Budapest Kupa 2. forduló: BUDATÉTÉNY SE – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 3:7 (1:4)

  • 2018-09-20

2018.09.19. szerda 19-óra, Pokorny József sport és szabadidő központ, műfüves pálya:

Berencsi 4 (Balla 76p 0) –

Maczinkó 6 (Kovács D. 46p 5), Sztranyovszky M. 6, Demeter 6, Kavalecz 6 –

Pintér 6 (Csete 46p 6), Pásztor 6, Sztranyovszky G. 6 –

Pethő 8, Gerhardt 6, Balazsin 6 (Céka 46p 6)

Gól: Pethő (2p), Maczinkó (11p), Pethő (39p), Pethő (42p), Pethő (51p), Gerhardt (83p), Gerhardt (90p)

Gólpassz: Sztranyovszky G., Balazsin, Kavalecz, Gerhardt, Pásztor, Cséka, Pethő

Sárga: Kavalecz (63p), Gerhardt (80p)

Emecz Viktor:Sok hiányzónk ellenére végig kezünkben tartottuk a mérkőzést és egy percig sem forgott kockán a továbbjutásunk. Kizárólag kapusom szerencsétlen sérülése vet némi árnyékot az estére.”

IMG_6195A Budapest Kupa 2. fordulójában Budatétényre látogattunk. A pálya néhány szép és többnyire keserű emléket ébreszthet bennünk. A korábbi kisméretű, kemény játéktéren jópár szenvedős meccset játszottunk. Mostanra legalább a pálya talaja felújjításra került. Az ellenfelünk jelenleg Blsz3-ban vitézkedik, szóval az előtetes esélyek egyértelműen mellettünk szóltak. Annak ellenére is, hogy utóbbi időben nincs csúcsformában a csapat és jópár játékos pihenőt kapott erre a napra. Vécsi, Gergely, Kóródi, Örkényi, Szabó Zs., Szabó M., és Juhász sem vetkőzött erre a meccsre.

IMG_6199A hazaiak az 1. fordulóban az esélyesebbnek tűnő Blsz2-es KISE csapatát búcsúztatták meglepően magabiztos 5:2-vel.

IMG_6203A mérkőzés úgy kezdődött ahogyan reméltük. A 2. percben egy gyors Sztranyovszky G. bedobás után Pethő került helyzetbe a hazai ötös sarka közelében és nem is hibázott 1:0. Támadásban maradtunk és Balazsin révén növelhettük volna az előnyünk, de villámgyors szélsőnk nem talált kaput jó helyzetben. A 11. percben már kettő volt ide, Balazsin ment el a bal szélen, centerezésére a hosszún a felfútó Maczinkó érkezett és mielőtt a becsúszó védő odaérhetett volna egy lépésről a kapuba vágta a labdát 2:0. A folytatásban a játékvezető került középpontba. Pásztor fejelt el egy labdát a 16-osunkon belül, közben ütközött egy hazai játékossal aki a földre került. 11-es (a játékvezető szerint). De győzött az igazság, mert a hazaiak játékosa a bal felső fölé bombázta a labdát.

IMG_6216A 39. percben Kavalecz szöktette Pethőt, aki a kapus mellett higgadtan rúgta el a labdát 3:0. Váratlanul szépített a hazai csapat, a 40. percben, egy bal oldali beadás után, Balogh kissé visszafelé mozogva 6 méterről fejelte a kapunk közepébe labdát 3:1. A félidő végén viszont miénk lett a végszó. A 42. percben Gerhardt passzát ismét Pethő közelről váltotta gólra 4:1.

IMG_6234A szünetben hármat is cseréltünk.

IMG_6228A fordulás után szinte azonnal betaláltunk. Az 51. percben egy kapu előtti kavarodás után Pethő már a 4. gólját szerezte ezen az estén. Ezután viszont egy olyan időszak következett, amikor is kimaradtak a helyzeteink, Gerhardt, Cséka és Kavalecz is kihagyta a kihagyhatatlant. Az ellenfél viszont feltámadt. A 61. percben egy gyorsan és rosszul elvégzett Sztranyovszky szabadrúgás után a labdát  Abrudbányai szerezte meg és 18 méterről a léc alá emelt 5:2. Majd a 67. percben Kovács D. gyengélkedett a jobb oldalunkon, Takács pedig éles szögből a hosszú sarokba tekert 5:3.

IMG_6229Fel is lelkesült a hazai csapat! Egy alkalommal Berencsinak kellett védenie, majd a 76. percben egy kiugratást követően a hazai támadó túl hosszan tólta meg a labdát, majd nemes egyszerűséggel páros lábbal belecsúszott az elé kifutó kapusunkba. Berencsi lent is maradt, nem tudta folytatni a játékot. Mentőt kellett hívni hozzá. Kórházba vitték a sérült játékosunkat, akinél részleges bokaszallag szakadást és talpcsont zúzodást állapítottak meg. Egy biztos, jódarabig nem számíthatunk a fiatal hálóőrünkre.

IMG_6241A meccs hajrájában ismét megráztuk magunkat. A 80.és a 90. percben Gerhardt úgrott ki a leshatárról és mindkét alkalommal higgadtan fejezte be az akciót 6:3, 7:3.

IMG_6230Összességében a mérkőzés gyeplőjét végig a kezünkben tartva, magabiztos győzelmet aradtunk. Kár a bekapott gólokért, mert ezeknél sem a védelem, sem a kapusunk nem állt a helyzet magaslatán. Kivülről mindenesetre egyik találat sem tünt védhetetlennek (sőt). Berencsi sérülése pedig felesleges és rendkívül sajnálatos volt. Csak halkan jegyzem meg, hogy a játékvezető a nagy ijedségben még egy sárga lapot sem mutatott fel az elkövetőnek. A folytatásban szombaton 16-óra kezdéssel érkezik hozzánk a Budafok bajnoki mérkőzésre.