Budapest Kupa 2. forduló: EGÉSZSÉG DSE – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 0:5 (0:1)

  • 2019-09-26

2019.09.25. 19:15, II. Kerület UFC Panoráma sporttelep:

Berencsi 0 –

Mizsei 6 (Pintér 46p 5), Varga D. 6 , Demeter 7, Orosz 6 –

Balazsin 6, Maczinkó 7, Jencsik 7, Szabados 6 (Szabó M. 62p 6) –

Gerhardt 5 (Csete 57p 5), Kocsis 6

Gól: Mizsei (43p), Orosz (73p), Szabó M. (78p), Balazsin (83p), Kocsis (90p)

Gólpassz: Jencsik, -, Jencsik, Jencsik, Balazsin

Emecz Viktor:“Fegyelmezett játékkal, megérdemelt győzelem.”

1 hét csúszással lépett pályára csapatunk a Budapest Kupa 2. fordulójában. Ellenfelünk az első fordulóban a BLSZ3-as Ember-Előny csapatát 4:1-el búcsúztató, BLSZ4-ben szereplő – fiatal, volt TF-es játékosokból álló – Egészség DSE csapata volt. A hazaiaknál az a Karakas Csaba az edző, aki a 2000-es években csapatunk meghatározó játékosa volt. A mérkőzésre szemerkélő esőben, a II. Kerület Panoráma sporttelepén került sor, ahol ellenféltől függetlenül, bizony igencsak megszenvedtünk az elmúlt években.

Ahogyan az várható volt, az első pillanattól kezdve nekiduráltuk magunkat. A 2. percben Orosz a 16-os bal oldali sarkáról tekerte középre a labdát, ahol Gerhardt érkezett és estében a hosszú jobb alsó mellé talpalta a labdát! A 10. percben ismét Orosz villant, most 35-ről célozta meg a hazai kaput, de fél méterrel eltévesztette a jobb felsőt. A 12. percben már a hazai kapusra is szükség volt, hogy ne vezessünk. Szabados szép cselsorozattal hozta fel a labdát a jobb szélen, a 16-oshoz érve a középen érkező Gerhardhoz játszott, aki egy átvétel után, estében,14 méterről, egy védő nyomása mellett a bal alsót célozta meg, de Borsos vetődve bravúrral szögletre tolta a labdát!

A 14. percben Demeter lépett fel a védővonalból, a jobb oldal ötös magasságából végül lövésszerű lapos beadást küldött középre, ami azonban sem kaput, sem társat nem talált. A 20. percben Szabados 14 méteres lövéssel mozgatta meg a hazai kapust, aki másodszorra fogta meg a labdát. A 23. percben majdnem megtréfáltuk magunkat. Orosz a kapunktól 35 méterre, egy hazai játékos elől laposan hazaadott, azonban Berencsi kissé kint állt a kapujából, ezért hálóőrünknek csipkednie kellett magát, hogy visszaérve vetődve “védeni” tudjon. A 24. percben Kocsis csent el egy labdát középen, be is tört vele a büntetőterületen belülre, azonban a kifutó kapus mellett gyengén a jobb alsó mellé löbbőlt.

És továbbra is futószallagon jöttek a helyzetek. A 26. percben Szabados jobb oldali beadását Balazsin a hosszú ötösön érkezve, jobbal a levegőből csak centikkel kanalazta fölé. A 28. percben Orosz bal oldali beadást Kocsis középen 5 méterről a felső lécre fejelte. A 30. percben Balazsin ment el a bal szélen, az alapvonalon befelé húzva egészen az ötösig jutott, ahonnan a tömörődő védők mellett a 16-os vonalán helyezkedő Szabadoshoz játszott, azonban az erős passz leperdült csapatkapitányunk lábáról, pont a mélységből érkező Mizsei elé, aki 20-ról nagy erővel laposan a bal alsó felé küldte a labdát, ami minden bizonnyal utat is talált volna a kapuba, ha egy védő sarkán minimáslisan irányt nem változtat és így milliméterekkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret!

