuk magunkat. A 87. percben balról indulva Balazsin és Szabó Zs. látványos összjátéka végén utóbbi került a büntetőterületen belül ziccerbe, azonban a 9 méteres nagy erejű lövést bravúrral védeni tudta a kapus, a kipattanóra Gerhardt lecsapott és 6 méterről kissé eltörve a pattogó labdát, azt a bal alsóba küldte 4:0. A 88. percben Balazsin iratkozott fel a góllövők közé, amikor is Pethő kiugratását váltotta 7 méterről gólra 5:0. És még mindig nem volt vége! A 90. percben Szabó Zs. gyorsított rá a hazai 16-osra, ott jobbra Gerhardthoz játszott, aki a kifutó kapus mellett 8 méterről a rövid jobb alsóba gurított 6:0.

IMG_2978Sosem könnyű felpörögni, saját ritmusunkban játszani egy alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben. E tekintetben most sem lehetünk maradéktalanul elégedettek. A támadó harmadban sok támadás az elkapkodott, pontatlan passz miatt akadt el. Azonban csapatunk igyekezett folyamatos nyomás alatt tartani – az egyébként lelkesen és igen szervezetten játszó – hazai csapatot, ami sikerült is nekünk. Ennek eredménye az utolsó 3 percben szerzett 3 gól is, ami külön megsüvegelendő teljesítmény.

A mieink magabiztosan, esélyeshez méltóan jutottak a 32 közé és várhatják a következő forduló sorsolását. A folytatásban vasárnap lépünk pályára bajnoki mérkőzésen, az újonc Közterület vendégeként. A mérkőzésre vasárnap 11-óra kezdéssel kerül sor a SZAC (mai nevén Deák “Bamba”) sporttelepen.