A 32. percben már a második kapufát rúgtuk és ismét Kocsis jóvoltából. Jencsik futtatta Mizseit a jobb szélen, aki az alapvonal közeléből laposan a rövid ötösre játszott, ahova Kocsis robbant be és a rövid kapufára pörgetett! 33. percben Demeter célozta meg a hazai kaput, de a kapus vetődve védett. A 43. percben megtört az átok. Balazsin a szögletzászló közeléből a 16-os vonalán helyezkedő Jencsikhez játszott, aki sarokkal tovább pörgetett az érkező Mizsei elé, szélső védőnk pedig 17 méterről ballal tekert lövést küldött a hazai kapu bal alsó sarkába 1:0.

Az első játékrész nagy fölényünkkel telt. Ez mind a labdabirtoklásban mind, a helyzetek sokaságában megmutatkozott. Amikor már azt hittük, hogy ennek ellenére gól nélkül maradunk ebben a játékrészben, akkor a nyáron érkezett fiatal védőnk, Mizsei Peti szép lövéssel csak bevette a szervezetten védekező hazaiak kapuját.

Fordulás után minden maradt a régiben, bár a vezetés birtokában mintha egy kissé visszavettünk volna a lendületből. Az 50. percben Jencsik 19 méteres kissé bal oldali szabadrúgása centikkel kerülte el a bal felső sarkot. Az 55. percben első és utóbb egyetlen helyzetéből majdnem egalizált a hazai csapat. Egy jobb oldali támadás végén, a beadásból a hosszún teljesen egyedül maradt Horváth Á., akinek még arra is maradt ideje, hogy egyet állítson a labdán, majd 13 méterről alig tekert a jobb felső mellé!

A félidő közepén egy kicsit leült a meccs, sok volt az átadási hiba és igazán nagy helyzet sem alakult ki a hazai kapu előtt.

A 74. percben megdupláztuk az előnyünket. Orosz hozta fel a labdát és mivel nem igazán támadták a védők, 30 méterről – a kapus némi asszisztálása mellett – a jobb felsőbe zúdította a labdát 2:0.A 77. percben néhány pillanat alatt Kocsis kétszer is betalálhatott volna. Előbb 15 méteres lövését oldalra ütötte a kapus, amit Szabó M. egyből vissza középre küldött, ami centerünk estében pár lépésről a jobb alsó mellé tuszkolt! Ezt bizony nehezebb volt kihagyni, mint belőni! És ezután végre megtört a jég és sorban érkeztek a gólok is. A 78. percben Jencsik remek ütempasszával középen a védők közül Szabó M. lépett ki, majd 10 méterről a kifutó kapus mellett a jobb alsóba pöccintett, úgy hogy a labda érintette a kapufát is 3:0.

A 83. percben Jencsik játszott Balazsinhoz, szélsőnk pedig 18 méterről kilőtte a rövid bal alsót 4:0. A 85. percben Jencsik is megpróbálkozott 20-ról egy átlövéssel, de a labdája a bal alsó kapufáról kifelé pattant. Ez volt a 3. kapufánk a meccsen! És a 90. percben a mostanában 1 meccs 1 gól átlagot hozó Kocsis (a sok kimaradt helyzete és két kapufája után) csak betalált, Balazsin jobb oldali szögletét egy átvétel után 14 méterről a rövid bal alsóba lőtte 5:0.

Sosem könnyű egy magasabb osztályú csapatnak, egy alacsonyabb osztályú csapat ellen a saját ritmusában futballozni (bár az igazsághoz tartozik, hogy az Egészség DSE is jobb mint egy BLSZ4-es szintű csapat). Ennek ellenére, a második félidő középső harmadától eltekintve ez sikerült a fiúknak. Nem is nagyon bírtak velünk a hazaiak, számolatlanul dolgoztuk ki és puskáztuk el a jobbnál is jobb helyzeteket, különösen az első játékrészben. És a meccs hajrájában sikerült is nagyarányúvá tenni a győzelmet, ami a játék képe alapján indokolt is volt. Szóval a kifejezetten sportszerű mérkőzésen, a magabiztos győzelem mellett, zömében az iramra sem lehetett panasz. A lényeg az, hogy a csapatunk a 16 között folytathatja a Budapest Kupában.

A folytatásban szombaton 17-órai kezdéssel, bajnoki mérkőzésen a Csep-Gól FC-t fogadjuk a Vasas pályán.